2021-02-23 Știri

Noul monitor de stare wireless Alfa Laval CM crește durata de funcționare a procesului, protejând în același timp echipamentele

Împreună cu Industry 4.0, ce conduce la eficiență operațională prin conectivitate wireless, Alfa Laval introduce în portofoliul său un sistem de monitorizare a stării pentru echipamentele rotative. Noul CM este un alt pas înainte într-o călătorie de transformare digitală în care Alfa Laval face pionierat alături de clienți, pentru a valorifica puterea datelor digitale pentru procesele igienice.

Alfa Laval CM monitorizează starea de funcționare a echipamentelor rotative, cum ar fi pompe, mixere și agitatoare, utilizate în medii de proces igienice. Compact, ușor de instalat si de utilizat, acesta urmărește vibrațiile echipamentelor, temperatura și durata totală de funcționare – trei dintre parametrii cei mai utilizați pe scară largă pentru detectarea și diagnosticarea defecțiunilor echipamentelor. Acest lucru permite producătorilor din industria alimentară, a produselor lactate,  a băuturilor, a îngrijirii personale și farmaceutice să protejeze aspectele critice, să asigure continuitatea procesului, să îmbunătățească siguranța angajaților, să reducă costurile de întreținere și să obțină un avantaj competitiv.

„Digitalizarea avansează rapid. Pentru a se menține competitive, industriile ce utilizează procese igienice trebuie să țină pasul”, spune John Walker, Manager de Portofoliu, Pompe, Alfa Laval. „Cu CM, Alfa Laval face un pas decisiv către Industry 4.0 și colaborănd îndeaproape cu clienții pentru a dezvolta soluții de conectivitate relevante și pentru a îmbunătăți și mai mult experiența clienților.”

Alfa Laval CM are un sistem de senzori care transmit date către un dispozitiv mobil compatibil, conectat pentru analiza mentenanța predictiva, ajutând astfel la luarea deciziilor printr-o diagnosticare avansată, cum ar fi monitorizarea tendințelor. Personalul de întreținere poate verifica vibrațiile și temperatura echipamentului – fie printr-o notificare vizibilă pe un indicator LED de pe monitor, fie printr-o aplicație mobilă de pe un dispozitiv iOS sau Android conectat, pe o rază de 20 de metri, în timpul unei verificari periodice.

Analiza tendințelor și a datele despre vibrațiile FFT (Fast Fourier Transform) ajută la diagnosticarea defecțiunilor. De asemenea, acestea permit operatorilor să utilizeze CM pentru a lua decizii cu privire la planificarea întreținerii predictive, oprirea proceselor, și perioada până la următorul service. În general, CM ajută la protejarea echipamentelor, îmbunătățirea siguranței angajaților, reducerea întreruperilor de activitate neplanificate, și cresterea eficienței.

Inițial, CM a fost optimizat pentru pompele cu lobi Alfa Laval SX și SRU dar, prin adaptarea produsului, poate monitoriza si alte echipamente rotative.

Aflați mai multe despre Alfa Laval CM aici și jucați un rol important în această călătorie de transformare digitală interesantă

Începeți să explorați Alfa Laval CM

Etichete

Tot
condition monitor iphone 640x360

Conţinut: