Oportunități de carieră - indiferent de sex

Discriminarea împotriva femeilor cuprinde toate domeniile vieții, de la sănătate și nutriție la școlarizare, ocuparea forței de muncă și politică. Cu toate acestea, există multe exemple că schimbarea este posibilă.

DATA 2023-11-28 AUTOR Cari Simmons & Ulf Wiman FOTOGRAFIE Marcos Romano & Maurizio Camagna

FEMEILE SUNT DISCRIMINATE FRECVENT în toate industriile din întreaga lume. Remunerațiile egale pentru muncă egală și oportunitățile egale de carieră sunt încă departe de realitățile cotidiene. Dar, chiar dacă progresul este extrem de lent și există reacții adverse, sunt și raze de speranță.

În arena corporativă, un număr tot mai mare de companii constată că diversitatea și egalitatea de șanse – și nu numai în ceea ce privește genul – sunt corecte din punct de vedere social și etic, și, în plus, creează un mediu de lucru dinamic care promovează creativitatea și gândirea inovatoare. Și – nu în ultimul rând – creșterea afacerii.

Viziunea Alfa Laval este de a crea un loc de muncă incluziv în care diversitatea este esențială pentru atingerea obiectivelor companiei. O inițiativă proactivă a companiei se ocupă cu atragerea, dezvoltarea și cultivarea managerilor de gen feminin.

Manageri senior și junior

Penny Peng, Manager Senior, Parts & Services Division, China, și Sara Billo, Manager Product Group Quality & Safety, Italia, sunt doi manageri de succes Alfa Laval care au realizat această călătorie. Ele sunt modele care inspiră și arată că este posibil să fii femeie și manager de top în industria de prelucrare.

Când Penny a absolvit universitatea ca studentă la inginerie în 1992, China se deschidea către lume. Multe companii internaționale au venit în China și au înființat sucursale. „Tinerii chinezi, ca și mine”, spune Penny, „erau dornici să deprindă abilitățile și tehnologiile avansate de management de la aceste companii internaționale. M-am alăturat departamentului Marin de la Alfa Laval la scurt timp după absolvire. ”

Sara a decis să lucreze pentru Alfa Laval pentru că este o companie internațională bine cunoscută și solidă, cu o excelentă reputație. A dorit să-și dezvolte în continuare cunoștințele și competențele în domeniul HSE și să se afle într-un important centru de producție. „Am o diplomă în inginerie chimică și un master în sisteme de management al Sănătății, Siguranței și Mediului, iar când am început activitatea în cadrul Alfa Laval în 2004, m-am simțit atât de norocoasă că am posibilitatea de a lucra într-un domeniu care mi-a plăcut atât de mult.”

Cheia succesului

PRIVIND ÎNAPOI la carierele lor, Penny și Sara sunt de acord că o cultură deschisă și bazată pe feedback a fost crucială pentru succes. Sprijinul, îndrumarea și instruirea din partea managerilor, precum și mentoratul sunt esențiale pentru a spori încrederea în sine și pentru a indica direcția. Întrebată despre factorii de succes personal, Penny spune că „Pentru mine este important să fiu calmă, consecventă, să nu renunț niciodată și să profit de oportunități de instruire”.

Sara spune: „Cunoștințele mele specifice și profunde în domeniul Calității, Sănătății, Siguranței și Mediului, susținute de energie, pasiune și o voință puternică de a îmbunătăți procesele și de a conduce schimbările culturale.”

Fără îndoială, este nevoie de multă muncă și vor exista întotdeauna piedici în calea succesului. Sara declară că o experiență deosebit de dificilă pentru ea a fost schimbarea de la o locație la o dimensiune de grup a produselor și responsabilitatea care vine din lucrul cu echipe multiculturale și organizații cu maturitate și structuri diferite. În același timp, a existat o reorganizare completă în Alfa Laval.

„Managerul meu m-a ajutat să înțeleg motivele care stau la bază și să mă concentrez asupra obiectivelor cu aceeași energie și angajament”, spune ea. „A demonstra că pot accepta și produce schimbarea a fost apreciată. Drept urmare, mi-am văzut poziția confirmată și susținută.”     

PENNY, O MARE provocare a fost o criză a titanului în China, ceea ce a însemnat că toate prețurile contractuale cu șantierele navale trebuiau renegociate. „Apoi a existat criza financiară din 2008, când comenzile au fost anulate”, spune ea. „În aceste situații, totul depindea de colaborarea echipei și de găsirea de soluții pentru a obține o situație win-win cu clienții noștri.”       

Cariera în cadrul Alfa Laval

Unul dintre obiectivele strategice ale egalității de șanse în cadrul Alfa Laval este reducerea decalajului dintre proporția femeilor manager și proporția angajaților de gen feminin. Dar de ce este nevoie pentru a deveni lider la Alfa Laval?    

„Trebuie să indici direcția, să îți asumi responsabilitatea și să ai disponibilitatea de a face sacrificii, astfel încât membrii echipei tale să aibă încredere și să fie dispuși să meargă mai departe alături de tine”, răspunde Penny.   

Sara subliniază, „capacitatea de a influența și stimula schimbarea, cu un accent puternic pe atingerea obiectivelor și având întotdeauna în vedere satisfacția clienților și angajamentul oamenilor”.   

Având ele însele un lung drum deja parcurs, Sara și Penny au sfaturi utile pentru femeile care sunt la începutul carierei sau care vor să înceapă cariera în management. 

Recomandarea Sarei este să lucrați întotdeauna la standarde ridicate, concentrându-vă asupra punctelor forte și creând o rețea solidă în cadrul organizației. „De asemenea, este vital să obții energie și sprijin din partea familiei pentru a rămâne consecventă și concentrată asupra obiectivelor”, spune ea.        

Penny este de acord: „Sprijinul din partea membrilor familiei este foarte important. Fiți curajoase și perseverente și nu vă temeți pentru viitor.”  

PE SCURT: SARA BILLO

Manager Product Group Quality & Safety, Alonte, Italia. De asemenea, este responsabilă pentru coordonarea și standardizarea proceselor de Calitate, Sănătate, Siguranță și Mediu (QHSE) pentru locațiile din alte țări. A început activitatea în cadrul Alfa Laval în 2004, punând în practică abilitățile în domeniile Sănătate, Siguranță și Mediu (HSE) într-un moment în care puține companii investeau resurse în sistemele de management HSE.

PE SCURT: PENNY PENG

Manager Senior, Service Division, Shanghai, China. În urmă cu douăzeci și cinci de ani, ea a fost prima femeie de la Alfa Laval China care a vândut echipamente maritime șantierelor navale din China. Nu numai că Penny a introdus noi produse și tehnologii în șantierele navale, dar a trecut și de bariera culturală și de gen.

Sunteți curioși?

La Alfa Laval, ne străduim întotdeauna să depășim cele mai dificile provocări. Forța noastră motrice este de a accelera succesul pentru clienții, oamenii și planeta noastră. Puteți face acest lucru doar având oameni dedicați cu o minte curioasă. Curiozitatea este scânteia din spatele marilor idei. Iar ideile bune conduc spre progres.

În secțiunea noastră Cariere găsiți oportunități pentru mințile curioase pentru a avea un impact durabil asupra unora dintre cele mai urgente probleme ale planetei.

Înaintând spre mai bine. Cu Alfa Laval.

Informații despre cariera în cadrul Alfa Laval

Follow us on  Follow Alfa Laval on Facebook  Follow Alfa Laval on LinkedIn

Alfa Laval contribuie la Obiectivele Globale

Organizația Națiunilor Unite a adoptat 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă pentru 2030, cunoscute sub numele de Obiective Globale, pe care liderii mondiali au promis să le realizeze. Acum este de datoria noastră să atingem acest obiectiv.

Mai multe informații

„A demonstra că pot accepta și produce schimbarea a fost apreciată. Drept urmare, mi-am văzut poziția confirmată și susținută.”

Sara Billo, Group Quality & Safety Manager, Alfa Laval Italia

sara billo 640x360

„Trebuie să indici direcția, să îți asumi responsabilitatea și să ai disponibilitatea de a face sacrificii, astfel încât membrii echipei tale să aibă încredere și să fie dispuși să meargă mai departe alături de tine”

Penny Peng, Senior manager Service, Alfa Laval China

penny peng 640x360

Etichete

Tot