2021-10-18 Știri

Inițiativa revoluționară privind durabilitatea Alfa Laval și Stena Recycling debutează în țările nordice

Alfa Laval a anunțat, în aprilie 2021, un nou parteneriat cu Stena Recycling pentru a introduce un model de afaceri revoluționar pentru stimularea circularității în lanțul de aprovizionare al schimbătorului de căldură.  Colaborarea este inspirată de Inițiativa Circulară, o arenă de colaborare orientată pe circularitate condusă de Stena Recycling. Intitulată „Re-made to matter”, noua inițiativă va face posibilă trecerea la un schimbător de căldură mai eficient din punct de vedere energetic și obținerea unei rambursări pentru unul vechi, care va fi apoi reciclat. Cele două companii pot dezvălui acum că programul de schimb este lansat săptămâna aceasta în Suedia, iar alte țări vor urma în curând.

„Acesta este un win-win-win pentru clienții noștri, societate și mediu”, spune Fredrik Ekström, președinte Unitatea de Afaceri pentru Schimbătoare de căldură brazate și lipite prin fuziune, Divizia Energie de la Alfa Laval. „Cu stimulentul de rambursare pentru a trece la schimbătoare de căldură cu plăci mai moderne și mai eficiente, companiile își pot reduce considerabil consumul de energie. Într-un exemplu recent, am calculat că înlocuirea unui schimbător de căldură cu o vechime de 20 de ani duce la economii anuale totale de energie de până la 83.000 kWh. Pe lângă costurile mai reduse pe termen lung, aceasta înseamnă o reducere semnificativă a emisiilor de CO2.” 

Iar acesta nu este decât începutul schimbărilor în materie de durabilitate”, continuă Fredrik Pettersson, directorul executiv al Stena Recycling Sweden. „Când primim schimbătorul de căldură returnat de la client, începem procesul de reciclare pentru a recupera metalele și a le reintroduce în lanțul de aprovizionare cu materii prime, ajutând mediul înconjurător prin reducerea cererii de materiale virgine. Lucrând împreună în acest fel, putem ajuta la închiderea buclei și la crearea unei abordări circulare cu adevărat eficiente pentru această industrie.”

GreenOne-PR-img-HEX-big.jpg

Un model industrial unic

Pentru a face posibile aceste soluții de durabilitate, Alfa Laval și Stena Recycling  au dezvoltat un model de afaceri complet nou pentru industria HVAC. Pe lângă faptul că a contribuit la realizarea decarbonizării printr-o eficiență energetică sporită, programul a fost conceput și pentru a accelera tranziția de la un lanț de aprovizionare liniar la unul circular durabil.

„În lanțul de aprovizionare tradițional, liniar, sfârșitul ciclului de viață al unui schimbător de căldură reprezintă sfârșitul vieții pentru resursele naturale valoroase din care este compus”, explică Fredrik Ekström. „Cu acest program, partenerii noștri de la Stena Recycling pot recupera până la 100% din metalele de la schimbătoarele de căldură vechi ale clienților, minimizând astfel utilizarea materialelor virgine necesare pentru fabricarea noilor schimbătoare de căldură.”

Procesul funcționează după cum urmează:

  • Clienții potențiali vizitează website-ul Alfa Laval, unde un nou instrument online intuitiv oferă o recomandare pentru un upgrade al schimbătorului de căldură pe baza modelului lor actual.
  • Clientul primește o rambursare în avans, care corespunde valorii de reciclare a schimbătorului de căldură vechi
  • Vechiul schimbător de căldură este trimis la Stena Recycling, unde metalele sunt recuperate
  • Materialul reciclat este reprelucrat, rebobinat și intră din nou în lanțul de aprovizionare pentru a deveni un schimbător de căldură nou, eficient din punct de vedere energetic

Re-Made to matter începe de acasă

Pentru a evidenția numeroasele beneficii ale programului de schimb, Alfa Laval și Stena Recycling au lansat inițiativa sub titlul „Re-Made to matter”. Prima țară în care clienții vor putea participa este Suedia, unde își au sediul ambii parteneri.

Alfa Laval și Stena Recycling sunt doi dintre cei mai importanți inovatori în domeniile lor, iar organizațiile noastre au rădăcini adânci în Suedia”, adaugă Fredrik Ekström. “Suntem foarte încântați să lansăm “ Re-Made to matter” aici, acasă. Așteptăm cu nerăbdare să arătăm clienților aici și, nu în ultimul rând, în întreaga lume, puterea experienței noastre combinată cu pasiunea pentru durabilitate. Nu numai că acesta este un prim pas important către circularitatea în încălzire și răcire, dar este și un pas major în abordarea schimbărilor climatice din industria noastră, susținând obiectivul Alfa Laval de a deveni neutri în carbon până în 2030. ”

Restul țărilor nordice se va alătura în curând Suediei pentru a putea participa și sunt în curs de desfășurare planuri de a introduce programul pe alte piețe pe tot parcursul anului.

Pentru a afla mai multe detalii despre parteneriat și programul de schimb Re-Made to matter, vizitați www.alfalaval.com/remade

 

Re-Made to matter
Upgrade to a new plate heat exchanger and get a refund for your old equipment

Aflați mai multe detalii

Pentru a afla mai multe detalii despre parteneriat și programul de schimb Re-Made to matter, vizitați www.alfalaval.com/remade.

Conţinut: