2022-05-19 Știri

Fabricarea berii fără alcool – noi tehnologii și mari oportunități

Gusturile se schimbă – este nevoie de o nouă gândire. În ultimii 30 de ani, lumea s-a bucurat de bere fără alcool sau cu conținut scăzut de alcool. Dar, recent, berile de calitate 0.0 au fost acceptate pe scară mai largă de către consumatori și un beneficiat de un larg succes.

 

Acesta este motivul pentru care dezalcoolizarea berii - eliminarea alcoolului din rețetele finale dedicate berii la mai puțin de 0,05% ABV – își ia un avânt extraordinar.

Consumatorii conștienți de sănătate și gust aleg acum din ce în ce mai des berea cu conținut scăzut de alcool și fără alcool pentru a socializa, a bea în mod responsabil și a salva vieți. Pentru a satisface cererea în creștere, producătorii tradiționali de bere trebuie să adapteze liniile de proces, fără a compromite gustul și savoarea. Acest lucru necesită o înțelegere profundă a proceselor, echipamentelor și sistemelor existente și a modului optim de optimizare a acestora pentru a valorifica oportunitățile pe care le prezintă berea 0.0.

Îmbrățișați berea 0.0 cu încredere. Obțineți know-how-ul procesului și suportul tehnic de care aveți nevoie de la Alfa Laval. Apoi bucurați-vă de profituri mai mari, taxe mai mici și noi fluxuri de venituri din alcool care adaugă valoare afacerii dvs. de bere.

 

Trei moduri de a elimina alcoolul din bere

Prepararea berii fără alcool necesită plamadirea mustului, amestecarea si fierberea lui cu hamei si fermentarea, procese in urma carora se produce etanol. Cum elimini cel mai bine alcoolul din bere? Prin utilizarea unei tehnologii adecvate de stripare sau filtrare. Ceea ce obțineți este un concentrat de alcool, deși puterea acestuia va varia. Pentru a separa alcoolul (condensul de etanol), puteți accesa una dintre aceste trei metode fără a fi nevoie să intrati in zona (ATEX) la liniile de procesare ale fabricii de bere:

1. Diluare și drenare

Puteți reutiliza apa de etanșare de la garniturile pompei de vid pentru a dilua un condens cu aproximativ 18-35% alcool, în funcție de conținutul de alcool din bere. Diluarea etanolului în acest fel asigură faptul că fluidul va fi întotdeauna sub punctul de aprindere și, ca urmare, nu necesită nicio zonă ATEX. Etanolul diluat poate fi apoi drenat sau colectat, ceea ce este o practică obișnuită dacă nu există altă aplicare sau utilizare pentru el.

2. Adăugarea de valoare produselor din bere

Produceți bere nouă de mare valoare adăugând acest condens de alcool neutru de calitate alimentară (18-35% ABV) ca ingredient pentru alte produse din bere. Completarea tăriei alcoolice a gamei existente de produse adaugă valoare și deschide noi fluxuri de venituri, îmbunătățind în același timp aroma berii.

3. Crearea de noi băuturi de mare valoare

O altă opțiune: utilizarea condensului de alcool neutru de calitate alimentară ca ingredient pentru noi produse de mare valoare, cum ar fi cocktail-uri gata de băut, băuturi aromatizate pe bază de bere și chiar noi produse hibride, cum ar fi cocktail-uri de bere, care utilizează vodcă sau produse pe baza de alcool din orz. Aici surplusul de alcool adaugă valoare prin sporirea aromei, un avantaj foarte apreciat de iubitorii de bere.

 

Cât de jos puteți merge?

Trecerea de la un conținut de alcool de 4,5% până la 0,5 la 0,0 necesită know-how. Mai ales dacă doriți să păstrați toate caracteristicile pe care consumatorii le doresc de la o băutură bună - gust, savoare, senzație gustativă și multe altele. Pentru a schimba viteza de la un conținut ridicat de alcool la un conținut scăzut de alcool, aveți nevoie de un partener care să înțeleagă cum să gestioneze culturile de drojdie, cum tipurile de malț și tehnicile de fermentare vă afectează prepararea și cum să ajustați cel mai bine aroma și savoarea în aval după îndepărtarea alcoolului. Cu o vastă experiență în fabricarea berii, măiestrie, tehnologie și abilități de marketing, Alfa Laval poate fi partenerul potrivit pentru dvs.

 

 

Etichete

Tot
dealcoholized beer

Preparați bere cu gust excelent, fără alcool

Este ușor — cu modulul de dezalcoolizare Alfa Laval. Acest modul all-in-one, special conceput, combină tehnologii dovedite - de la degazarea berii și generarea de abur steril până la striparea în vid și condensarea alcoolului - pentru a îndepărta alcoolul din bere, în mod fiabil și rentabil. Pur și simplu integrați sistemele cu această coloană de stripare cu o singură trecere la temperaturi și presiuni scăzute. Fără bătăi de cap. Fără investiții de capital majore. Doar bere 0.0 cu un gust grozav. Fără nicio exagerare.

În plus, descoperiți noi modalități de a profita la maxim de etanolul eliminat din băutură, cum ar fi amestecarea acestuia pentru a produce hibrizi alcoolici inovatori.

 

 

Conţinut: