Alfa Laval - Filtrarea sterila a berii

2018-12-10 Știri

Focus: filtrarea sterilă a berii

Soluțiile Alfa Laval dedicate industriei berii, de la componentele și modulele de proces individuale, la proiecte la cheie, sunt gândite și realizate pentru a vă oferi un control strict asupra producției berii, pentru a vă permite să reglați fin echilibrele sensibile din procesul de producție a berii, pentru a spori productivitatea, a reduce consumul de energie și apă, precum și cantitatea de deșeuri generate și pentru obținerea unei beri de calitate excepțională care transmite un mesaj puternic legat de unicitatea mărcii dvs.

Din oferta noastră completă, dorim să aducem în prim-plan sistemele noastre sterile de filtrare a berii, disponibile atât pentru aplicațiile comerciale, cât și pentru cele artizanale.

Filtrarea sterilă a berii este o etapă de filtrare cu membrană, menită să elimine orice bacterii care pot afecta calitatea berii și să ofere un produs stabil din punct de vedere microbiologic.

Berea filtrată, depozitată temporar în BBT (rezervoare cilindrice), care, în general, urmează să fie transferată în sticle, doze sau butoaie trebuie să fie stabilizată microbiologic pentru perioada relativ extinsă de depozitare care precede consumul. Ca alternativă la binecunoscuta pasteurizare în tunel sau de tip flash, se poate utiliza filtrarea sterilă, care, spre deosebire de pasteurizare, nu se rezumă la neutralizarea bacteriilor, ci le elimină total din bere.

Datorită parteneriatului nostru internațional cu Sartorius Stedim Biotech, putem oferi o gamă completă de soluții de filtrare sterilă a berii, axate pe cele mai recente cunoștințe disponibile cu privire la filtrarea cu membrană.

Membrane unice, special create

Esența fiecărui sistem de filtrare este membrana în jurul căreia este proiectat și construit întregul sistem. Membrana utilizată în unitățile de filtrare sterilă a berii Alfa Laval este un produs unic, creat special pentru filtrarea sterilă a berii. Printre caracteristicile acestei membrane se numără structura, absorbția proteică, retenția microbiologică și compatibilitatea chimică. Acestea generează următoarele avantaje:

  • cel mai mare procent de retenție a bacteriilor în cartușe disponibil pe piață
  • durată extinsă de viață a cartușului
  • CIP redus cu spălare cu apă sau NaOH
  • validarea procesului – teste de integritate
  • pierderi reduse în producție
  • preluare redusă de O2
  • soluții de prevenire a scurgerilor, incluse în proiectare
  • spațiu de instalare redus, fără rezervor tampon
  • flexibilitate de configurare și integrare
  • posibilitate de extindere

Disponibil pentru producția artizanală

Pentru aplicațiile comerciale de producție a berii, putem furniza sisteme de filtrare complet automatizate, cu un randament de până la 1000 hl/h.

Pentru clienții noștri care produc bere artizanală, am creat o unitate de filtrare manuală de capacitate redusă, cu un randament de până la 40 hl/h în varianta standard.

Deși capacitatea redusă și comenzile manuale înseamnă mai multă implicare din partea operatorului în procesul de preparare, calitatea și siguranța berii se mențin la același nivel ca și în cazul instalațiilor complet automatizate.

beer sterile filtration monoline 640x360

Mai multe informații

Date de contact și cereri de oferte

Dacă oferta noastră prezintă interes pentru dvs., vă rugăm să ne contactați. La cerere, putem realiza unități de filtrare cu dimensiuni adaptate pentru orice capacitate dorită.

Transmiteți-ne solicitarea dvs. prin e-mail 

Pagina dedicată industriei berii

Dacă doriți să aflați mai multe despre gama noastră completă de produse dedicate industriei berii, vizitați paginile noastre dedicate (în limba engleză).

Accesați paginile dedicate industriei berii 

Aflați mai multe despre filtrarea sterilă a berii 

Conţinut: