Sustenabilitate de-a lungul întregului lanț de aprovizionare

Alfa Laval depinde de performanța comercială a furnizorilor săi pentru succesul viitor. Lucrăm continuu pentru a identifica și îmbunătăți performanța furnizorilor noștri.

DATA 2023-11-28

Un viitor mai durabil

Cerințele clienților noștri reflectă accentul mai mare pus pe durabilitate într-o societate mai extinsă, iar pentru Alfa Laval acest lucru înseamnă, de asemenea, contactarea partenerilor noștri furnizori. Principiile comerciale Alfa Laval joacă un rol esențial în procesul nostru de aprovizionare. Cele patru Principii de Afaceri – Mediu, Social, Integritatea Afacerii și Transparența – descriu modul în care acționăm în cadrul societății în timp ce ne atingem obiectivele de afaceri. Alfa Laval lucrează în ultimii cinci ani la implementarea principiilor de afaceri în lanțul de aprovizionare. „Impunând cerințe de durabilitate furnizorilor noștri direcți, îi încurajăm să își dezvolte capacitatea de a satisface cerințe mai stricte și, prin urmare, să devină și mai sustenabili”, spune Johan Östblad, Supplier Risk & Compliance Manager.

La Alfa Laval, toți angajații din organizația de achiziții trebuie să urmeze cursuri obligatorii de instruire în principiile noastre de afaceri și toți managerii au trecut printr-o instruire aprofundată. Pentru a ne asigura că prioritizăm furnizorii care prezintă cel mai mare risc de încălcare a principiilor noastre de afaceri, colaborăm cu managementul riscului pentru furnizori pentru a identifica, evalua și controla riscurile din lanțul de aprovizionare.

Creșterea capacității de înțelegere a furnizorului

Cele mai importante priorități sunt îmbunătățirea sănătății și siguranței, a condițiilor de muncă și a mediului de lucru al angajaților furnizorilor noștri direcți din țările și industriile cu risc ridicat. Un factor cheie pentru a aduce îmbunătățiri în lanțul de aprovizionare este sporirea înțelegerii profunde de către furnizori a principiilor noastre de afaceri. Activitatea de punere în aplicare a principiilor de afaceri s-a concentrat asupra Indiei și Chinei. "Anul trecut, peste 200 de furnizori au participat la inițiative pentru creșterea nivelului de înțelegere. Furnizorii care au participat au făcut progrese mai rapide după recenzii și au arătat o mai bună înțelegere a faptului că aceste îmbunătățiri ar fi, de asemenea, benefice pentru afacerea lor", explică Johan Östblad, Supplier Risk & Compliance Manager. În perioada martie și aprilie a acestui an, 17 dintre angajații noștri din Mexic și Brazilia au fost instruiți atât în ​​procesul de audit al furnizorilor, cât și în Principiile de Afaceri Alfa Laval.

Principiile de Afaceri Alfa Laval


  • Social - respectarea drepturilor omului este fundamentală
  • Mediu - optimizăm utilizarea resurselor naturale
  • Integritatea afacerii - standarde etice înalte ne ghidează conduita
  • Transparență - angajamentul nostru de dialog deschis generează încredere

Evaluarea riscului privind furnizorii

Pentru a ne asigura că prioritizăm furnizorii care prezintă cel mai mare risc de încălcare a Principiilor noastre de Afaceri, lucrăm cu trei niveluri de evaluare a riscurilor:

Produs și Producție

Riscuri legate de sănătatea și siguranța la locul de muncă sau de impactul asupra mediului asociat proceselor de producție ale furnizorilor.

Guvernanță și politici

Risk based on analyses and screenings of the supplier’s available documentation of CSR policies and governance.

Risc bazat pe analize și examinări ale documentației disponibile a furnizorului privind politicile și guvernanța CSR.

Riscul de țară

Risk related to human rights breaches or bribery/corruption in the country where the supplier is based.

Risc legat de încălcarea drepturilor omului sau mită și corupție în țara în care își are sediul furnizorul.

Etichete

Tot