2024-03-06 Știri

Acordul de Servicii Alfa Laval ajută la reducerea consumului de motorină pentru un important producător de cupru

Când a construit o centrală solară termică de mari dimensiuni pentru un important producător de cupru, o companie de energie chiliană a apelat la Alfa Laval pentru a maximiza eficiența transferului de căldură și a asigura economiile de energie în etapele critice ale procesului de extracție cu solvenți. Rezultatul? Schimbătoare mari de căldură cu plăci și garnituri Alfa Laval susținute de un Acord de Servicii Alfa Laval care acoperă soluții de service personalizate, care îmbunătățesc performanța instalației, asigură timpul de funcționare și reduc utilizarea combustibililor fosili.

Soluții mai ecologice pentru industria minieră a cuprului

În Chile, producătorii de energie eoliană și solară pot furniza acum energie electrică la prețul combustibililor fosili. De aceea, compania energetică și-a propus să construiască și să opereze o centrală solară termică de amploare pentru compania minieră. Compania minieră folosește acum centrala solară pentru a încălzi 80% din apa utilizată în procesele sale de extracție electrolitică, printre cele mai mari consumatoare de energie din producția de cupru.

Pentru a optimiza aceste procese, producătorul de cupru a decis să cumpere schimbătoare de căldură mari cu garnitură Alfa Laval pentru a optimiza eficiența transferului de căldură și a reutiliza căldura în exces în fluxul procesului de extracție electrolitică. Acest lucru contribuie la reducerea amprentei de carbon a instalației.

Apreciem lucrul cu un partener cu idei similare, care ne poate ajuta să oferim economii clienților noștri.” – Manager de Proiect la compania energetică din Chile.

Experiența în inginerie optimizează procesele

Furnizarea energiei termice solare la scară largă necesită un transfer de căldură inteligent și fiabil. Cu un know-how ingineresc demonstrat, Alfa Laval a proiectat instalația cu schimbătoare de căldură cu plăci cu garnituri optime pentru a produce catozi de cupru de înaltă calitate, care îndeplinesc cerințele clienților. Pe lângă optimizarea proceselor, îmbunătățirea eficienței energetice și reducerea costurilor de operare, aceste schimbătoare de căldură fiabile sunt ușor de instalat, configurat și de deschis pentru inspecție și curățat.

Maximizarea timpului de funcționare

Producătorul de cupru deține echipamentele Alfa Laval, iar compania de energie este responsabilă de operarea acestora. Pentru a îmbunătăți performanța de-a lungul ciclului de viață al echipamentului și a maximiza timpul de funcționare, compania minieră a semnat un Acord de Servicii Alfa Laval pe doi ani, care include aceste servicii pentru schimbătoarele de căldură cu plăci cu garnituri critice:

  • Audit de Performanță Alfa Laval, conceput pentru a stabili și menține o linie de bază a performanței schimbătorului de căldură și pentru dezvoltarea unui program de întreținere preventivă.
  • Servicii de Curățare Alfa Laval pe baza rezultatelor Auditului de Performanță pentru a restabili suprafețele schimbătoarelor de căldură la starea optimă.
  • Piese de schimb Alfa Laval - pentru a asigura disponibilitatea pieselor de schimb originale critice la fața locului, minimizând astfel timpul de nefuncționare.
  • Recondiționare Alfa Laval pentru a asigura funcționarea sigură, eficientă și continuă a schimbătorului de căldură.
  • Reproiectare Alfa Laval pentru a ține pasul cu schimbările de proces sau de capacitate, cum ar fi nevoia de noi bucle de recuperare a căldurii.

Partener de servicii de încredere

Fiabilitatea este cheia pentru operațiuni continue. Alfa Laval s-a dovedit a fi un partener de încredere care poate oferi experiență în inginerie, echipamente de încredere și servicii profesionale extinse pentru a asigura că centrala solară termică este întotdeauna online. Oferirea unui timp maxim de funcționare cu energie regenerabilă permite companiei energetice să contribuie la profitabilitatea producătorului de cupru.

Cu un Acord de Servicii Alfa Laval, compania energetică se poate concentra pe activitatea sa de bază și poate lăsa în seama noastră optimizarea performanței schimbătorului de căldură”, spune Juan Merlo, Manager Extern Senior de Vânzări, Alfa Laval.

Acordul de Servicii Alfa Laval oferă clientului un partener de încredere care ajută continuu la îmbunătățirea eficienței transferului de căldură – toate cu un impact mai mic asupra mediului. A petrece mai puțin timp în îndeplinirea sarcinilor administrative pentru întreținere se traduce direct în productivitate și profitabilitate mai mari.

Etichete

Tot
sun-and-clouds-reflecting-SEE 640x360

Extinderea performanței cu Portofoliul de Servicii Alfa Laval 360°

Portofoliul nostru extins oferă toate serviciile de care aveți nevoie pentru a asigura performanțe de top, timp de funcționare maxim și eficiență de operare a echipamentului dumneavoastră Alfa Laval pe tot parcursul ciclului său de viață. Echipa noastră de experți și disponibilitatea pieselor vă oferă liniște sufletească.

Mai multe despre Portofoliul de Servicii Alfa Laval 360°

Fapte rapide

Clientul
O companie de energie chiliană a fost selectată ca partener al unuia dintre principalii producători de cupru ai țării. Compania de energie chiliană furnizează sisteme la scară largă pentru căldură industrială de proces care utilizează adesea energia solară ca sursă de energie primară și motorină, gaz, biomasă sau alt combustibil ca surse de energie de rezervă.

Provocarea
Pentru a reduce costurile cu combustibilul clientului și pentru a asigura funcționarea maximă și performanța schimbătoarelor de căldură Alfa Laval critice pentru misiunea de la instalația de energie termică solară a companiei care furnizează energie minei de cupru.

Soluția
Un Acord de Servicii Alfa Laval pentru schimbătoarele de căldură cu plăci cu garnituri critice pentru a asigura timp maxim de funcționare și eficiență a transferului de căldură prin intervale optimizate de curățare, întreținere și recondiționare.

Beneficii

  • Clientul se poate concentra pe activitatea sa principală, în timp ce se bazează pe Alfa Laval pentru asigurarea timpului de funcționare al schimbătorului de căldură
  • Proces optimizat de extracție a cuprului datorită Portofoliului de Servicii Alfa Laval 360°
  • Rentabilitate crescută prin eficiență mai mare a transferului de căldură
  • Reducere semnificativă a consumului de combustibil în procesul de extracție electrolitică

Conţinut: