2022-07-19 Știri

Optimizarea procesului de bere fără alcool

Din ce în ce mai mult, consumatorii aleg băuturi fără alcool 0,0%; această tendință este valabilă mai ales în rândul milenialilor conștienți de sănătate. Piața globală a berii fără alcool va crește cu o rată de creștere anuală compusă (CAGR) de 8,1%, ajungând la 35,6 miliarde de dolari până în 2030, potrivit prognozelor.

Sistemul de concentrare Alfa Laval Revos™ cu dezalcoolizare și dezaromatizare face mai ușoară, mai rentabilă și mai ecologică furnizarea către consumator a ceea ce aceștia își doresc: bere, vin și cidru 0,0%, din concentrate, cu un gust excelent. Actualizările de software pentru dezalcoolizarea băuturilor (0,5% sau 0,05% ABV) și dezaromatizarea băuturilor (bază neutră de seltzer tare) sunt suplimente la tehnologia de concentrare de bază Alfa Laval Revos.

Calitate optimă a produsului folosind mai puțină apă

O tehnologie de vârf de reținere și eliminare a aromei, sistemul de concentrare Revos utilizează o presiune de funcționare ridicată (120 bar), reducând astfel nivelul de apă de diafiltrare necesar pentru dezalcoolizare sau dezaromatizare. Sistemul poate dezalcooliza, produce o bază de seltzer tare sau le poate face ambele simultan.

  • Dezalcoolizarea pentru o retenție superioară a aromei la berile dezalcoolizate
  • Dezaromatizarea pentru o bază de etanol-apă de înaltă puritate pentru seltzer tare

Secretul? Structura strânsă a porilor membranei care separă etanolul de compușii aromei. Acest lucru îmbunătățește calitatea produsului și reduce costurile de operare. Sistemul standard de concentrare Revos este configurat pentru procesarea pe loturi, dar poate fi configurat și pentru procesare continuă.

Atingerea obiectivelor de sustenabilitate

Transportul berii concentrate, sau al berii concentrate dezalcoolizate, în locul berii standard cu greutate ridicată, de exemplu, reduce numărul de transporturi cu aproximativ 65%. De asemenea, reduce emisiile de dioxid de carbon asociate, precum și costurile cu forța de muncă și combustibilul. Pe lângă îmbunătățirea lanțului de aprovizionare, dezalcoolizarea și dezaromatizarea, utilizând sistemul de concentrare Revos, permite producerea băuturilor folosind mai puțină apă de diafiltrare, deoarece presiunile ridicate mențin fluxul în sistemul de concentrare Revos.

Avantajele sistemului de concentrare Revos

Principalele aspecte ale sistemului de concentrare Revos cu dezalcoolizare și dezaromatizare includ:

  • Cerințe de diluare minimizate - Presiunile de funcționare mai mari reduc necesitatea diluării necesare pentru alte procese de membrană.
  • O producție mai rapidă – Dezalcoolizarea durează mai puțin timp deoarece se adaugă o cantitate minimă de apă. Acest lucru accelerează producția, reducând în același timp costurile cu energia și apa.
  • Randamente mai mari - Productivitate mai mare atunci când se produc baze de etanol cu ​​mai mult de 20% alcool în volum (ABV), deoarece presiunile de funcționare mai mari cresc limita de concentrare care necesită adesea adăugarea de apă la sfârșitul procesului.

 

 

Beneficiile dezalcoolizării

Dezalcoolizarea oferă o aromă superioara și o retenție mai buna a aromei. Păstrarea aromei într-un proces Revos pentru bere și băuturi non-alcoolice și fără alcool este excepțională (a se vedea graficul de mai sus). Comparativ cu procesele termice, Revos oferă:

 

  • retenție excepțională a alcoolilor mai mari în <0,5% și <0,05% produse
  • retenție îmbunătățită a esterilor la nivelurile de 0,5% și 0,05%
  • un nivel excepțional de arome la nivelul de 0,5%
  • retenție mai bună a aromei în comparație cu metodele termice la nivelul de 0.0%

 

Beneficiile dezaromatizării

Producerea unei baze neutre de malț necesită îndepărtarea eficientă a compușilor aromatici. Datorită presiunii sale de operare mai mari, sistemul de concentrare Alfa Laval Revos elimină eficient compușii aromatici cu o diluare minimă, utilizând mult mai puțină apă decât alte tehnologii de membrană, menținând în același timp un flux rezonabil al membranei. Dezaromatizare:

 

  • Elimină nivelurile ridicate de compuși aromatici din lichidele pe bază fermentată, inclusiv acetaldehida, acetatul de izoamil, izoamilul și alcoolul izobutilic
  • Îmbunătățește îndepărtarea acetatului de etil și a n-propanolului
  • Rezultă o bază etanol-apă de înaltă puritate pentru seltzer tare

 

Lăsați sistemul de concentrare Revos să vă ajute să obțineți mai multe venituri din băuturi non-alcoolice și fără alcool, economisind în același timp bani cu concentrate de bere și băuturi. Contați pe sistemul de concentrare Alfa Laval Revos pentru o concentrare eficientă din punct de vedere al costurilor, dezalcoolizarea și dezaromatizarea berii și a băuturilor alcoolice.

 

Etichete

Tot

Conţinut: