Schimbătoare de căldură cu plăci și garnituri

 

5 Motive pentru a folosi schimbătoare de căldură cu plăci și batiu în loc de shell-and-tube

 

În timp ce unii profesioniști din industrie ezită să se îndepărteze de schimbătoarele de căldură tradiționale shell-and-tube, iată cinci motive pentru care ar trebui să utilizați schimbătoare de căldură cu plăci compacte.

1. Economisiți energie

Schimbătoarele de căldură cu plăci sunt de până la cinci ori mai eficiente decât modelele shell-and-tube, cu temperaturi de acces de 1°F. Recuperarea căldurii poate fi crescută substanțial prin simpla schimbare a carcasei și tuburilor existente cu schimbătoare de căldură compacte. Rezultatul este mai multă energie reutilizată, energie care altfel ar fi dispărut.

 

2. Economisiți spațiu pe podea

Schimbătoarele de căldură shell-and-tube utilizează mult mai mult spațiu pe podea ca schimbătoare de căldură cu plăci (după cum se arată în ilustrația de mai jos).

Designul compact și versatil al schimbătoarelor de căldură cu plăci înseamnă că costurile de transport, montare și instalare sunt toate reduse drastic în comparație cu unitățile convenționale cu carcasă și tub .

 

3. Întreținere mai ușoară

Schimbătoarele de căldură de înaltă calitate cu plăci și batiu pot funcționa eficient timp de peste zece ani fără întreținere.

Suprafețele de transfer de căldură sunt ușor accesibile pentru inspecție sau curățare mecanică, pur și simplu prin îndepărtarea tiranților și îndepărtarea plăcii de presiune. Și modele speciale de plăci ondulate asigură un grad ridicat de turbulențe pe întreaga placă, care nu numai că reduce depunerile, dar, de asemenea, face curățarea foarte eficientă.

De asemenea, cadrele pot fi deschise utilizând instrumente standard și nu există fascicule de tuburi care să fie trase.

Aflați mai multe despre Service-ul GPHE-urilor

Aflați mai multe despre cum funcționează schimbătoarele de căldură cu plăci

 

4. Reglare ușoară a capacității

Schimbătoarele de căldură cu plăci facilitează ajustarea capacității pentru a răspunde nevoilor în schimbare, pur și simplu prin adăugarea sau îndepărtarea plăcilor, păstrând în același timp batiul existent . Acesta este un avantaj major în raport cu unitățileshell-and-tube, unde capacitatea este fixată la nivelul stabilit în momentul instalării.

 

5. Costuri de capital mai mici

Schimbătoarele de căldură cu plăci cântăresc mai puțin de 1/16 din greutatea totală a schimbătoarelor shell-and-tube și ocupă 1/10 din spațiul de podea. Aceasta înseamnă economii imediate la costurile de transport, manipulare și instalare. Și PHE-urile pot fi asamblate și dezasamblate la fața locului.

 

Aflați mai multe despre GPHE-uri:

Cum funcționează GPHE-urile

Ghid de selecție

Caracteristici care contează

Tipuri de plăci

Metoda de calcul

Tipuri de GPHE

Service GPHE

 

Contactați-ne pentru mai multe informații.

Contactați-ne