Lideri de sex feminin din industria noastră

Strategia pentru dezvoltarea Diversității în cadrul Alfa Laval include oportunități de carieră egale. O inițiativă de sprijinire a femeilor în dezvoltarea carierei este Impact, programul nostru de mentorat pentru liderii de sex feminin.

DATA 2023-11-28

Program de dezvoltare și mentorat

Scopul programului este de a identifica, păstra și dezvolta lideri feminini în cadrul Alfa Laval, cu scopul de a crește numărul de funcții de management deținute de femei. Programul a fost inițiat ca urmare a unui decalaj între proporția de femei angajate și proporția de femei lider. În 2009, când a fost introdus programul, proporția femeilor cu funcții de conducere din cadrul grupului era de 15 la sută, cu scopul de a atinge 20 la sută. Astăzi, Alfa Laval a atins obiectivul de 20% de manageri de gen feminin, care reflectă, de asemenea, proporția femeilor din întregul grup.

Elna Persson (project manager), Linda Karlsson, Lina Florwald, Sara Billo, Evgenia Kuchuk, Juanita Ramirez, Anita Byskov, Minna Westerlund (consultant extern), Hemlata Joglekar, Anna Wenemark, Tracey Putnam, Cristina Lisbona, Ekaterina Akulina and Belinda Lau.

Una dintre cele douăsprezece femei care participă la program este Belinda Lau care lucrează ca manager pentru Unitatea de Afaceri pentru Schimbătoare de Căldură cu Garnituri și Plăci (Industrii de Proces) și Unitatea de Afaceri pentru Schimbătoare de Căldură Sudate din China. În timpul programului, participanții au fost provocați și susținuți în dezvoltarea propriei cariere, iar Belinda Lau este foarte impresionată de program până acum.

Instructorii de curs, mentorul și colegii mă inspiră să mă perfecționez în mod constant și ne ajutăm reciproc să devin lideri mai buni. Acest lucru se potrivește bine cu strategia ADN Alfa Laval. La urma urmei, în calitate de manager de unitate de afaceri, sunt responsabilă atât pentru obținerea de rezultate împreună cu echipa, cât și pentru modul în care ne comportăm ”, spune Belinda.

Programul sprijină dezvoltarea carierei în cadrul companiei și include atât sesiuni de instruire, cât și zece luni de mentorat, în care liderii emergenți sunt conectați cu manageri experimentați din cadrul Grupului de Management sau Top Management. Participanții provin din diferite părți ale organizației, iar programul oferă o platformă pentru extinderea conexiunilor. Sesiunile de formare se axează pe dezvoltarea personală, parcursul carierei, comunicarea eficientă, construirea brandului personal, pe strategie și tactici, și stabilirea și atingerea obiectivelor. În cea mai recentă sesiune, grupul a lucrat la modul în care poate să ofere și să primească feedback, precum și importanța de a lucra pro-activ cu feedback-ul. „Am lucrat la acest aspect atât în viața profesională, cât și în cea personală. Am fost încântată să văd diferența pe care o pot face chiar și micile schimbări ”, spune Belinda. 

Programul oferă participantelor o platformă de prioritizare. “Participantele aleg pentru ele însele domeniile pe care vor pune mai mult accent”, spune Belinda. “Îmi place acest lucru la curs, faptul că părți ale programului sunt adaptate nevoilor individuale. Există un sistem de mentorat, precum și partenere de curs, astfel încât să avem sprijin și feedback continuu cu privire la progresul înregistrat. Acest lucru asigură faptul că zonele de focalizare selectate sunt în prim-planul gândurilor noastre și că suntem conștiente de acțiunile și comportamentul nostru”, concluzionează ea.

Știați că?

  • Programul este o inițiativă în cadrul strategiei „Diversitate pentru dezvoltare”, incluzând oportunități egale de carieră pentru a sprijini femeile în dezvoltarea carierei lor în cadrul companiei și pentru a crea un mediu de lucru dinamic și divers benefic pentru a susține o afacere de succes.
  • Programul oferă o combinație de sesiuni de instruire și coaching construite pe zone de dezvoltare identificate de participanți. În total, 43 de femei au participat la program.
  • Puteți citi mai multe detalii despre programul de mentorat și diversitate înRaportului de Durabilitate Alfa Laval 2017

Alfa Laval contribuie la Obiectivele Globale

Organizația Națiunilor Unite a adoptat 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă pentru 2030, cunoscute sub numele de Obiective Globale, pe care liderii mondiali au promis să le realizeze. Acum este de datoria noastră să atingem acest obiectiv.

Mai multe informații

Obiectivul Global 5

Obiectivul Global 5 este acela de a atinge egalitatea de gen și de a oferi tuturor femeilor și fetelor putere de acțiune. Diversitatea și incluziunea sunt priorități cheie pentru Alfa Laval și scopul este ca componența angajaților să reflecte piețele geografice în care operează Alfa Laval.

SDG 5 Vignette 2

Etichete

Tot