Recondiționarea Alfa Laval, o investiție rentabilă

Ilva Steelworks folosește 20 de schimbătoare de căldură în spirală Alfa Laval pentru răcirea gazului atunci când produce cocs pentru fabricarea oțelului. După mai bine de 20 de ani de service satisfăcător, oțelăria a apelat la Alfa Laval pentru recondiționarea schimbătoarelor de căldură.

DATA 2023-11-28

Cele 20 de schimbătoare de căldură în spirală Alfa Laval echipate cu plăci de titan au necesitat un serviciu de întreținere care era de mult așteptat. Deoarece apa de mare este folosită ca mediu de răcire, multe dintre părțile exterioare ale unităților din oțel carbon au prezentat semne de coroziune puternică.

Recondiționarea Alfa Laval, o investiție rentabilă

La Centrele de Service Alfa Laval, schimbătoarele de căldură au fost supuse inspecției vizuale generale a pieselor din oțel carbon, testelor de integritate pentru a determina prezența oricărei scurgeri, curățării la presiune înaltă și curățării chimice a plăcilor de titan precum și reparării ulterioare a scurgerilor interne.

Cu investiții minime, schimbătoarele de căldură în spirală recondiționate funcționează acum ca și cum ar fi noi. Costul recondiționării a fost cu aproximativ 30% mai mic decât achiziționarea unor schimbătoare de căldură în spirală noi.

Extinderea performanței cu Portofoliul de Servicii Alfa Laval 360°

Portofoliul nostru extins oferă toate serviciile de care aveți nevoie pentru a asigura performanțe de top, timp de funcționare maxim și eficiență de operare a echipamentului dumneavoastră Alfa Laval pe tot parcursul ciclului său de viață. Echipa noastră de experți și disponibilitatea pieselor vă oferă liniște sufletească.

Mai multe despre Portofoliul de Servicii Alfa Laval 360°

Clientul

Ilva Steelworks face parte din corporația italiană de oțel Riva Group, una dintre cele mai mari producătoare de oțel din lume, cu vânzări nete de 9,5 miliarde de euro. La Taranto Steelworks, Ilva produce bobine laminate la cald și la rece, plăci quarto, țevi și înveliș pentru țevi pentru ambalaje și alte industrii.