Alfa Laval - Zero coalition

2020-05-05 Știri

Alfa Laval se alătură „Getting to Zero Coalition” pentru a accelera dezvoltarea de soluții durabile pentru viitor

Alfa Laval - lider mondial în transferul de căldură, separare centrifugală și transferul fluidelor - s-a alăturat „Getting to Zero Coalition”, o inițiativă a Forumului Maritim Global, un efort coordonat a peste 100 de organizații pentru a aborda schimbările climatice prin stimularea dezvoltării tehnologiei inovative. Obiectivul este de a pune în funcțiune, până în 2030, nave cu emisii zero (prin combustibili cu emisii zero).

 

„Getting to Zero Coalition” a fost anunțată pe 23 septembrie 2019, la Summit-ul Națiunilor Unite pentru Acțiuni Climatice de la New York, și este un parteneriat între Forumul Maritim Global, Forumul Economic Mondial și Acțiunea Prietenii Oceanului. Cu peste 100 de organizații și avizată de 14 guverne, coaliția va fi vârful de lance al dezvoltării tehnologiei inovative, necesară pentru a ajunge la zero emisii.

 

„Oprirea schimbărilor climatice nu este doar cea mai mare provocare a generației noastre, ci și o obligație pentru generațiile care vor urma”, spune Sampler Kalra, președintele Diviziei Marine. „Așa cum întreprinderile marine cuprind întreaga lume, trebuie să ne asociem în întreaga industrie pentru a rezolva problema globală a emisiilor de gaze cu efect de seră. Împreună putem și vom dezvolta soluții durabile și viabile din punct de vedere comercial pentru industria marină, în beneficiul oamenilor și al planetei. "

 

Obiectivul „Getting to Zero Coalition” pentru navele cu emisii zero până în 2030 este ambițios, dar necesar, deoarece Organizația Maritimă Internațională (IMO) are ca obiectiv reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră cu cel puțin 50% până în 2050.

Deoarece industria marină se îndreaptă spre un viitor bazat pe combustibili nefosili, se preconizează că Gazul Natural Lichefiat va fi unul dintre combustibilii de tranziție către decarbonizare. Tehnologiile și gama de produse Alfa Laval sunt deja potrivite pentru noile tipuri de combustibil.

 

Știați că ... având în vedere că navele au o durată de viață de 20 de ani sau mai mult, navele cu emisii zero trebuie să înceapă să intre în flota mondială până în 2030 pentru a obține o reducere de 50% până în 2050?

 

Alfa Laval fleet 640x360

Conţinut: