Prelucrare iaurt şi culturi lactice | Alfa Laval

Prelucrare iaurt şi culturi lactice

Consumul de iaurt şi băuturi pe bază de culturi lactice constituie aproximativ 20% din valoarea consumului mondial de produse lactate. Această categorie de produse impune cerinţe ridicate privind prelucrarea igienică şi performanţa transferului de căldură. Producția lactatelor se face în loturi continue, unde modificările de eficienţă sunt critice. Gama de echipamente igienice Alfa Laval ajută la configurarea proceselor de producţie în mod eficient, la cel mai înalt grad de igienă.

Yogurt and cultured milk processing 640x360

Pulsul prelucrării iaurtului şi a culturilor lactice

Fermentarea laptelui pentru a obţine iaurt şi produse pe bază de culturi lactice este o tradiţie străveche, care a constituit odată un proces simplu. În ziua de azi, procesele comerciale sunt mult mai complexe şi provocatoare. Datorită cererii în creştere a consumatorilor, mărimea loturilor, precum şi varietatea şi aromele produselor, au crescut considerabil. Trebuie luate în considerare o serie de aspecte pentru a asigura productivitatea fabricilor – pornind de la o manipulare delicată a ingredientelor pentru a spori gustul, textura, aroma, aspectul şi termenul de valabilitate până la igienă, eficienţă energetică şi optimizarea producţiei.

Alfa Laval deţine cunoştinţe aprofundate, experienţă şi o gamă largă de echipamente igienice, uşor de curăţat pentru prelucrarea iaurtului şi a culturilor lactice. Proiectate cu atenţie, schimbătoarele de căldură Alfa Laval furnizează un control eficient al temperaturilor pentru o fermentare la temperaturi optime, în timp ce pompele şi agitatoarele noastre eficiente energetic sunt capabile să manipuleze delicat volume mari de lapte fermentat cu un nivel de stres de forfecare foarte scăzut. Acest lucru permite producătorilor de iaurt şi culturi lactice să obţină un randament maxim din materia primă utilizată, să economisească energia şi să minimizeze riscul contaminării.

De ce să alegeţi Alfa Laval?

  • Fiabilitate dovedită
  • Gama noastră completă de echipamente igienice susţine inovaţia, flexibilitatea şi eficienţa necesare pentru a reuşi

Catalog de produse

Ultima versiune online "Close at hand"  

Găsiți un produs Alfa Laval (pagini în limba engleza)

Catalog piese de schimb

Cel mai recent catalog de piese de schimb - versiunea online

Găsiți piese de schimb Alfa Laval

Industria alimentară și a lactatelor daneză

Broșură: Inima industriei laptelui

Articole Tehnice

Newsletter Near

Pentru a vă ține la curent cu privire la aspectele importante de sustenabilitate și oportunitățile din domeniul dvs.

Citiți mai mult

Broșuri pentru echipamente igienice

Alfa Laval brochures with hygienic equipmentGăsiți informațiile de care aveți nevoie pentru echipamentele noastre pentru uz igienic.

Schimbătoare de căldură 

Pompe  

Membrane  

Echipamente pentru vase 

Țuburi și fitinguri 

Ventile și automatizare 

Clipuri video

Vizitați pagina clipurilor video și descoperiți modul de funcționare a produselor noastre. 

Clipuri video