Procesare alimente

Producătorii de alimente, de produse pe bază soia, uleiuri și din carne se bazează pe tehnologiile de prelucrare ale Alfa Laval pentru a ține pasul cu piața.

Food processing 640x360

Pulsul soluțiilor inovatoare și industriei producătoare de alimente

Obținerea gustului dorit, a unei perioade de valabilitate stabile și a unor nivele de igientă impecabilă  necesită controlul strict al duratei proceselor și temperaturilor, precum și al ingredientelor crude și materialelor corecte.

Succesul pornește de la înțelegerea modului în care poți valorifica la maximum fiecare ingredient și materie primă – de la pulberile uscate la zaharurile lipicioase, lichidele vâscoase  și până la ingredientele sensibile la forfecare sau căldură cum sunt potențiatorii de arome și esențele. Manipularea, dozarea și amestecarea precise mențin atunci costurile de producție scăzute minimizând împrăștierea și risipa.

Soluțiile Alfa Laval asigură producția igienică, precum și curățarea eficientă la fața locului (CIP) a echipamentelor și liniilor de prelucrare – respectând cu strictețe cele mai stringente standarde de reglementare pentru aplicațiile igienice.

Este la fel de important, de asemenea, că Alfa Laval vă permite:

  • Să măriți randamentele de producție și să mențineți durate de funcționare îndelungate, printr-o disponibilitate ridicată și perioade îndelungate de operare
  • Să reduceți nivelul pierderilor de ingrediente și produse valorificându-vă mai bine materiile prime
  • Reduceți consumul de utilități, cum ar fi energia și apa și reciclați fluxurile de deșeuri. De exemplu, filtrele noastre cu membrană vă pot ajuta să creați o locație de producție cu zero litri de apă uzată deversată. Iar folosirea pompei adecvate de la Alfa Laval pentru parametrii dumneavoastră de prelucrare specifici poate reduce consumul cu până la 50%.

Articole Tehnice

Newsletter Near

Pentru a vă ține la curent cu privire la aspectele importante de sustenabilitate și oportunitățile din domeniul dvs.

Citiți mai mult