2024-01-24 Știri

Afacerea perfectă: îmbunătățirea eficienței în fabricarea berii artizanale

Când o fabrică de bere independentă din Europa de Nord căuta să înlocuiască schimbătorul de căldură pe care îl folosea pentru răcirea mustului – o parte centrală a operațiunilor de fabricare a berii – a ales un H4 din linia Hygienic a Alfa Laval. Acum își produc berea cu drojdie sălbatică, cu o igienă și o eficiență mai mari ca niciodată

De la începutul producției în 2012, această fabrică de bere s-a concentrat în principal pe beri fermentate cu drojdie sălbatică și bacterii. Toate conțin ingrediente 100% naturale; multe sunt organice, iar majoritatea sunt și vegane. Aproximativ 30% din producția fabricii de bere este exportată în Japonia, Italia și Spania, în timp ce restul de 70% este vândut pe piața internă.

„Industria berii a suferit o scădere a cererii în timpul pandemiei și încă nu și-a revenit pe deplin”, spune producătorul de bere, „dar revenim treptat la cifrele pre-pandemie. Vestea bună este că tendința actuală pentru produse naturale, autentice și interesante este la fel de relevantă pentru bere ca pentru alte domenii ale vieții. Oamenii își doresc afacerea perfectă și asta le oferim.”

Igiena este cea mai mare prioritate

În toate operațiunile de fabricare a berii, igiena este prioritatea numărul unu. „Motivul este simplu”, explică producătorul de bere, „dacă berea este contaminată, nu poate fi folosită, ceea ce înseamnă că timpul, banii și produsul se irosesc. De aceea, luăm toate măsurile posibile pentru a evita contaminarea, de exemplu, curățând echipamentul cu atenție între ciclurile de producție și lucrând – pe cât posibil – cu un sistem închis pentru a preveni contactul uman cu produsul.”

Când fabrica de bere a început să-și studieze opțiunile pentru un nou schimbător de căldură, factorul de igienă era esențial, dar nunumai. De asemenea, căutau să îmbunătățească performanța. „Am folosit același schimbător de căldură timp de un deceniu și nu am fost complet mulțumiți de eficiența lui de răcire”, explică producătorul de bere. „Mai mult, consumul nostru de energie a fost mare, mai ales în lunile de vară când apa de răcire care intră în sistem este mai caldă. Aceasta a însemnat că schimbătorul de căldură a trebuit să funcționeze la viteză mică, ceea ce a încetinit operațiunile. Am sperat să găsim unul nou care să ne ajute să rezolvăm aceste probleme.”

H8_facing_left.jpg

Îndeplinirea și depășirea așteptărilor

După cum sugerează și numele gamei, igiena este cheia în designul Alfa Laval H4. După ce a folosit noul schimbător de căldură timp de peste un an, producătorul de bere confirmă: „Plăcile sunt într-adevăr foarte ușor de curățat! De fapt, nu am avut probleme cu curățarea sau contaminarea de când am început să-l folosim.”

Noul echipament a redus timpul de răcire a mustului cu 25% și a redus semnificativ consumul de apă. De asemenea, ne-am bucurat de economii majore de energie, deoarece temperatura apei de ieșire este mai ridicată și, prin urmare, necesită mai puțină energie pentru a o pregăti pentru prepararea berii.

Când vine vorba de celelalte criterii, așteptările fabricii de bere au fost efectiv depășite: „Noile echipamente au redus timpul de răcire a mustului cu 25% și a redus semnificativ consumul de apă. De asemenea, ne-am bucurat de economii majore de energie, deoarece temperatura apei de ieșire este mai ridicată și, prin urmare, necesită mai puțină energie pentru a o pregăti pentru prepararea berii.

Potrivit Alfa Laval, aceste beneficii se datorează și noului design al plăcilor care optimizează distribuția fluxului și îmbunătățește eficiența transferului de căldură, permițând o reducere a consumului de apă, medii de curățare și energie.

Produse de calitate și o echipă de ajutor

Privind în perspectivă, producătorul de bere speră să poată investi în alte echipamente de procesare de la Alfa Laval în anii următori. „Produsele de înaltă calitate sunt, desigur, principalul motiv pentru a alege Alfa Laval”, spune el, „dar și alte lucruri contează. De exemplu, să ai un contact bun cu oamenii și să te poți baza pe ei pentru asistență tehnică rapidă atunci când este necesar. Echipa Alfa Laval a fost extrem de utilă la fiecare pas – lucru pe care îl prețuim cu adevărat ca o companie mică.”

 

Etichete

Tot
brewing craft beers barrels smaller

Timp de funcționare

imagezdc4.png

Timpul de răcire a mustului redus cu 25%

Economii de energie

imageiaccj.png

Economii majore de energie

Economii de apă

imagei4yc.png

Reducerea semnificativă a consumului de apă

Conţinut: