2022-09-01 Știri

De ce instalațiile industriale au nevoie de sisteme de descărcare zero lichide?

Procesele industriale necesită energie, materii prime și apă. Aceste procese generează produse, deșeuri și ape reziduale. Strategiile de gestionare a apei, cum ar fi descărcarea de lichide zero sau ZLD, pot reduce consumul de apă dulce, pot recupera subproduse valoroase, pot reduce costurile, pot asigura respectarea reglementărilor de mediu și pot spori sustenabilitatea operațiunilor generale ale instalațiilor.

Fără deversare de ape reziduale industriale în mediu

Sistemele ZLD tratează apele reziduale prin reciclarea, recuperarea și reutilizarea acestora tratate în scopuri industriale. Evaporarea este o modalitate economică și sigură pentru mediu de a minimiza apele uzate. Apa reciclată de înaltă calitate poate fi recuperată din apele uzate pentru reutilizarea procesului sau deversarea benefică.

Prin concentrarea apei uzate atât cât să fie practic pentru o anumită aplicație, cantitatea de apă uzată poate fi redusă. Minimizarea cantității de apă din deșeuri reduce costurile de eliminare, deoarece există deșeuri solide minime și apă tratată maximă pentru reutilizarea procesului. În unele cazuri, resursele valoroase sunt recuperate din deșeuri, crescând veniturile fabricii.

Dimensiuni compacte, costuri de instalare mai mici

Robuste și fiabile, sistemele Alfa Laval ZLD sunt schimbătoare de căldură cu plăci și cadru mai compacte decât sistemele comparabile cu carcasă și tuburi, cu capacități echivalente. Acest lucru se traduce printr-un raport suprafață-volum foarte mare și costuri totale de instalare mai mici datorită bazei mai reduse, construcției mai mici și costurilor de instalare la fața locului inferioare. De asemenea, accelerează timpul de punere în funcțiune a acestui sistem modular.

Mai mult timp de funcționare și mai puțină curățare

Păstrarea curățeniei schimbătoarelor de căldură este esențială pentru performanța generală a ZLD și maximizează timpul de funcționare între curățări. Sistemul Alfa Laval ZLD induce în mod uniform viteză mare și turbulențe pe toate suprafețele de transfer de căldură. Acest efect de auto-curățare menține solidele în suspensie în recirculare și previne acumularea acestora pe suprafețele plăcilor. De asemenea, ajută la menținerea vâscozității fluidelor de diluare prin forfecare, reducând costurile cu energia de pompare.

Ușor de curățat: flexibil, adaptabil și accesibil

Aplicațiile ZLD tind să aibă un grad ridicat de murdărie și necesită curățare mecanică periodică. Schimbătoarele de căldură cu plăci și cadru cu garnituri Alfa Laval oferă acces ușor la toate suprafețele schimbătoarelor de căldură pentru curățare și inspecție. Plăcile pot fi adăugate sau îndepărtate cu ușurință după instalare pentru a adapta capacitatea. Configurația plăcii poate fi modificată dacă fluidele de proces se dovedesc a fi diferite de cele planificate în designul original. Atât plăcile, cât și garniturile pot fi furnizate într-o gamă largă de materiale diferite, adecvate unei aplicații specifice. Flexibile și adaptabile, sistemele Alfa Laval ZLD sunt mai ușor de curățat decât cele cu carcasă și tuburi, maximizând timpul de funcționare și capacitatea totală.

Reduceți riscurile prin acționarea la scară mică

Alfa Laval are trei niveluri de analiză și testare disponibile pentru a ajuta la definirea caracteristicilor și provocărilor aplicației dvs. ZLD. Alfa Laval vă poate ajuta să analizați apele uzate și, cu ajutorul modelării computerizate, să anticipați recuperarea evaporatorului, creșterea punctului de fierbere și potențialul de murdărire la instalația dvs. Profitați de testarea pe banc pentru a confirma proprietățile fizice, cum ar fi densitatea, vâscozitatea, creșterea punctului de fierbere, calitatea condensului și recuperarea evaporatorului. Sau efectuați teste pilot pentru a estima criteriile de performanță ale evaporatorului, cum ar fi murdărirea schimbătorului de căldură și timpul de funcționare între ciclurile de curățare. O bună înțelegere a compoziției și proprietăților fizice ale apelor uzate este esențială pentru selectarea și configurarea tehnologiei corecte de tratare.

Etichete

Tot

Conţinut: