2023-06-05 Știri

Competența procesului crește flexibilitatea și productivitatea mixării siropului pentru băuturi

Încercați să țineți pasul cu tendințele din domeniul băuturilor, dar să rămâneți relevant și profitabil? Inovația constantă este o necesitate pentru producătorii de băuturi. Pentru a satisface gusturile în schimbare ale consumatorilor, un producător global de băuturi răcoritoare s-a confruntat cu o cerere crescută pentru o gamă mai largă de produse cu o varietate mai mare de ingrediente. Datorită înțelegerii complexe de către Alfa Laval a designului camerei de sirop pentru băuturi și soluțiilor inovatoare de combinare, compania se poate bucura în curând de o mai mare flexibilitate a procesului și de lot cu șarjă cu 50% mai rapidă.

Competența procesului și testele de verificare a conceptului câștigă încrederea clienților

Procesarea ingredientelor lichide și pudre în formule complexe de sirop pentru băuturi necesită flexibilitate și rapiditate de producție. Alfa Laval a demonstrat o înțelegere profundă a provocărilor cu care se confruntă producătorii globali de băuturi, câștigând încrederea factorilor de decizie cheie din departamentele centrale de cercetare, dezvoltare și inginerie. Testele i-au convins pe producători că schimbarea designului de proces al camerei de sirop existente cu soluții inovatoare de combinare de la Alfa Laval pot spori flexibilitatea și productivitatea procesului și adăugă valoare pentru clienți.

Timp de producție în șarje cu 50% mai rapid

Cunoștințele Alfa Laval privind procesele și angajamentul de a spori productivitatea reduc timpul de procesare a siropului de la două ore la o oră per șarjă. Înlocuirea tehnologiilor existente de amestecare din camerele de sirop Alfa Laval Hybrid Powder Mixer în combinație cu Alfa Laval Rotary Jet Mixer oferă ore suplimentare de timp de producție în fiecare zi. De asemenea, rata mai rapidă a producției de sirop reduce costurile cu energia.

Beverage Process Chart_From Dosing station_FS 2110 .jpg

Mai puțin timp pentru întreținere

Reducerea timpului de întreținere este un alt exemplu al ingeniozității procesului Alfa Laval la locul de muncă. Întreținerea Rotary Jet Mixer necesită un singur inginer de service care lucrează la nivelul podelei timp de una până la două ore; în contrast, agitatorul mare existent necesită mai mulți ingineri de service care lucrează o zi întreagă pe o platformă de service pe mai multe niveluri. Mai puțin timp de nefuncționare se traduce într-un timp de funcționare mai mare al producției.

Siguranță sporită a angajaților

Același lucru este valabil și pentru combinarea lichid-pulbere. Manipularea și dozarea ingredientelor cu Alfa Laval Hybrid Powder Mixer au loc la nivelul podelei, rezultând o manipulare mai ușoară și o siguranță sporită a angajaților. Acest lucru elimină nevoia angajaților de a transporta saci de 25 de kilograme pe platforma de la nivelul superior și de a turna ingredientele în rezervor prin gura de vizitare.

Eficientizarea producției prin combinarea inovației

Designul unic al Alfa Laval Hybrid Powder Mixer împreună cu Rotary Jet Mixer depășește configurația anterioară în camera de sirop pentru băuturi, ocupă mai puțin spațiu pe podea și necesită mai puține investiții în platforme de service. Alfa Laval a făcut echipă și a lucrat neobosit cu integratorii de sisteme pentru a proiecta o soluție de amestecare care produce mai multe loturi de formule complexe de sirop - în siguranță, rapid și eficient.

Optimizare sustenabilă

Următorul pas? Compania a cerut Alfa Laval, împreună cu managerul său global de sustenabilitate, să reducă emisiile și să introducă o mai mare eficiență energetică și a apei în întreaga fabrică. O dovadă a competenței de proces și a capacității Alfa Laval de a optimiza procesele, de a adăuga valoare și de a crește avantajul competitiv.

Etichete

Tot

Conţinut: