Administrarea apei la nivel corporativ

Apa devine rapid cea mai critică resursă de pe planetă. Instalațiile de producție industrială se confruntă din ce în ce mai mult cu obstacole în ceea ce privește disponibilitatea apei dulci și tratarea adecvată a apelor uzate. Aceste provocări se accelerează odată cu creșterea încălzirii globale și pe măsură ce producția ține pasul cu creșterea cererii consumatorilor din diferite sectoare. O creștere a răspunsului politic la constrângerile asupra resurselor de apă și a contaminării apei adaugă presiune pe măsură ce companiile se adaptează pentru a respecta noile restricții de reglementare referitoare la prelevarea și evacuarea apei.

Alfa Laval permite administrarea apei la nivel corporativ pentru o gamă largă de industrii. Cu soluții și competențe acumulate de-a lungul mai multor decenii și industrii, Alfa Laval conferă putere fabricilor industriale să își optimizeze amprenta apei, concentrându-se pe conservarea apei, tratarea apelor uzate, reutilizarea apei și stabilirea de sisteme circulare de apă. În acest fel, instalațiile pot progresa treptat spre atingerea neutralității apei ca poartă de intrare către viitoare operațiuni pozitive pentru apă.

Complexitatea și natura locală a gestionării apei sunt binecunoscute numeroșilor experți ai Alfa Laval în acest domeniu. O prezență locală combinată cu centre de competență globale ne oferă baza de care avem nevoie pentru a ne angaja și a întâlni cu companiile pentru a oferi consultanță cu privire la alegerea și implementarea soluțiilor potrivite cu efect optim, sustenabilitate și cost total al proprietății.

Water stewardship dinosaur square 380 x 380pix

Spre neutralitatea apei și operațiunile pozitive pentru apă

Multe companii și-au evaluat sau evaluează în prezent amprenta lor de apă – fie determinate de managementul necesar al riscurilor din cauza diminuării resurselor de apă, fie determinate de reglementări mai stricte, care le forțează mâna.

Parteneriatul cu Alfa Laval face posibil ca majoritatea fabricilor industriale să realizeze operațiuni neutre din punct de vedere al apei și să anuleze amprenta apei. Industriile și sectoarele care depind de consumul de apă trebuie să adauge apă la linia de procesare, ceea ce se poate realiza în continuare în conformitate cu ambițiile de a minimiza sau anula amprenta de apă. Colectarea apei de ploaie sau a apei de condens, reutilizarea apelor uzate tratate adecvat sau desalinizarea apei de mare sunt toate opțiuni de luat în considerare. Indiferent de abordarea aleasă, soluțiile Alfa Laval permit companiilor să realizeze operațiuni neutre din punct de vedere al apei, ca o etapă importantă în gestionarea sustenabilă a apei.

În unele zone fierbinți din întreaga lume, stresul legat de apă este atât de sever, iar bazinele hidrografice sunt atât de degradate de influența umană încât licența de a funcționa a unei companii poate fi pusă sub semnul întrebării. Companiei i se poate refuza fie o licență de funcționare de către oficialii locali, fie forțată să ia măsuri pentru a susține o licență. Stabilirea operațiunilor pozitive pentru apă va întări licența de funcționare a unei companii, deoarece contribuie la reumplerea și refacerea bazinelor hidrografice locale, consolidând poziția companiei.

Water stewardship
.

Conservarea și recuperarea apei

Optimizarea sistemelor circulare de apă în liniile de procesare este atât o piatră de temelie în gestionarea apei, cât și o schimbare strategică menită să reducă la minimum dependența unei fabrici de prelevare a apei. Cu soluțiile Alfa Laval, companiile pot minimiza în mod semnificativ prelevarea de apă și emisiile de carbon.

În toate industriile, soluțiile Alfa Laval pot recupera apa pentru reutilizare pentru a susține o buclă închisă de apă de până la 98% din totalul apei. În plus, companiile pot recupera simultan materiale valoroase, dizolvate și suspendate pentru reutilizare sau pentru a crea un nou flux de venituri.

Liniile de procesare igienică din industria alimentară, a băuturilor și farmaceutică vor beneficia de optimizarea continuă a apei pentru curățare și răcire. Experții în domeniu de la Alfa Laval oferă sfaturi cu privire la selectarea soluțiilor care îndeplinesc atât standardele de curățenie, cât și pe cele de sustenabilitate. Instrumentele digitale de monitorizare și topografie permit o circularitate optimizată a apei bazată pe date și o eficiență energetică superioară, cu un timp atractiv de amortizare a investiției.

Industriile în care apa este un ingredient în produsul final – cum ar fi berea, laptele, băuturile etc. – vor beneficia de pe urma explorării evaporatoarelor și sistemelor cu membrane Alfa Laval. Aceste soluții permit extragerea apei din produsul final înainte de transport, în timp ce apa extrasă – cunoscută sub numele de condens – poate fi tratată și reutilizată pentru a consolida un sistem circular de apă în linia de procesare.

Industriile consumatoare de apă – cum ar fi producția de hidrogen verde – trebuie să ia în considerare opțiuni pentru încorporarea unor volume substanțiale de apă în sistemul lor. La Alfa Laval, considerăm că utilizarea apelor uzate tratate în mod adecvat sau a apei dulci generate din apa de mare este soluția preferată. Sistemul generator de apă dulce de la Alfa Laval desalinizează apa de mare într-un singur pas, eficient din punct de vedere energetic, cu puține substanțe chimice sau deloc.

image3ar1q.png

Economii de apă și energie

Timp de decenii, facilitățile de producție ale unui producător de înghețată din Africa de Sud s-au extins, folosind diferiți furnizori de componente și delegând sarcinile de service și întreținere destul de complexe, consumatoare de timp și cu un stoc costisitor de multe piese de schimb diferite.

Citiți povestea

Coffee_small.jpg

Creșteți productivitatea procesului

O companie lider mondială de cafea solubilă premium produce cafea columbiană liofilizată de calitate 100% pentru consumul mondial. Compania a făcut echipă cu Alfa Laval pentru un evaporator AlfaVap cu o capacitate de 4.000 l/h pentru a concentra extractul de cafea pentru uscare prin congelare în aval.

Citiți povestea

Cheese-small.jpg

Acoperire de curățare 100%.

Pentru a crește producția de brânză prin extinderea recepției de lapte, un mare producător de lapte scandinav a apelat la Grupul Beritech, un constructor de rezervoare și sisteme cu experiență. Obiectivul a fost acela de a garanta o acoperire completă de curățare pentru două noi silozuri de lapte crud de 30 de metri înălțime cu agitatori montați pe fund.

Citiți povestea

.

 

Apa uzată și completarea apei

Apa uzată ca sursă de apă „gri” – adică surse de apă care pot fi transformate într-o sursă de apă „verde” – atrage atenția atât a autorităților de reglementare, cât și a industriilor. Apele uzate tratate în mod adecvat pot fi reutilizate mai bine pentru a spori profitabilitatea și circularitatea în cadrul liniilor de procesare, protejând totodată sursele de apă „albastre” mai vulnerabile și mai sensibile – cum ar fi apele subterane și de suprafață. Astăzi, doar 2,4% din apele uzate din UE sunt reutilizate (Global Water Intelligence, 2023).

 

 

 

 

 

Alfa Laval, cu gama sa de soluții și expertiza vastă în domeniile epurării apelor uzate industriale și municipale, oferă unei game largi de industrii oportunitatea de a asigura metode competitive din punct de vedere al costurilor, eficiente și sustenabile pentru tratarea și reutilizarea apelor uzate. În plus, industriile beneficiază de recuperarea resurselor valoroase - cum ar fi căldura și resursele finite, inclusiv fosforul și azotul.

imagen83c3.png

Tratarea optimizată a apelor uzate

Inițiativele de economisire a apei ale unui mare producător de băuturi din Filipine au permis companiei să-și depășească obiectivul de a-și reumple cantitatea de apă pe care o folosește pentru a-și fabrica produsele.

Citiți povestea

imagesi3sj.png

Protejați apele subterane

Tehnologia de evaporare AlfaFlash se dovedește a fi esențială în ceea ce privește conservarea apei pentru un constructor de sisteme din China specializat în tratarea levigatului – apa care intră în contact cu deșeurile depozitate într-o groapă de gunoi.

Citiți povestea

MBR_small.jpg

Investește în sustenabilitate

Încă din etapa „green-field” a proiectării fabricii MHP (compania), scopul a fost de a produce zero deșeuri solide, tratând, de asemenea, toate fluxurile de apă de proces pentru a respecta reglementările de stat privind protecția naturii.

Citiți povestea

.

Produse