2015-10-07 Product News

Ventilarea cu viteză redusă - răcire eficientă a serverelor

Ventilarea cu viteză redusă (VVR) – un concept nou, de înaltă eficiență pentru camere de server – noua inovație Alfa Laval din gama soluțiilor de răcire a centrelor de date

Milioane de servere în centre de date, din toată lumea, generează cantități enorme de căldură în timpul procesării informațiilor. Tehnologia convențională de răcire a serverelor implică viteze de aer de 8-9 m/s. Circularea aerului la asemenea viteze necesită multă energie și poate conduce la apariția efectului Venturi, care poate provoca variații de presiune și ”puncte calde” care pot supraîncălzi serverele.

Alfa Laval a introdus un concept unic și patentat, Ventilare cu Viteză Redusă, care livrează aer la o viteză considerabil mai mică: între 1.5 și 1.8 m/s. Reducerea vitezei aerului și livrând un debit de aer optim elimină riscul apariției efectului Venturi, minimizează diferențele de presiune și prin urmare, previne apariția problemelor de tipul ”zonelor calde”. Avînd in vedere că VVR este o tehnologie cu presiune normală, operatorii centrelor de date au nevoie să controleze doar disponibilitatea aerului, nu și presiunea acestuia, făcând mult mai ușoară obținerea  condițiilor optime în camera de server.

Luând în considerare că sunt necesare cantități mari de aer pentru ventilarea cu viteză redusă, răcitoarele LSV au dimensiuni mai mari decât răcitoarele convenționale. Răcitoarele Alfa Laval Arctigo LSV sunt special proiectate cu o secțiune transversală mare. Amplasate în afara camerelor de server, aceste răcitoare se asigură că serverele sunt  alimentate cu suficient aer, având temperatura controlată mereu, consumând mult mai ăuțină energie decât soluțiile convenționale de răcire a camerelor de server.

”Ventilarea cu viteză redusă este o tehnologie unică care provoacă soluțiile existente pentru răcirea camerelor de server”, afirmă Mats Carselid, Manager Marketing Data Center Cooling. ”Trăim într-o epocă obsedată de viteză, așa că poate părea contra-intuitiv să poți îmbunătăți performanța prin încetinire. Totuși, noul nostru concept arată că prin reducerea vitezei aerului, pot fi evitate problemele întâlnite des în răcirea convențională a serverelor și având multe beneficii cum ar fi eficiență energetică ridicată și costuri reduse cu energia. Doar faptul că tehnologia de ventilare cu viteză scăzută permite serverelor să opereze la presiune atmosferică, o transformă într=o adevărată inovație.”

Tehnologia LSV technology, care funcționează deja cu succes în Olanda, este acum valabilă în țările nordice.

 

LSV: beneficii cheie

  • Cel mai scăzut  PUE – eficiența utilizării energiei este 1.07 în comparație cu media pe piață de 1.5 pentru centrele de date la nivel global.
  • Consum mai mic de energue – “răcire ușoară”, considerând că ventilatoarele EC distribuie aerul la o viteză redusă.
  • Mentenanță mai ușoară – răcitoarele LSV coolers sunt amplasate în afara camerelor de server, făcând accesul pentru service mai convenient.
  • Costuri mai mici – reduce valoarea facturilor de energie cu până la 30% în funcție de dimensiune, tip și locația centrului de date.

Răcitoarele LSV pentru camerele de server se alătură gamei existente de produse Alfa Laval precum schimbătoare de căldură cu plăci și garnituri, răcitoare de lichid, adiabatice, care pot fi combinate în sisteme integrate pentru a îndeplini nevoile de răcire ale centrelor de date.

  

Mai multe informații: http://www.alfalaval.com/datacenter

Conţinut: