2023-07-03 Știri

Încălzirea sustenabilă a serelor olandeze

Se preconizează că energia geotermală va juca un rol important în îndeplinirea obiectivelor climatice. Noile schimbătoare de căldură inovatoare de la Alfa Laval susțin această soluție.

 

E_SDG goals_icons-individual09_75x75.png E_SDG goals_icons-individual13_75x75.png  E_SDG goals_icons-individual17_75x75.png

Olanda este al doilea cel mai mare exportator de alimente din lume ca valoare, iar cele 9000 de hectare de sere ale țării contribuie semnificativ la acest lucru. Dar menținerea acestor sere la temperatura potrivită necesită pierderi de energie, așa că dezvoltarea surselor alternative de energie este o prioritate de top în eforturile țării de a-și îndeplini obiectivele ambițioase în materie de climă.

Guvernul olandez s-a angajat să nu mai aibă gaze naturale până în 2030 și să reducă emisiile echivalente de CO2 cu 49% față de nivelurile din 1990. Sectorul gazelor cu efect de seră face deja pași în direcția utilizării energiei regenerabile, mai multe centrale geotermale fiind conectate în ultimii ani.

Încălzirea geotermală funcționează prin pomparea apei calde din adâncul pământului (de obicei, de la 1.000 până la 5.000 de metri adâncime). Apa caldă poate fi apoi folosită pentru a încălzi serele, reducând nevoia de gaze naturale și alți combustibili fosili.

Schimbătoarele de căldură joacă un rol cheie în valorificarea beneficiilor energiei geotermale, asigurând un transfer eficient de căldură între apa caldă care iese din sol și apa mai rece care a fost folosită pentru a încălzi sere sau alte clădiri.

În 2017, Alfa Laval a lansat un nou design de schimbător de căldură optimizat geotermal, ca parte a unui proiect pilot, care de atunci a avut ca rezultat modernizarea altor trei fabrici cu soluția Alfa Laval. De asemenea, noile fabrici cu design Alfa Laval sunt în curs de dezvoltare.

Și, având în vedere planurile actuale care prevăd construirea a aproximativ 175 de instalații geotermale până în 2030, sunt șanse ca schimbătoarele de căldură Alfa Laval să aibă un rol central în reducerea consumului de energie și a emisiilor din serele olandeze pentru mulți ani de acum înainte.

 

Alfa Laval contribuie la Obiectivele Globale

Organizația Națiunilor Unite a adoptat 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă pentru 2030, cunoscute sub numele de Obiective Globale, pe care liderii mondiali au promis să le realizeze. Acum este de datoria noastră să atingem acest obiectiv.

Mai multe informații

Etichete

Tot
field-of-plants-in-greenhouse640x360

Căldură intensă

Încălzirea geotermală funcționează prin extragerea căldurii din sursele de apă subterane.
Cu cât apa este la o adâncime mai mare, cu atât este mai fierbinte. În Olanda, centralele termice geotermale pompează apă caldă de la adâncimi de cel puțin 500 de metri. După ce apa a fost utilizată, apa mai rece este retransmisă în sol.

Geothermal heating infograph 700x1066.png

Conţinut: