Upgrade-urile de echipamente Alfa Laval măresc capacitatea

La cererea producătorului de zahăr și etanol Grupo Santa Terezinha, Centrul de Service al Alfa Laval din São Paulo a upgradat două separatoare de mare viteză Alfa Laval la cele mai recente specificații. A crescut capacitatea fără a adăuga alte mașini.

DATA 2023-11-28

A existat o creștere vizibilă a producției cu un consum mai mic de energie. Acum atingem o concentrație de până la 75% cu pierderi minime de produs, ceea ce este foarte bine având în vedere condițiile de fermentare.” GILBERTO GUALTIERI, SANTA TEREZINHA

Costuri totale de proprietate mai mici

Upgrade-ul a crescut debitul cu aproximativ 40 m3 pe oră. În ceea ce privește capacitatea, Santa Terezinha a primit echivalentul unui al treilea utilaj la 40% din cost. Nu a fost nevoie de spațiu suplimentar și nicio instalație sau infrastructură nouă. În plus, modernizarea echipamentelor a dus la economii de energie.

Costurile de întreținere sunt aceleași ca pentru mașinile originale și sunt repartizate pe un randament mai mare, adică costul pe litru de etanol produs scade, ceea ce, la rândul său, înseamnă un cost total de proprietate mai mic.” JOAO ROSENSTOCK, ALFA LAVAL PIESE & SERVICE, BRAZILIA

Beneficii

  • Producția a crescut cu 40 m³/h
  • Economii de energie (cu același diametru al duzei):
    Înainte de upgrade, FESX 512S: 1,70 m³/kW
    După upgrade, FESX 712BX: 2,70 m³/kW
  • Volum mai mare de etanol cu ​​același cost de funcționare per m² de echipament instalat per $ cheltuit pentru întreținerea anuală
Pe lângă capacitatea mai mare, ca urmare a upgrade-ului, echipamentul este acum mai simplu de demontat, facilitând accesul la bolurile separatorului pentru curățare. Upgrade-ul ne-a îndeplinit obiectivele – suntem foarte mulțumiți.”
GILBERTO GUALTIERI, SANTA TEREZINHA

Extinderea performanței cu Portofoliul de Servicii Alfa Laval 360°

Portofoliul nostru extins oferă toate serviciile de care aveți nevoie pentru a asigura performanțe de top, timp de funcționare maxim și eficiență de operare a echipamentului dumneavoastră Alfa Laval pe tot parcursul ciclului său de viață. Echipa noastră de experți și disponibilitatea pieselor vă oferă liniște sufletească.

Mai multe despre Portofoliul de Servicii Alfa Laval 360°

Client

Fondat în 1960, Grupo Mos Terezinha este un mare producător de etanol și zahăr din statul Paraná, Brazilia. Acesta prelucrează un total de 16 milioane de tone de zahăr pe an. Cele opt unități de producție sunt responsabile pentru mai mult de un sfert din producția de zahăr și etanol din statul Paraná și a fost unul dintre cele mai expansive grupuri din Brazilia pentru producerea de zahăr și etanol de-a lungul ultimilor ani.