2022-05-05 Știri

Vă prezentăm noua gamă Alfa Laval AC540 de schimbătoare de căldură cu plăci brazate

Alfa Laval a lansat noul schimbător de căldură cu plăci brazate Alfa Laval AC540 la primul eveniment online de lansare net-zero, unde au prezentat o gândire nouă, de ultimă oră, în eficiența energetică, energie curată și soluții de economie circulară. Pentru a aborda numeroasele schimbări care remodelează lumea în evoluție rapidă a agenților frigorifici, Alfa Laval a dezvoltat gama Alfa Laval AC540 de schimbătoare de căldură cu plăci brazate, cu modele care sunt optimizate special pentru a funcționa cu R32, dioxid de carbon și alți agenți frigorifici cu potențial de încălzire globală scăzut.

 

Preocupările de mediu și legislația care vizează abordarea schimbărilor climatice provoacă industria HVAC să-și sporească atenția pe performanță și eficiență energetică îmbunătățite și să regândească alegerea agenților frigorifici.

Creșterea utilizării agenților frigorifici cu potențial de încălzire globală scăzut, inclusiv a agenților frigorifici naturali, cum ar fi propanul și HFC, precum R32, este un aspect cheie al abordării impactului asupra climei. Un alt aspect important este reducerea energiei necesare per unitate de răcire. Gama AC540 este vizată să facă ambele, într-o gamă de kW concepută pentru a satisface cerințele constructorilor de sisteme.

De asemenea, CO2 câștigă importanță pe piață, devenind norma în aplicațiile comerciale de refrigerare, cum ar fi în supermarketuri, și are, de asemenea, beneficii în alte aplicații, inclusiv răcitoare de mare capacitate și pompe de căldură mari.

Gama de schimbătoare de căldură cu plăci brazate Alfa Laval AC540 a fost concepută pentru a face față acestor provocări

În ceea ce privește dimensiunea, capacitatea și locul în cadrul ofertei noastre, gama AC540 se încadrează între AC502 și AC1000 și este ideală pentru utilizarea cu răcitoare multiple de derulare de la 250 kW. Are o înălțime de 750 mm și o lățime de 400 mm și funcționează cu o gamă largă de agenți frigorifici de înaltă densitate, cu conținut redus de GWP.

Gama AC540 încorporează caracteristici unice, de ultimă generație, inclusiv distribuția DynaStaticTM, care poate fi optimizată pentru o anumită aplicație și agent frigorific, și IceSafe, care ajută clienții noștri să gestioneze înghețarea. Gama 540 dispune de asemenea de FlexFlowTM și PressureSecure, care permite o funcționare fiabilă chiar și la presiuni foarte mari.

„Alfa Laval investește mult în dezvoltarea de produse, iar accentul nostru pe inovație este cu adevărat evident în această nouă gamă de schimbătoare de căldură brazate. Designul unic de plăci asimetrice al acestei game face posibilă reducerea la minim a încărcăturii de agent frigorific a vaporizatorului și, de asemenea, reduce căderea de presiune pe partea secundară, făcând posibilă utilizarea unei pompe mai mici, ceea ce reduce consumul de energie electrică și costurile totale”, spune Fredrik Ekström, Președinte, Unitatea de Afaceri pentru Schimbătoare de Căldură Brazate și Lipite prin Fuziune.

Gama 540 include patru modele, toate fiind fabricate la noua fabrică de ultimă generație a Alfa Laval din San Bonifacio, Italia.

  • ACK540 este o unitate de mare capacitate care oferă performanțe termice excepționale, făcându-o ideală pentru sarcini de evaporare în aplicații HVAC.
  • ACH540 este similar ca design cu ACK540, dar cu o presiune de proiectare de 48 bar, este mai potrivit pentru utilizarea cu alți agenți frigorifici de înaltă densitate.
  • CBP540 poate fi folosit ca un evaporator de CO2 inundat, făcând posibilă extinderea beneficiilor tehnologiei cu plăci la sarcinile care au fost în mod tradițional limitate la schimbătoarele de căldură cu tub și carcasă.
  • ACP540 este optimizat pentru CO2. Funcționează ca un evaporator DX pentru utilizarea în sistemele în cascadă subcritice.
Gama 540 este o completare excelentă la portofoliul cuprinzător al Alfa Laval de soluții eficiente, inovatoare și durabile. Și, desigur, la fel ca toate produsele noastre, acestea sunt susținute de o rețea mondială de experți care înțeleg cu adevărat nevoile de activitate ale clienților noștri.”

Pentru a afla mai multe despre linia AC de schimbătoare de căldură cu plăci brazate, vă rugăm să vizitați:

Schimbătoare de căldură cu plăci brazate AC

 

 

AC540 heat exchanger
.

brazed_family_preview640x360.jpg

Schimbătoarele de căldură cu plăci brazate cu cupru Alfa Laval sunt o soluție compactă, eficientă și fără întreținere pentru încălzire, răcire, evaporare și condensare în numeroase aplicații.

Soluții de schimbătoare de căldură cu plăci brazate



 

 

Conţinut: