2023-04-24 Știri

Alfa Laval introduce primele separatoare din industria marină pregătite pentru biocombustibili

Biocombustibilii reprezintă o opțiune actuală și accesibilă de combustibil care poate ajuta clienții din domeniul marin să decarbonizeze. Cu toate acestea, în timp ce biocombustibilii reduc amprenta de CO2, acestea reprezintă, de asemenea, noi provocări operaționale. Alfa Laval este prima pe piață care abordează separatoare optimizate pentru biocombustibili și upgrade-uri ale separatoarelor.

Compatibilitate asigurată cu biocombustibilii importanți

Biocombustibilii, cum ar fi HVO (ulei vegetal hidrotratat) și FAME (ester metilic al acizilor grași) pot fi utilizați de motoarele diesel fără modificări majore ale motorului. Acestea pot fi o alternativă neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon dacă sunt produse din biomasa potrivită, dar trebuie totuși curățate eficient pentru a preveni problemele de performanță și uzura costisitoare a motorului. În premieră în industria marină, separatoarele de mare viteză Alfa Laval sunt acum compatibile cu amestecurile HVO (EN15940) și FAME (EN14214 sau ASTM D6751) care conțin combustibil rezidual și/sau distilat.

„Suntem mândri să susținem călătoria de decarbonizare a clienților noștri, indiferent de ce combustibil aleg”, spune Markus Hoffmann, Director de Vânzări,Echipamente de Separare și Transfer de Căldură pentru industria marină, Alfa Laval. Biocombustibilii vor fi alegerea multor nave marine, dar clienții trebuie să fie siguri că echipamentele lor sunt pregătite. Cu separatoare pregătite pentru biocombustibili și upgrade-uri eficiente din punct de vedere al costurilor pentru biocombustibili, Alfa Laval poate oferi această certitudine.”

Pregătit pentru complexitatea biocombustibililor

Biocombustibilii sunt deja utilizați pe scară largă, iar ISO caută să-i încorporeze în revizuirea din 2024 a ISO 8217. Cu toate acestea, aceștia pot fi preparați în diferite moduri și diferă mult în caracteristicile lor – atât față de combustibilii convenționali, cât și unul față de celălalt. Din cauza diferențelor de densitate, absorbție a umidității și multe altele, aceștia necesită îngrijire suplimentară atunci când vine vorba de depozitarea și tratarea combustibilului.

Pentru a asigura o separare optimă a biocombustibililor, Alfa Laval a modificat atât componentele interne ale bolului, cât și software-ul separatorului. Acest lucru face ca configurarea pentru HVO, amestecurile FAME sau combustibilii convenționali să fie o simplă modificare a parametrilor. Încorporate în noile separatoare Alfa Laval pentru achiziție, dezvoltările sunt disponibile și ca upgrade-uri pentru separatoarele existente.

„Optimizarea pentru biocombustibili nu se petrece peste noapte”, spune Hoffmann. „Separatoarele noastre pregătite pentru biocombustibil se bazează pe informații profunde despre combustibil, pe cercetări ample la Centrul de Testare și Instruire Alfa Laval și pe o cooperare îndelungată cu ISO și CIMAC. Pe măsură ce biocombustibilii continuă să evolueze, clienții se pot baza pe Alfa Laval pentru o protecție eficientă a motorului, așa cum au făcut-o cu combustibilii marini convenționali.”

Pentru a afla mai multe despre separatoarele pregătite pentru biocombustibili și abordarea Alfa Laval cu privire la biocombustibili, vă rugăm să vizitați: www.alfalaval.com/marinebiofuel

 

 

Etichete

Tot
Alfa Laval oil separator

Conţinut: