2021-05-27 Știri

O soluție compactă și eficientă pentru micro-cogenerare

Indop d.o.o. a fost înființată în 2007 ca filială a gigantului balcanic Gorenje.
Fabricând inițial o gamă de echipamente, compania s-a concentrat rapid asupra dezvoltării, producției și întreținerii sistemelor avansate de energie și, în special, asupra tehnologiei combinate de căldură și energie (CHP) extrem de eficiente.
Din 2010, a devenit unul dintre cei mai importanți producători de cogenerare din Slovenia.
În timp ce Indop produce o serie de sisteme de cogenerare, aceștia au fost implicați în special în dezvoltarea unităților de micro-cogenerare.

 

Astăzi compania oferă patru dimensiuni diferite de sisteme de micro-cogenerare, cu o putere nominală de 6, 9, 15 și 20 kW și o putere termică nominală de 13, 20, 34 și 42 kW.
Produsele Indop au primit cele mai înalte calificări de clasă energetică ale UE și au fost special concepute pentru a oferi clienților economii semnificative.
Cu toate acestea, Indop s-a confruntat cu o serie de provocări inițiale atunci când a ales un schimbător de căldură pentru unitățile lor de micro-cogenerare.

În primul rând, pentru a se asigura că sistemele pot oferi un design flexibil, compact, era important ca toate componentele din cadrul unităților să aibă și o amprentă cât mai mică posibil.
În al doilea rând, aveau nevoie de o soluție de schimbător de căldură care să ofere atât eficiență energetică excepțională, cât și simplitate la instalare.
În cele din urmă, era esențial ca Indop să ia în considerare atât siguranța, cât și capacitatea de a reduce costurile totale ale sistemelor.

Un singur design - mai multe beneficii

Din fericire, Indop a reușit să găsească o soluție ideală pentru toate cerințele utilizând schimbătoarele de căldură cu plăci gaz-lichid Alfa Laval.
Construcția brazată cu cupru este pe deplin compatibilă cu motoarele pe gaz natural pe care Indop le utilizează în sistemele lor de micro-cogenerare, iar tehnologia unică gaz-lichid Alfa Laval a permis companiei să obțină o eficiență termică de peste 85%, cu o cădere de presiune foarte mică.

De asemenea, designul extrem de compact al schimbătorului de căldură cu plăci Alfa Laval a făcut posibilă o instalare simplă pentru Indop, reușind să integreze cu ușurință schimbătorul de căldură în sistemele lor fără a adăuga la amprenta generală. Este, de asemenea, o tehnologie extrem de sigură și fiabilă - până în prezent, nu se cunosc cazuri de probleme cu colmatarea sau coroziunea.

 

Descarcă povestea completă

gas to liquid product line

        

Linia de produse Alfa Laval GL este o soluție ultracompactă, de eficiență înaltă, proiectată pentru a face față provocărilor unice de a lucra simultan cu medii de gaz și lichid.
Un design nou, revoluționar, care suportă temperaturi foarte ridicate, cu o cădere de presiune foarte mică.

 

Mai multe despre schimbătoarele de căldură GL

 

Conţinut: