2023-03-27 Știri

Noul Alfa Laval ThinkTop V20 împinge limitele indicatorului de poziție a ventilelor către Industry 4.0

Noul Alfa Laval ThinkTop V20, noua generație de unități control și indicare a ventilelor igienice, conduce transformarea digitală în industriile de proces. Trecerea monitorizării poziției ventilelor în era Industrie 4.0 oferă un avantaj competitiv. Cu automatizare, digitalizare și comunicare în timp real, ThinkTop V20 ridică ștacheta controlului procesului, făcându-l mai fiabil și mai precis, economisind în totodată timp și bani pentru instalare, punere în funcțiune, operare și întreținere.

ThinkTop V20 este prima unitate de detectare a ventilelor care nu necesită întreținere și reglare manuală sau programare. Permite indicarea vizuală a stării din toate direcțiile, datorită LED-uri la 360°. De asemenea, oferă o monitorizare convenabilă, din camera de control, a stării în timp real a ventilelor igienice Alfa Laval utilizate în industria lactatelor, alimentelor, băuturilor, îngrijirii casnice și personale, biotehnologiei, farmaceutice și multe alte industrii.

Control mai fiabil al procesului

Concepută pentru a digitaliza monitorizarea esențială a ventilelor on-off , unitatea de detectare ThinkTop V20 oferă o abordare pragmatică pentru îmbunătățirea fiabilității stării și poziției ventilului. Această nouă completare a seriei avansate Alfa Laval ThinkTop V deschide calea către un nivel mai ridicat de control al proceselor pentru producătorii care se bazează pe feedback-ul vizual și de semnal, al pozițiilor deschise sau închise ale ventilelor.

„Intuitivul ThinkTop V20 este o unitate de control și indicare a ventilelor mai rapidă și mai inteligentă decât cea disponibilă astăzi”, spune Ebbe Bundesen, Manager de Portofoliu, Ventile și Automatizare, Alfa Laval. „Aduce controlul fiabil al procesului la un nivel superior, cu o configurare live rapid și precisă, comoditate a monitorizării în timp real a poziției ventilelor și acces la date în timp real și istorice din camera de control. În general, este o economie neprețuită de timp și bani, având în vedere cererea de eficiență cu care se confruntă fabricile.”

Configurare cu 40% mai rapidă decât unitățile convenționale de control și indicare a ventilelor

Câteva secunde sunt suficiente pentru a activa ThinkTop V20 prin simpla instalare, activare și dezactivare a unității. Configurarea live este rapidă și intuitivă. Senzorii recunosc automat tipul și dimensiunea ventilului, calibrează și înregistrează distanțele de deschidere și închidere a ventilului și finalizează configurarea fără a necesita interacțiune manuală. În plus, înlocuirea părții superioare a ventilului este ușoară, fără a perturba producția. Nu sunt necesare cunoștințe de specialitate, instruire, adaptoare sau instrumente speciale. Oricine poate instala corect un nou ThinkTop V20 sau poate înlocui o unitate mai veche de indicare a ventilelor, ținând cont, în același timp, de igienă, productivitate și timpul de funcționare, economisind timp și bani.

Design estetic avansat și o gamă largă de protocoale de comunicare

Parte a familiei ThinkTop seria V, modelul ThinkTop V20 are același aspect, carcasă care nu necesită întreținere și indicator de stare vizuală îmbunătățit cu LED-uri de 360°, comparativ cu cele mai bine vândute ThinkTop din seria V. Designul său compact și robust îl face potrivit pentru instalații etanșe. Producătorii selectează protocolul de comunicare – digital, AS-Interface sau IO-Link – care se potrivește cel mai bine nevoilor lor de procesare. V20 este etanșat ermetic pentru a asigura citiri fiabile ale poziției ventilului și pentru a preveni riscul de apă, praf și alt acces neautorizat în unitate. Utilizarea protocolului de comunicare IO-Link point-to-point permite conectarea senzorilor la sistemele de automatizare. IO-Link facilitează accesul la date semnificative în timp real, îmbunătățind diagnosticarea și simplificând configurabilitatea și controlul, sprijinind în același timp Industry 4.0.

Mai mult accent pe activitatea de bază cu ajutorul stării ventilelor digitalizate

Vizibilitatea în timp real și capacitățile de monitorizare de la distanță ale unității ThinkTop V20 vor oferi un avantaj competitiv celor care se bazează pe datele privind starea ventilelor igienice. V20 depășește ceea ce producătorii au crezut că este posibil, de la indicatorii convenționali de poziție a ventilelor, până la timpul de configurare mai rapid și un control mai fiabil al procesului.

Explorați mai multe la www.alfalaval.com/thinktop-v20

 

ThinkTop V20 valve sensor unit

        

Conţinut: