2022-09-12 Știri

Noul Alfa Laval ThinkTop pulse seat clean pentru ventile de scurgere economisește până la 95% lichid CIP

Ventilele de scurgere reprezintă până la 20% din numărul de ventile dintr-o fabrică de procesare tipică. Dar curățarea acestora este costisitoare, dificilă și consumatoare de timp din cauza ciclurilor lungi de curățare și a riscului de șocuri de presiune. Noul Alfa Laval ThinkTop pulse seat clean abordează toate aceste probleme, făcând rapid și eficient ventilele de scurgere impecabile, oferind în același timp economii de până la 95% la lichidul de curățare.

 

ThinkTop ridică din nou ștacheta economiilor de apă. Noua funcție de curățare prin pulsații reduce consumul de lichid CIP al ventilei de scurgere cu până la 95% în timp ce curățare tip "burst" reduce lichidul CIP pentru ventilele rezistente la amestec cu până la 90%,

Mai multe economii, mai mult timp de funcționare

Imaginați-vă economiile posibile prin utilizarea acestei caracteristici standard automate de poziționare a ventilului, declanșată de un semnal în creștere al controlerului logic programabil (PLC) și controlată de unitățile de feedback și control Alfa Laval ThinkTop V50 și V70.

„ThinkTop pulse seat clean aduce economii uluitoare de lichid CIP companiilor, în comparație cu metoda convențională de spălare controlată prin PLC timer”, spune René Stietz, Manager Portofoliu Produse, Ventile și Automatizare, Alfa Laval. „Alfa Laval este primul și singurul furnizor de soluții de automatizare a ventilelor care oferă economii semnificative la lichidul CIP pentru ventilele de scurgere.”

Curățare mai rapidă și mai eficientă

Pulsațiile scurte conduc procesul de curățare a ventilului, activând ventilul atunci când forțele de forfecare ating vârful. Fiecare puls bazat pe poziție durează mai puțin de o secundă, prevenind șocurile de presiune în sistem. Pulsul creează un debit ridicat turbulent pe măsură ce lichidul trece prin spațiul îngust dintre carcasa ventilului și scaunul acestuia, eliminând efectiv toate reziduurile pentru ventile de scurgere.

Validare 100% de curățare a ventilelor de scurgere

Spălarea prin pulsație facilitează controlul și validarea ciclurilor de curățare a ventilelor. Poziția ventilului nu este controlată de temporizatorul PLC, ci de Alfa Laval ThinkTop. Pe lângă reducerea volumului de lichid CIP utilizat, programarea senzorului pentru a deschide și închide rapid scaunul asigură o curățare și o igienă mai rapide și mai riguroase decât curățarea controlată cu temporizator. De asemenea, ThinkTop verifică dacă curățarea ventilelor a fost finalizată.

Destinat utilizării cu ventile cu un singur scaun sau ventile fluture, utilizate ca ventile de scurgere, funcția de curățare a Alfa Laval ThinkTop® pulse seat clean este o caracteristică standard a unităților de detecție și control ThinkTop V50 și V70 cu o singură supapă electromagnetică. Indiferent de modul de acționare, ventilul de scurgere poate fi configurat ca un ventil de închidere sau de comutare normal deschis sau normal închis.

Pentru a afla mai multe detalii, vizitați alfalaval.com/ThinkTop

 

Etichete

Tot

Conţinut: