2022-01-25 Știri

Protejați producția de brânză - prin curățarea completă a zonelor ascunse ale tancurilor

Pentru a crește producția de brânză prin extinderea recepției de lapte, o mare fabrică de lapte scandinavă a apelat la Beritech Group, un constructor experimentat de tancuri și sisteme. Obiectivul a fost de a garanta o acoperire completă de curățare pentru două noi silozuri de lapte crud înalte de 30 de metri, cu agitatoare montate la partea inferioara a tancului.

Beritech a recomandat dispozitive Alfa Laval de curățare a tancurilor, montate pe capac, pentru utilizare împreună cu duzele de curățare Alfa Laval PlusClean®, cu fante centrale largi, pentru curățarea cu impact ridicat a zonelor ascunse ale tancurilor. PlusClean garantează o acoperire de curățare a tancurilor de 100%, cu economii de până la 80% de apă și produse de curățare și fără contaminarea produsului.

 

Un nivel mai ridicat de igienă

Pentru a asigura siguranța alimentelor și absența contaminării produsului în tancurile de recepție a laptelui, Beritech a recomandat dispozitivele de curățare Alfa Laval montate pe capac și duzele de curățare PlusClean. PlusClean vizează zonele ascunse de sub lamele agitatorului, unde curățarea prin jet direct de la dispozitivele de curățare a tancurilor montate pe capac nu este posibilă.

„Acoperire totală a zonei de curățare, economii măsurabile și nicio contaminare a produsului. Aceasta este adevărata valoare pentru clienți”, spune Bent Larsen, directorul executiv al Beritech Group. „Ne propunem întotdeauna să optimizăm procesele clienților, să creștem productivitatea și să asigurăm siguranța și calitatea alimentelor .”

 

Eliminarea riscurilor de contaminare

În trecut, fabrica de lapte a trebuit să facă compromisuri în ceea ce privește standardele de igienă și obiectivele de sustenabilitate pentru a asigura o acoperire suficientă de curățare, folosind dispozitive de curățare a tancurilor care erau complet scufundate în produs. Acest lucru a însemnat a însemnat un compromis în ceea ce privește sustenabilitatea, deoarece aceste dispozitive de curățare necesită funcționare la debite mari. În plus, nu sunt complet drenabile sau autocurățabile, prezentând riscuri de blocare și de a crea noi zone ascunse. Mai mult, întreținerea acestor dispozitive necesită intrarea în tanc de către un tehnician de service.

În schimb, PlusClean împreună cu dispozitivul de curățare montat montat pe capac[1] oferă o acoperire de curățare de 100%. Proiectat pentru a curăța zonele ascunse pe care alte dispozitive de curățare a tancurilor le ratează, se asigură că nu rămân reziduuri sau microbi pe suprafețele de sub lamele agitatorului. Spre deosebire de întreținerea bilelor de pulverizare statice și a capetelor de pulverizare rotative, PlusClean este integrat în pereții sau în partea inferioară tancului și nu are părți mobile în interiorul tancului. Toată întreținerea are loc în afara tancului.

 

 

Igienă fără griji prin confirmarea procesului de curățăre

Pentru a confirma condițiile de igienă ale procesului după procedura de curățare, au fost efectuate teste pentru a confirma curățarea tancului. Rezultatele testelor au confirmat că nu au existat contaminanți sau acumulare de biofilm pe partea din spate a lamelelor agitatorului.

 

Curățare mai rapidă și precisă a tancului. Două minute din fiecare ciclu CIP principal este tot ceea ce este nevoie pentru ca ventilatorul de pulverizare, de mare impact, al PlusClean să elimine toți contaminanții de pe spatele lamelor agitatorului. În timp ce lamele se rotesc cu 40% din viteza obișnuită de funcționare, duzele de curățare își îndeplinesc sarcina, lovind partea inferioară a lamelor cu jet direct de mare impact.

 

„Acoperire completă de curățare, economii măsurabile și nicio contaminare a produsului. Aceasta este adevărata valoare pentru client.” Bent Larsen, CEO, Beritech Group, partener de service autorizat Alfa Laval.

 

Economii de până la 80% la apă și produse de curățare

Deoarece ventilatorul de pulverizare de mare impact lovește zonele de umbră într-o perioadă scurtă de timp, foarte puțină apă și produse de curățare se irosesc. În comparație cu tehnologiile cu bile de pulverizare statică și cu capete rotative de pulverizare, duza de curățare Alfa Laval PlusClean reduce consumul de apă și produse de curățare cu până la 80%, datorită presiunii de operare și debitelor optimizate. Aceste economii contribuie la realizarea obiectivelor de sustenabilitate ale producției de lapte.

 

Recuperare rapidă a investiției, cost total de proprietate scăzut

Costurile de capital reduse, costurile de exploatare scăzute și cerințele de întreținere reduse asigură o recuperare rapidă a investițiilor. După ce a fost activat de mai mult de 1.000 ori, PlusClean continuă să asigure siguranța proceselor și a produselor și să stimuleze productivitatea pe liniile de producție a produselor lactate.

 

 

Etichete

Tot

Conţinut: