2023-05-09 Știri

Vă prezentăm Alfa Laval Cooling Pod – o soluție de răcire plug-and-play pentru centrele de date edge

Alfa Laval lansează Cooling Pod ca răspuns la cererea de soluții de răcire mai flexibile și sustenabile pentru centrele de date edge computing. Noua soluție constă într-un recipient de 6 metri cu toate componentele necesare pentru a furniza răcire pentru aplicații de răcire direct-to-chip și prin imersiune.

La recentul World Economic Forum de la Davos, s-a stabilit că „Digitalizarea este cheia care poate debloca net-zero pentru industrie”. Industriile din întreaga lume îmbrățișează deja tehnologii precum învățarea automată, inteligența artificială și internet of things pentru a deveni mai sustenabile. Aplicații ca acestea necesită redundanță și latență scăzută (delay), iar infrastructura actuală a centrului de date la scară largă nu a fost creată pentru a le furniza.

În schimb, vedem o tendință în care lumea investește în centre de date mai mici, descentralizate, denumite centre de date edge. Acestea permit „edge computing” – o formă de arhitectură IT distribuită în care datele clienților sunt procesate cât mai aproape de sursa de origine pentru a furniza servicii rapide cu o latență minimă.

 

O soluție inovatoare la problema răcirii

Centrele de date edge au nevoie de o abordare diferită a răcirii, deoarece soluțiile tradiționale de răcire pentru centrele mari de stocare a datelor în cloud sunt consumatoare de energie și apă și nu sunt eficiente din punct de vedere al costurilor, în special atunci când sunt reduse. Aici excelează noul Alfa Laval Cooling Pod. În loc să se bazeze pe apele subterane pentru a se răci, aceasta utilizează tehnologia extrem de eficientă a schimbătorului de căldură răcit cu aer de la Alfa Laval pentru a menține temperatura hardware-ului edge-computing la un nivel scăzut. O unitate de frecvență variabilă crește performanța de sustenabilitate a Cooling Pod și mai mult prin ajustarea efectului de răcire la condițiile predominante, economisind energie suplimentară în proces.

 

Locație, locație, locație

Scopul edge computing este de a oferi cea mai rapidă livrare posibilă a datelor sensibile la timp. Pentru ca acest lucru să funcționeze, centrul de date trebuie să fie situat aproape de client. Amprenta mică a Cooling Pod înseamnă că poate fi plasat aproape oriunde unde există spațiu pentru un container de 6 metri. De asemenea, designul modular, containerizat, maximizează flexibilitatea, permițând utilizatorilor să își mute centrele de date în cazul în care cerințele se schimbă. Și dacă este necesară o capacitate de răcire mai mare, pot fi adăugate cu ușurință și rapid capsule suplimentare.

 

Instalare ușoară

Cooling Pod este disponibil în versiuni de 500 kW și 1 MW pentru buclă simplă sau dublă, precum și pentru răcire direct-to-chip sau prin imersiune. Acest lucru permite clientului să amestece și să potrivească orice combinație de module pentru a satisface nevoile de răcire. Cooling Pod este livrat cu toate componentele necesare pentru a furniza răcirea deja instalată. Tot ceea ce este necesar pentru a funcționa este o conexiune de alimentare.

 

Un produs revoluționar pentru centrele de date edge

„Poate că cea mai bună caracteristică a Cooling Pod este că poate funcționa rapid aproape oriunde, inclusiv în medii dure, cum ar fi deșerturile și în locurile în care accesul la apă este limitat”, spune Afonso Lopes, Director Vânzări. „Și dacă adăugați faptul că Cooling Pod este complet plug-and-play, clientul se poate concentra pe competențele sale de bază, mai degrabă decât să-și facă griji cu privire la cum să răcească centrul de date. Cooling Pod este un produs cu adevărat revoluționar pentru industria edge computing."

 

Pentru a afla mai multe despre Alfa Laval Cooling Pod, vă rugăm să vizitați:

www.alfalaval.com/coolingpod 

 

 

Etichete

Tot
Cooling pod 640x360

Conţinut: