2020-09-07 Știri

Alfa Laval stabilește un nou standard de siguranță în sarcinile cu apă de la robinet prin lansarea AlfaNovaTW®

Limitarea contaminării cu metale grele a apei de la robinet este esențială pentru sănătatea publică și, din ce în ce mai mult, impusă de lege în multe jurisdicții. Din păcate, multe dintre tehnologiile încă utilizate ale schimbătorului de căldură în aplicațiile de apă de la robinet și apă caldă prezintă în timp scurgeri de nichel și cupru în sursele de apă. Alfa Laval abordează această provocare cu noul Alfa Laval AlfaNovaTW, primul schimbător de căldură cu placă din oțel inoxidabil 100% pentru sarcini de apă de la robinet.

 

„Organizația Națiunilor Unite definește apa curată ca fiind un drept fundamental al omului, iar organizații de la Uniunea Europeană până la Organizația Mondială a Sănătății au încercat să definească ghiduri și reglementări pentru a face din acest lucru o realitate”, explică Fredrik Ekström, Președintele Brazed & Fusion Bonded Heat Exchangers, Energy Division Alfa Laval. „Lansăm AlfaNovaTW pentru a oferi clienților noștri o soluție mai bună pentru atingerea acestor standarde și pentru a furniza cea mai sigură apă de la robinet posibilă pentru utilizatorii finali.”

 

Performanță dovedită, siguranță dovedită

"Atunci când trebuie să evitați riscul contaminării cu nichel sau cupru, Alfa Laval vă poate oferi soluția", continuă Ekström. „Considerăm că soluția noastră este mult mai sigură decât schimbătoarele de căldură brazate convenționale care au fost tratate cu straturi de acoperire, precum și așa-numitele produse „din oțel inoxidabil”, în care nichelul este adăugat la materialul pentru brazare pentru a îmbunătăți proprietățile de coroziune.”

Alfa Laval produce portofoliul AlfaNova de schimbătoare de căldură cu un proces patentat de lipire prin fuziune care asigură o construcție din oțel inoxidabil 100%. Rezultatul este un schimbător de căldură compact, care oferă robustețe și o eficiență termică ridicată schimbătoarelor de căldură brazate, însă fără adaos de cupru și nichel. Datorită acestui design unic, modelele AlfaNova au o experiență îndelungată în aplicații în care metalele grele sau cuprul pot cauza probleme cu contaminarea sau reacțiile chimice.

„Pe baza acestei tehnologii dovedite ca punct de plecare, am dezvoltat noul AlfaNovaTW cu un design actualizat specific pentru nevoile de încălzire și răcire a apei de la robinet și apei calde”, declară Ekström. Printre alte modificări, a inclus configurații de porturi și conexiuni care respectă standardele din domeniu, precum și o amprentă optimizată pentru utilizarea apei de la robinet.

În plus, Alfa Laval a reușit să eficientizeze producția AlfaNovaTW pentru a asigura o soluție rentabilă cu timp de executare redus pentru clienți. “În prezent, oferim două dimensiuni de unități cu conexiuni standardizate pentru apa de la robinet”, explică Ekström. „Scopul nostru a fost să oferim clienților un produs de înaltă calitate, accesibil, pe care să îl putem livra rapid. Cu transportul efectuat în aceeași zi, sunt mândru să spun că putem oferi timp de livrare de o zi lucrătoare pentru unitățile stocate.”

 

O opțiune sustenabilă

Pe lângă sporirea siguranței, designul integral din oțel inoxidabil al AlfaNovaTW oferă clienților Alfa Laval o nouă modalitate de a îndeplini obiectivele de sustenabilitate și de a-și îmbunătăți profilul de mediu. Prin minimizarea posibilității de eliberare a metalelor, unitatea va contribui la reducerea poluării mediului cu cupru. Aceasta a fost o problemă majoră în orașe precum Stockholm, de exemplu, unde în fiecare an ajung până la șase tone de cupru în apele reziduale. În plus, designul optimizat al plăcii sporește eficiența termică a schimbătorului de căldură, reducând atât necesarul de energie, cât și cantitatea de material necesară pentru construirea fiecărei unități.

“Și, desigur, lucrând cu oțel inoxidabil 100% obținem un design reciclabil 100%”, adaugă Ekström. „Clienții pot fi siguri că nu vor contribui la depozitele de deșeuri atunci când schimbătorul de căldură ajunge la sfârșitul ciclului său de viață. Înseamnă, de asemenea, că la Alfa Laval putem profita de metalele reciclate ale construcției, iar astăzi, fiecare AlfaNova este fabricat cu până la 90% materiale reciclate!”

 

Pentru mai multe detalii despre AlfaNovaTW, vă rugăm să accesați alfalaval.com

 

Alfa Nova Vignette 640x360 2

Descărcări

Conţinut: