2021-12-15 Știri

Reduceți costurile și amprenta de carbon a rețelei dvs. de distribuție a berii

Consumul de bere la nivel mondial este în creștere. Se preconizează că producția de bere va crește cu o rată anuală de creștere compusă (CAGR) de 3.7% până în 2025. Însă costurile berii cresc, în timp ce producția globală de culturi, precum grâul și orzul, vor scădea, conform Forumului Economic Mondial într-un articol din iunie 2021. Toate acestea din cauza căldurii extreme, a secetei și a creșterii costurilor cu energia în viitor.

Consumul de bere la nivel mondial este în creștere. Se preconizează că producția de bere va crește cu o rată anuală de creștere compusă (CAGR) de 3.7% până în 2025. Însă costurile berii cresc, în timp ce producția globală de culturi, precum grâul și orzul, vor scădea, conform Forumului Economic Mondial într-un articol din iunie 2021. Toate acestea din cauza căldurii extreme, a secetei și a creșterii costurilor cu energia în viitor.

În acest context, fabricile de bere se confruntă cu modul de a se orienta spre operațiuni neutre din punct de vedere climatic și de a-și spori acreditările de sustenabilitate. Ca urmare, producătorii de bere – mari fabrici de bere și producători de bere artizanali deopotrivă – iau măsuri pentru a reduce amprenta de carbon a operațiunilor lor, făcând din berea concentrată o alternativă atractivă la metodele tradiționale de producție actuale.

Reduceți amprenta de carbon a rețelei dvs. de distribuție a berii

Ce s-ar întâmpla dacă ați putea reduce amprenta de carbon a fabricii dvs. de bere, ați minimiza costurile și ați reduce la minim problemele din lanțul de aprovizionare, asigurând în același timp calitatea berii dvs.? Totul este posibil, cu sistemul de concentrare Alfa Laval RevosTM. Revos este un sistem de concentrare prin osmoza inversa la presiune ridicată, temperatură scăzută, care elimină apa din bere și băuturi, dar păstrează profilul original al aromei la rehidratare. Utilizând o tehnologie patentată și eficientă din punct de vedere energetic, Revos reduce costurile lanțului de aprovizionare.

Reduceți costurile transportului în vrac

Revos oferă economii substanțiale pentru transportul în vrac. De exemplu, în ceea ce privește transportul în vrac, transportul de bere concentrată în locul berii standard cu greutate ridicată reduce numărul transporturilor cu aproximativ 65% (între 5–15 USD pe hl). De asemenea, reduce emisiile de carbon asociate, precum și costurile cu forța de muncă și combustibilul. Economiile variază în funcție de diferiți factori, cum ar fi costurile combustibilului pe o anumită rută. Este disponibil un add-on opțional pentru dezalcoolizare și seltzer tare.

Reduceți costurile de distribuție

În ceea ce privește proiectul de distribuție, barurile pot economisi mai mult de 20 USD per hl la transportul de butoaie, stimulând sustenabilitatea până la punctul de consum. Sistemul Alfa Laval Revos™, cu sistemul său automat de monitorizare, permite controlul calității berii sau băuturii distribuite.

Berea concentrată distribuită în butoaie și amestecată cu apă carbonatată filtrată la bar oferă avantaje pentru toată lumea:

  • Fabrica de bere și distribuitorul reduc costurile de transport de până la șase ori, permițând economii de costuri și/sau creșteri ale punctelor de preț de-a lungul lanțului de aprovizionare
  • Fabrica de bere primește, de asemenea, date în timp real privind calitatea la servire (temperatură, carbonatare, ABV, debit) de la sistemul de distribuire.
  • Barul beneficiază de un număr redus de livrări și de cerințe minime de spațiu de stocare
  • Clientul se bucură de o bere draft cu gust deosebit, de o calitate consecventă a produsului și o amprentă de carbon mai mică

Gust deosebit din concentrat

Berea, vinul și concentratul de cidru Revos au trecut teste riguroase prin comparații senzoriale informale, paneluri formale de degustare la scară largă - folosind gustul, aroma și senzațiile buco-tactile drept criterii. Testele senzoriale arată diferențe minime sau deloc măsurabile între băutura de control (bere proaspătă) și băutura de probă (bere rehidratată).

Soluții end-to-end Alfa Laval Revos

Alfa Laval poate sprijini clienții în adoptarea berii concentrate cu sistemele Revos pe tot parcursul lanțului de aprovizionare. În ceea ce privește transportul și depozitarea în vrac, Alfa Laval oferă soluții de procesare și ambalare a lichidelor în timp ce, în ceea ce privește partea de distribuție, Alfa Laval oferă pasteurizare, precum și soluția de dozare draft Revos.

Încercați înainte de a cumpăra

Nu ne credeți pe cuvânt. Puneți la încercare sistemul de concentrare Alfa Laval Revos. Trimiteți opt butoaie de bere sau băutură la unul dintre cele două locații de testare Alfa Laval (fie în SUA, fie în Danemarca) și participați la o degustare la fața locului și o analiză a performanței. Sau închiriați și testați o unitate la scară comercială pentru a determina cantitatea de concentrat și calitatea la sediul dvs.

Etichete

Tot
Beer glasses 640x360

Tehnologii evidențiate

Conţinut: