2023-09-19 Știri

Alfa Laval a primit aprobarea Science Based Targets initiative (SBTi)

Odată cu aprobarea Science Based Targets initiative (SBTi), Alfa Laval a devenit una dintre cele peste 4.000 de companii din întreaga lume care este lider în transformarea zero emisii de carbon prin stabilirea obiectivelor de reducere a emisiilor bazate pe știința climatică. Inițiativa promovează cele mai bune practici în stabilirea obiectivelor bazate pe știință și vor valida anual progresul Alfa Laval către obiectivele sale de neutralitate din punct de vedere al emisiilor de carbon.

Alfa Laval s-a angajat să fie neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2030 și să atingă obiectivul net-zero bazat pe știință până în 2050. Aceste obiective de reducere a emisiilor pe termen scurt și lung au fost acum verificate de SBTi. Alfa Laval se poate asigura astfel că acțiunea sa în materie de climă este în conformitate cu cele mai recente descoperiri științifice. Prin reducerea propriilor emisii de CO2 de-a lungul lanțului valoric, Alfa Laval contribuie la îndeplinirea obiectivului de 1,5 grade definit în Acordul de la Paris.

„Sunt mândru de această confirmare, care este o etapă importantă pentru atingerea obiectivelor noastre de sustenabilitate. SBTi oferă o înțelegere comună, solidă și bazată pe știință a net-zero, care clarifică și ne dă încredere că obiectivele noastre sunt aliniate cu știința climatică. Am depus eforturi susținute de la anunțarea obiectivului nostru de neutralitate din punct de vedere al emisiilor de carbon în 2019, acum încep să se facă simțite rezultatele, iar clienții noștri pot avea încredere că le vom îndeplini ambițiile și obiectivele”, spune Anna Celsing, Director Departament Sustenabilitate la Alfa Laval.

Despre inițiativa Science Based Targets

Science Based Targets initiative (SBTi) este un organism global care permite întreprinderilor să stabilească obiective ambițioase de reducere a emisiilor, în conformitate cu cele mai recente descoperiri științifice din domeniul climatic. Se concentrează pe accelerarea companiilor din întreaga lume pentru a reduce la jumătate emisiile înainte de 2030 și a atinge emisii net-zero înainte de 2050.


Inițiativa este o colaborare între CDP, the United Nations Global Compact, World Resources Institute (WRI) și World Wide Fund for Nature (WWF) și unul dintre angajamentele We Mean Business Coalition. SBTi definește și promovează cele mai bune practici în stabilirea obiectivelor bazate pe știință, oferă resurse și îndrumări pentru a reduce barierele în calea adoptării și evaluează și aprobă în mod independent obiectivele companiilor. www.sciencebasedtargets.org @sciencetargets

Etichete

Tot
Science based targets

Conţinut: