2023-12-27 Știri

Exploatarea la maxim a fluxurilor în cadrul producției alimentare pe bază de animale din Franța

Un accent puternic concentrat pe reducerea pierderilor și a deșeurilor în procesarea alimentelor din Franța, stimulează sustenabilitatea alimentelor, deoarece marii jucătorii din industrie caută să-și optimizeze procesele și să-și maximizeze randamentul prin extragerea ingredientelor valoroase de calitate alimentară din subproduse de origine animală.

Unul dintre clienții Alfa Laval, situat în inima țării agricole franceze, este specializat în producerea de grăsimi comestibile de înaltă calitate din produsele secundare de prelucrare ale cărnii de porc și de rață. Cu o istorie de 130 de ani, 90 de angajați și 25.000 de tone de produse ambalate în fiecare an, compania oferă una dintre cele mai mari game de grăsimi comestibile din Europa.

Compania colectează materii prime de la fermieri, abatoare și fabrici de tăiere și prelucrează grăsimile animale pentru consumul uman, printr-un proces de extragere umedă.

Pentru a se asigura că valoarea nutrițională și calitatea sunt maximizate prin optimizarea și îmbunătățirea timpilor proceselor, ei au stabilit un parteneriat de experți, de-a lungul câtorva de ani, cu Alfa Laval Franța - în special Olivier de la Chapelle, Market Manager Protein & Edible Oil, și colegii săi din compania de vânzări.

Experiența tehnică și cunoștințele de proces demonstrate de echipa Alfa Laval au fost prioritare în decizia lor de a-și moderniza linia de prelucrare a extragerii umede, care gestionează patru tipuri diferite de materie primă – carne de porc cu conținut ridicat de colagen; carne de porc bogată în grăsimi; rață bogată în grăsimi; și rață cu conținut scăzut de grăsimi – prin instalarea unui decantor trifazic SANX.

„Obiectivul era să funcționeze decantorul pentru toate tipurile de produsele fără a schimba poziția tuburilor de alimentare și să aibă o fază de apă limpede, fără grăsimi și solide în suspensie”, explică Olivier. „Designul nostru de decantare facilitează performanțe foarte bune fără a schimba poziția orificiilor de evacuare a lichidului, ceea ce permite clientului să schimbe cu ușurință între cele patru tipuri diferite de materie primă. Rezultatele au depășit așteptările clienților în ceea ce privește calitatea și cantitatea.”

manek-singh-DpMzZFt18r0-unsplash.jpg

Compania se bazează pe o tradiție îndelungată de a transforma produsele secundare într-un produs valoros și funcționează din convingerea că grăsimea este în esență bună și reprezintă un ingredient cheie pentru scoaterea în evidență a aromei într-o varietate de alimente și mâncăruri. Luând acest lucru în considerare, Alfa Laval a explorat modul în care compania poate continua să recicleze subprodusele cu cea mai bună performanță a echipamentelor lor și utilizarea cât mai eficienta a energiei și apei pentru producerea unui produs cu valoare adăugată la mare cerere în industriile alimentare și restaurante. Obiectivul final a fost de a consolida poziția companiei în centrul producției alimentare mai sustenabile”, spune Olivier.

Accentul echipei Alfa Laval a fost orientat spre o abordare interfuncțională centrată pe client prin concentrarea asupra modului în care echipamentele pot îmbunătăți performanța, optimiza randamentul și susține operațiunile clienților, crescând în același timp eficiența și sustenabilitatea.

„La Alfa Laval, înțelegem că nu poți fi doar un agent de vânzări. Trebuie să ai o înțelegere profundă a procesului clientului și să fii un partener expert la nivelul tehnologiei de proces”, conchide Olivier. „Succesul vine atunci când clientul are încredere în cunoștințele și experiența ta, când realizează că înțelegi pe deplin provocările și ceea ce dorește să realizeze. Îi putem ajuta să își îndeplinească și chiar să-și depășească așteptările– atunci este un câștig dublu atât pentru Alfa Laval cât și pentru clienții noștri.”

 

Etichete

Tot
MicrosoftTeams-image (27)

Afacerea cu grăsimi

Piața globală a grăsimilor animale comestibile va crește de la 25,57 miliarde USD în 2021 la 26,56 miliarde USD în 2022 cu o rată de creștere anuală combinată (CAGR) de 3,84%.

 

Reutilizarea

Upcycling

Compania reutilizează produsele secundare din carne pentru a produce un produs cu valoare adăugată sub formă de 25.000 de tone de grăsimi, care este folosit ca ingredient în diferite tipuri de producție alimentară.

Tehnologii evidențiate

Conţinut: