2022-12-19 Știri

Alfa Laval va fi partener tehnologic pentru primul proiect din lume care va demonstra captarea completă a carbonului la scară largă la bordul navelor

Alfa Laval va fi partener tehnologic în proiectul comun inițiat de Centrul Global pentru Decarbonizare Maritimă (GCMD), Inițiativa Climatică pentru Petrol și Gaze (OGCI) și Stena Bulk pentru a investiga captarea, stocarea și descărcarea la bord a dioxidului de carbon. (CO2). Alfa Laval va aduce proiectului expertiza tehnologică și inginerească pentru a ajuta la înțelegerea provocărilor și oportunităților implementării tehnologiei de captare a carbonului pe nave. Acest proiect va fi un alt pas important către decarbonizare.

 

Alfa Laval este mândră să colaboreze cu Centrul Global pentru Decarbonizare Maritimă (GCMD), Inițiativa Climatică pentru Petrol și Gaze (OGCI), Stena Bulk și alți jucători de top din industria energetică și de transport maritim, pentru a iniția un proiect de doi ani pentru a demonstra captarea carbonului la bordul navei la scară largă. Proiectul REMARCCAbLE (Realizarea Captării Maritime a Carbonului pentru a Demonstra Capacitatea de Reducere a Emisiilor) este primul proiect din lume care vizează demonstrarea captării complete a carbonului de la bord la scară largă. Consorțiul format din șapte membri va testa o unitate de captare a carbonului la bordul unui tanc Stena Bulk MR pentru a evalua provocările operaționale pe o navă pe mare și pentru a identifica potențialele măsuri de reducere a costurilor pentru viitoare aplicații comerciale. Succesul proiectului ReMarCCABLE are potențialul de a accelera implementarea comercială a tehnologiei de captare a carbonului la bord până în 2026.

Profesorul Lynn Loo, CEO al GCMD, spune: „GCMD este mândru să convoace un grup puternic de părți interesate pentru a pilota una dintre soluțiile pe termen mediu necesare pentru a ajuta sectorul maritim să se decarbonizeze. Proiectul ReMarCCAbLE este în conformitate cu obiectivele GCMD de a reduce barierele pentru adoptare, astfel încât transportul internațional să poată îndeplini sau depăși obiectivele de reducere a emisiilor de GHG ale Organizației Maritime Internaționale (IMO) pentru 2030 și 2050. Așteptăm cu nerăbdare să valorificăm experiența Alfa Laval în acest domeniu pentru realizarea pilotului.”

Un pas în față spre decarbonizare

Alfa Laval a făcut parte din proiecte și studii de testare a captării carbonului în trecut, iar proiectul ReMarCCABLE va ajuta la extinderea cunoștințelor sale în acest domeniu. Făcând parte din acest proiect prestigios, Alfa Laval își propune să exploreze potențialul tehnologiei de a îndeplini obiectivele de decarbonizare, să evalueze validitatea ipotezelor tehnice făcute în timpul studiului de fezabilitate realizat de consorțiu și să analizeze integrarea și provocările de funcționare privind montarea și funcționarea tehnologiei în timpul navigării.

Sameer Kalra, Președintele Diviziei Marine de la Alfa Laval spune: „Deoarece producția de combustibili cu zero emisii de carbon la scară largă va dura ceva timp, vedem captarea carbonului împreună cu combustibilii cu emisii scăzute de carbon ca una dintre căile potențiale de a ajuta industria de transport maritim să navigheze spre un viitor net zero. Prin urmare, acest parteneriat este o oportunitate excelentă pentru dezvoltarea unei astfel de soluții. Dorim să evaluăm implicațiile comerciale și de mediu, precum și să identificăm provocările și oportunitățile în implementarea unui sistem de captare a carbonului la bordul unei nave. Descoperirile vor ajuta la dezvoltarea tehnologiei la scară largă.”

Un partener tehnologic ideal

Proiectul ReMarCCABLE este unul dintre multele proiecte Alfa Laval cu accent pe sustenabilitate. Prin valorificarea cunoștințelor sale tehnice în managementul termic și tehnologia de reducere a emisiilor, Alfa Laval va juca un rol vital în facilitarea acestui proiect de captare a carbonului la bord. Proiectul este împărțit în trei faze. Încă din prima fază a proiectului, Alfa Laval va fi un factor cheie în proiectarea, ingineria, testarea și instalarea soluției la bordul tancului MR. Nu numai că Alfa Laval va sprijini proiectul cu experiența sa tehnologică în acest domeniu, dar va face disponibil și Centrul de Testare și Instruire Alfa Laval pentru testarea instalației de captare a carbonului și pentru a oferi instruire echipajului înainte de a fi instalat pe o navă.

„Pentru noi, este vorba de a fi chiar în fruntea evoluției noilor tehnologii sustenabile și de a sprijini dezvoltarea acestora într-o soluție viabilă din punct de vedere ecologic și economic, care poate aduce beneficii clienților noștri”, spune Sameer. „Decarbonizarea industriei maritime necesită o gamă largă de tehnologii de reducere a emisiilor, pe lângă trecerea la combustibili verzi. Dorim să facilităm dezvoltarea unor astfel de tehnologii și să contribuim la reducerea amprentei de carbon a navelor.”

Pentru a afla mai multe despre călătoria Alfa Laval către transportul sustenabil, vizitați www.alfalaval.com/marine

 

 

Stena Bulk ship carbon capture with Alfa Laval

Conţinut: