2023-11-15 Știri

Pompa LKH le surclasează pe restul

Asigurați mai mult timp de funcționare și economii de energie cu pompa LKH cu monitorizare a stării. Când a căutat o soluție de pompă pentru a face față cerințelor stricte ale unui nou sistem de curățare în loc (CIP) pentru o aplicație de ultrafiltrare, un producător de alimente din SUA a apelat la Alfa Laval. Pompele centrifugale Alfa Laval LKH s-au remarcat ca alegere clară pe baza dimensiunilor compacte, a eficienței operaționale, a debitelor și a capacităților de presiune mai mari și a capacităților de monitorizare a stării.


Standarde de igienă mai înalte, debite și presiuni mai mari

La unitatea de procesare, pompele industriale au transferat fluide cu vâscozitate scăzută pentru diverse aplicații. Acomodându-se standardelor de igienă mai ridicate și debitelor și presiunilor mai mari, a fost esențială pentru funcționarea corectă a noului sistem CIP. Spre deosebire de pompele igienice comparabile, pompele LKH70 și LKH90 cu motoare de 100 CP (75 kW) suportă cu ușurință presiuni de până la 80 psi (5,5 bar) și, respectiv, 240 psi (16,5 bar).

 

Performanță, eficiență a pompei și sustenabilitate

Pompele LKH au îndeplinit criteriile de performanță ale producătorului și cerințele de eficiență a pompei. În plus, prin înlocuirea a 11 pompe mai vechi cu pompe LKH eficiente din punct de vedere energetic, producătorul continuă să realizeze economii semnificative la costurile anuale de utilități datorită unei reduceri de 25 CP (18,5 kW) la fiecare pompă. Pompele Alfa Laval îmbunătățesc productivitatea și ajută la optimizarea sistemelor de manipulare a fluidelor – în mod sigur, fiabil și sustenabil.

 

Amprentă compactă, care economisește spațiu

De asemenea, minimizarea utilizării spațiului de pe podea a fost un criteriu cheie pentru selectarea pompelor LKH cu designul său cu fața în C, cuplat strâns. Spre deosebire de pompele echivalente montate pe bază de dimensiuni comparabile, pompele LKH reduc semnificativ spațiul necesar pe podea.

 

Monitorizare în timp real și întreținere predictivă a pompei

Echipate cu monitoare de stare Alfa Laval, pompele LKH dispun de senzori care urmăresc temperatura și vibrațiile în timp real folosind o conexiune Bluetooth. Operatorii sunt alertați dacă sunt depășite pragurile de temperatură sau vibrații prestabilite. Aceste date ajută operatorii să ia decizii în cunoștință de cauză cu privire la întreținere, securizarea timpului de funcționare și reducerea costurilor prin prevenirea perioadelor de nefuncționare neplanificate. Monitorizarea stării a fost pusă în funcțiune încă din prima zi de instalare, iar producătorul este mulțumit de performanța pompei.

Provocările procesului necesită soluții inovatoare. Luați legătura cu distribuitorul local Alfa Laval pentru service și asistență cu înaltă calificare pentru echipamentul dumneavoastră de manipulare a fluidelor – de la dimensionare, selecție, inginerie până la servicii aftermarket.

Etichete

Tot

Conţinut: