2023-03-13 Știri

Compact AlfaCond economisește abur și reduce costurile de întreținere

Fabrica de hârtie Sappi Maastricht, Țările de Jos, a trebuit să-și înlocuiască schimbătorul de căldură shell-and-tube, care avea în mod frecvent scurgeri. În plus, era greu de accesat și costisitor de întreținut. AlfaCond a rezolvat problemele.

Sappi paper mill installation 640x360.jpg

„Suntem impresionați de cât de profund este un vid pe care îl obținem cu AlfaCond 400”, spune Peter Pijpers, manager Tehnologie și Inginerie Sappi, Maastricht Mill. „Am reușit să creștem cantitatea de abur recuperată pentru utilizare în secțiunea de uscare a mașinii de hârtie mai mult decât am sperat. Și întreținerea este mult mai ușoară și mai ieftină.”

90.000 EUR în condens uzat

Principalul producător de hârtie Sappi a abordat inițial Alfa Laval pentru că un condensator shell-and-tube din secțiunea de uscare a ajuns la sfârșitul duratei sale de viață. Avea frecvent scurgeri și fiecare scurgere însemna tuburi blocate, suprafață redusă, pierderea vidului și a condensului care merge literalmente în scurgere, mai degrabă decât să fie folosit pentru a genera abur pentru procesul de uscare al fabricii de hârtie.

Sappi recuperează în mod normal 4 tone de condens pe oră. Pe parcursul ultimului an, schimbătorul de căldură shell-and-tube a fost în funcțiune, 9 luni de condens au fost irosite. Chiar și luând în considerare costurile scăzute ale aburului de la Sappi, pierderea s-a ridicat la aproximativ 90.000 EUR. AlfaCond a rezolvat problema.

O soluție compactă

Sappi căuta și o soluție compactă. Vechea instalație shell-and-tube era amplasată într-un coridor îngust la parter, ceea ce făcea extrem de dificil accesul pentru curățare și service. Au vrut să plaseze noul schimbător de căldură pe podeaua de 6 metri pentru o întreținere mai ușoară. „AlfaCond a fost o alegere perfectă, deoarece oferă o cădere de presiune care este egală cu cea a unui schimbător de căldură shell-and-tube la o fracțiune din dimensiune și greutate”, spune Ron Faber, inginer de vânzări, Alfa Laval.

Sappi paper mill from the outside.jpg

6 metri mai mult – o surpriză profitabilă

Deoarece AlfaCond este suficient de compact pentru a fi amplasat pe podeaua de 6 metri, se creează un vid și mai profund datorită capului static. Acest vid mai profund a sporit economiile la abur în procesul de uscare, mai mult decât anticipase Sappi.

„Nu am fi putut ajunge la același vid cu un nou condensator shell-and-tube, deoarece nu l-am fi putut monta în locația actuală. Am vrut să-l plasăm aici pentru un acces mai ușor, dar primim și mai mult abur.” - Peter Pijpers, Sappi Maastricht Mills.

Costuri reduse, întreținere fără probleme

AlfaCond este, de asemenea, extrem de economic de întreținut. Designul și amplasarea asigură că suprafețele de transfer de căldură sunt ușor accesibile pentru inspecție și curățare mecanică. Și service-ul poate fi efectuat pe loc, fără a fi nevoie să demontați sistemul. În plus, la instalație a fost adăugată o fereastră pentru a permite Sappi să monitorizeze cantitatea de condens produsă – și să prevină orice problemă în stadiu incipient.

Toată lumea este fericită

„În principiu, suntem mulțumiți de rezultat”, conchide Peter Pijpers. „Nu mai trebuie să ne uităm la el – funcționează. Personalul de întreținere este fericit. Producția este fericită. Toată lumea este fericită."

Etichete

Tot
阿法拉伐AlfaCond冷凝器-Alfa Laval AlfaCond condensers

        

Despre AlfaCond

Primul condensator cu plăci personalizat din lume a fost dezvoltat special pentru condensarea vaporilor în condiții de presiune scăzută sau vid în sistemele de evaporare și distilare. Are o conexiune mare de admisie a vaporilor și două ieșiri mici de condens.

  • Plăci special concepute pentru condens.
  • Condensul și apa de răcire nu se amestecă niciodată, eliminând o sursă de poluare.
  • Design flexibil: ușor de adaptat la cerințele de capacitate în schimbare.
  • Dimensiune compactă pentru o instalare mai facilă.
  • Murdărire minimă și întreținere ușoară pentru un timp de funcționare maxim.

 Condensator cu plăci AlfaCond

Beneficii

  • Un vid mai profund economisește abur
  • Soluție compactă și instalare ușoară
  • Costuri de întreținere mai mici
  • Acces facil

cleantech_symbols640x360.jpg

Economii de energie

250 kW în economii de condens și vid mai profund economisește abur.

Amprentă la sol

Acces ușor pentru curățare și întreținere cu soluție compactă la platforma de service.

Schimbare de tehnologie

Schimbător de căldură shell-and-tube pentru Alfa Cond – reducerea dimensiunii și greutății, menținând în același timp căderea de presiune.

Conţinut: