Progrese substanțiale în materie de sănătate și siguranță în India

Alfa Laval se angajează să ofere un mediu de lucru sigur, sănătos și atractiv. Aici subliniem progresul în domeniul sănătății și siguranței în operațiunile Alfa Laval din India.

DATA 2023-11-28

Alfa Laval se angajează să ofere un mediu de lucru sigur, sănătos și atractiv angajaților săi și celorlalți care au acces în spațiile sale de lucru. Comportamentul este un element important pentru îmbunătățirea performanțelor în materie de sănătate și siguranță la locul de muncă, iar operațiunile din India au lucrat cu Siguranța Bazată pe Comportament - Behavior Based Safety (BBS) din 2013. Scopul punerii în aplicare a BBS este acela de a spori gradul de înțelegere a angajaților cu privire la importanța atitudinii și comportamentului pentru a minimiza riscurile și accidentele. De când Alfa Laval a început să lucreze cu BBS în India, s-au realizat îmbunătățiri semnificative, de exemplu, numărul de accidente a scăzut cu 63% în 2017 față de 2014.

“Comportamentul oamenilor face o diferență semnificativă în siguranța spațiilor noastre. Implementarea Siguranței Bazate pe Comportament în India a contribuit semnificativ la reducerea accidentelor și la îmbunătățirea implicării angajaților în călătoria noastră de excelență în domeniul sănătății și siguranței”, spune Sanjay Marne, Manager Health, Safety and Environment, Operațiuni India.

Locațiile din India au primit numeroase premii pentru inițiativele lor și activitatea în domeniul siguranței. Locația din Pune, India, a fost recent premiată pentru activitatea cu un sistem de protecție împotriva incendiilor și un program de gestionare a pericolelor. Locațiile din India au fost recunoscute prin decernarea Premiului de Performanță Alfa Laval în 2016, parțial datorită îmbunătățirilor lor în materie de siguranță, iar regiunea a primit, de asemenea, un premiu pentru cele mai bune Inițiative în Domeniul Sănătății, Siguranței și Mediului în 2015.

 

Unul dintre motivele pentru dezvoltarea pozitivă în India a fost accentul pe formare și educație. În cursul anului 2017, fabrica Sarole din India a lucrat cu un program de leadership în domeniul siguranței pentru a stimula responsabilitatea și răspunderea în materie de siguranță la toate nivelurile. Programul de instruire pentru lideri a avut un mare succes. Acum, accentul se pune pe punerea în aplicare a programului de conștientizare a durabilității, care cuprinde siguranța și energia pentru toți angajații. 

Viziunea Alfa Laval privind siguranța este "Ne întoarcem acasă în siguranță – în fiecare zi". Această viziune înseamnă că ambiția este de a avea un loc de muncă fără accidente și risc de îmbolnăvire. Viziunea înseamnă mult pentru Sanjay Marne: "Simt că viziunea noastră este foarte puternică și conectată pozitiv la viața noastră personală. Înfățișează o cultură în care avem grijă unul de celălalt și toți angajații se întorc la cei dragi fără a fi accidentați, în fiecare zi. Acest lucru este extrem de important și sunt foarte motivată să continui să îmbunătățesc performanța organizațiilor în materie de sănătate și siguranță.”

Sanjay Marne, Manager HSE, Operațiuni India

Știați că?

  • Organizația Internațională a Muncii (OIM) a început să acorde o atenție deosebită Zilei Mondiale a Sănătății și Securității la Locul de Muncă în 2003. OIM este dedicată promovării oportunităților pentru cetățeni de a obține o muncă decentă și productivă în ceea ce privește libertatea, echitatea, securitatea și demnitatea umană.
  • În fiecare zi, oamenii mor ca urmare a accidentelor de muncă sau a bolilor profesionale – peste 2,78 milioane de decese pe an. În plus, în fiecare an există aproximativ 374 de milioane de accidente și boli non-fatale la locul de muncă. (OIM, 2017)

Alfa Laval contribuie la Obiectivele Globale

Organizația Națiunilor Unite a adoptat 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă pentru 2030, cunoscute sub numele de Obiective Globale, pe care liderii mondiali au promis să le realizeze. Acum este de datoria noastră să atingem acest obiectiv.

Mai multe informații

Obiectivul Global 8

Obiectivul Global 8 este de a promova o creștere economică susținută, incluzivă și durabilă, ocuparea integrală și productivă a forței de muncă și munca decentă pentru toți. Condițiile de muncă decente și siguranța sunt un domeniu cu prioritate ridicată atât în cadrul propriilor noastre operațiuni, cât și în cerințele pe care le impunem furnizorilor noștri.

SDG 8 Vignette

Etichete

Tot India