2023-09-05 Știri

Alfa Laval face următorul pas către pompa inteligentă

Alfa Laval lansează un nou software de monitorizare a stării cu analiză încorporată. Folosind inteligența artificială, noul Alfa Laval Analytics pentru monitorizarea online a stării ajută industriile igienice să prevină perioadele de întrerupere neplanificate, prelungește durata de viață a activelor valoroase și ajută la atingerea obiectivelor de sustenabilitate.

„Acesta este un pas mare pentru industriile igienice. Noua noastră soluție Alfa Laval Analytics detectează potențialele defecțiuni ale utilajului înainte ca acestea să apară și ajută la diagnosticarea cauzei principale. În dialog strâns cu clienții noștri, am dezvoltat o soluție ușor de utilizat și de încredere, care oferă liniște și menține echipamentele la performanță maximă în orice moment, spune Torsten Pedersen, Șeful Departamentului de Conectivitate și Monitorizare la Alfa Laval Fluid Handling.

Alfa Laval Analytics este o caracteristică ce adăugă valoare care poate fi instalată la toate instalațiile de pompe noi și existente de la Alfa Laval. Soluția include un abonament de un an, inclusiv instalarea online, instruirea în utilizarea tabloului de bord și asistența continuă.

Întotdeauna alături de dumneavoastră 24/7

Alfa Laval Analytics colectează și analizează non-stop datele despre vibrațiile pompei. Filosofia din spatele dezvoltării soluției bazate pe inteligență artificială a fost de a crea liniște sufletească pentru operatorii și managementul fabricii. Analytics oferă o imagine de ansamblu clară și intuitivă a stării de sănătate a echipamentului printr-un tablou de bord simplu. Verde pentru ok, galben pentru atenție, portocaliu pentru avertizare și roșu pentru acțiune imediată.

„Indiferent unde se află și indiferent de oră, operatorii și managerii instalațiilor pot verifica starea acesteia de oriunde. Este nevoie doar de o scurtă privire pe tabloul de bord al aplicației pentru a verifica starea de funcționare a pompelor și pentru a lua măsuri, dacă este necesar, pentru a preveni timpii de nefuncționare costisitori”, spune Torsten Pedersen.

El explică că Analytics nu numai că detectează defecțiuni, ci identifică și cauzele probabile ale problemei, care pot fi legate, de exemplu, de nealinierea instalării pompei, potențiale îmbunătățiri ale procesului sau defecțiuni mecanice.

„Capacitățile de diagnostic ale instrumentului Analytics facilitează operatorilor și tehnicienilor localizarea rapidă a problemei și remedierea înainte de a se produce orice deteriorare. Când rulăm Analytics, putem extinde chiar și garanția pe echipamente dacă pompele sunt monitorizate continuu și dacă sunt respectate recomandările de inspecție și reparație”, spune Torsten Pedersen.

Activarea întreținerii predictive

Cu capacitatea sa de a anticipa defecțiunile și de a identifica piesele care necesită reparații sau înlocuiri, Analytics deschide calea pentru implementarea strategiilor de întreținere predictivă care elimină costurile suplimentare și previn perioadele de întrerupere neplanificată.

În același timp, Analytics sprijină agenda de sustenabilitate, permițând instalațiilor să realizeze mai mult cu mai puține resurse. Menținând funcționarea impecabilă a activelor în orice moment, Analytics îmbunătățește eficiența energetică și ajută la reducerea emisiilor de carbon.

Alfa Laval Analytics este o soluție sigură cibernetică. Toate datele sunt transmise prin intermediul rețelei mobile și nu necesită conexiune la internetul fabricii.

Analytics face parte din programul de servicii conectate de la Alfa Laval. Noi servicii sunt adăugate în mod continuu pentru a valorifica potențialul tehnologiilor Industry 4.0.

Configurația tehnică a Alfa Laval Analytics

  • Analytics este activat de CM Connect Gateway și vine cu un abonament de 12 luni.
  • Instalarea și punerea în funcțiune sunt simple, realizate prin utilizarea unei aplicații care ghidează utilizatorul în pași ușor de urmat.
  • Abonamentul oferă acces la tabloul de bord, oferă notificări cu acțiuni recomandate și asistență de la Alfa Laval.

Alfa Laval Analytics

Etichete

Tot
Analytics Monitor

        

Conţinut: