2021-07-08 Știri

4 motive pentru care prelucrarea industrială a insectelor ia amploare

De ce prelucrarea insectelor poate fi o nouă modalitate de a reduce decalajul proteic? Aflați mai multe detalii.

1. Creșterea populației

A_lot_of_food_at_the_party.jpg

Până în 2050, populația globală va crește de la 7,7 miliarde la aproape 10 miliarde. O creștere de 2,3 miliarde de oameni înseamnă că cererea de proteine va crește cu 50%, ceea ce corespunde la mai mult de 256 milioane de tone pe an. Între timp, terenul arabil necesar pentru producerea cărnii tradiționale și a proteinelor vegetale este limitat. Este necesară o schimbare majoră în lanțurile noastre de aprovizionare cu alimente pentru a elimina decalajul în materie de proteine. Insectele sunt considerate a fi o soluție care poate aborda aceste provocări.

2. Reducerea deșeurilor

food-waste-equipment-nova-scotia-Beyond-Food-640x360.jpg

Insectele nu numai că furnizează o sursă durabilă de proteine, dar ajută și la soluționarea provocărilor legate de eliminarea deșeurilor organice.

Astăzi, culturile agricole și animalele sunt principala noastră sursă de hrană. După procesare, achiziționare și consum, există o cantitate masivă de 1,3 miliarde de tone de deșeuri organice. Cele mai multe dintre acestea nu oferă nicio valoare suplimentară și se pierd. Cu toate acestea, deșeurile pot furniza valoare ca hrană pentru insecte la fabricile de insecte. Cu dozarea corectă, acesta oferă hrana perfectă pentru a susține creșterea insectelor. Larvele crescute pot fi transformate în proteine ​​și lipide valoroase. Acestea se reîntorc la animalele de fermă. Reziduurile provenite din creșterea insectelor pot fi utilizate ca îngrășăminte pentru culturile agricole pe care le consumăm.

Cu alte cuvinte, creșterea insectelor contribuie la economia circulară prin transformarea deșeurilor alimentare în sursă de proteine pentru hrana animalelor și îngrășăminte pentru culturi.

3. Dieta naturală

Poultry-mechanically deboned meat processing_640x360.jpg

Cazul utilizării insectelor pentru a rezolva provocările globale în materie de proteine și deșeuri devine și mai puternic dacă considerăm că acestea sunt deja o dietă naturală pentru multe animale și o hrană atractivă pentru piscicultură, păsări de curte și industria alimentară pentru animale de companie.

4. Producție eficientă

insects_on_a_plate_640x360.jpg

Insectele pot fi produse local și nu necesită spații vaste pe care alte surse de proteine – cum ar fi șeptelul – le necesită pentru cultivare. Să luăm, de exemplu, musca soldat negru. Aprovizionarea cu alimente a larvelor sale este extrem de flexibilă. Larvele pot transforma o mare varietate de materii prime. Are un ciclu de creștere foarte rapid, care contribuie la o producție eficientă. Acumularea de nutrienți este ridicată, oferind o sursă bogată de proteine, lipide și minerale. Iar larvele prosperă în medii cu densitate ridicată, făcându-le potrivite pentru creșterea în masă. Mai mult, producția de insecte are un impact limitat asupra mediului în comparație cu alte surse de proteine.

insects on a plate 640x360

Cum să creați o afacere de succes cu insecte?

  • Care sunt opțiunile materiei prime?       
  • Ce insectă este utilă?       
  • Ce fel de produse aduc profit?       
  • Ce tip de proces să selectați?       

Aceste întrebări sunt esențiale pentru crearea unei afaceri de succes în prelucrarea insectelor.

Un parteneriat strategic

Alfa Laval și Bühler Insect Technology Solutions oferă tehnologii pentru creșterea insectelor pe reziduuri organice și prelucrarea lor în mese proteice cu profiluri de aminoacizi echilibrate și lipide de insecte bogate în acid lauric. 

Împreună, oferim soluții de proces pentru fiecare etapă a producției - de la pregătirea și creșterea furajelor până la procesare, uscare și ambalare.  

Împreună, putem oferi o gamă largă de soluții:

  • Efectuăm studii de fezabilitate pentru a determina ce aveți nevoie       
  • Proiectăm și furnizăm unități specifice de funcționare, cum ar fi extracția proteinelor și lipidelor sau       
  • Furnizăm linii complete de procesare pentru prelucrarea insectelor       
  • Sau furnizăm instalații complete de prelucrare, inclusiv pregătirea stocului de furaje, creșterea și procesarea insectelor.       

Conţinut: