2020-06-01 Știri

Noul portofoliu de schimbătoare de căldură cu plăci gaz-lichid Alfa Laval promite o revoluție pentru sarcinile de răcire a gazelor

Alfa Laval redefinește încă o dată posibilitățile de transfer termic, odată cu lansarea unui portofoliu complet nou de schimbătoare de căldură cu plăci gaz-lichid. Concepută special pentru a răspunde nevoilor sarcinilor de răcire a gazelor, tehnologia compactă poate face față temperaturilor extrem de ridicate și provocărilor de a lucra simultan atât cu mediile de gaz, cât și cu cele lichide.

„Sarcinile de răcire care implică mediul gazos reprezintă o provocare pentru multe companii, care, în mod tradițional, au fost nevoite să se mulțumească cu tehnologiile voluminoase și ineficiente shell-and-tube”, explică Fredrik Ekström, președinte Business Unit Brazed & Fusion Bonded Heat Exchangers, Divizia de Energie Alfa Laval. „Noile noastre schimbătoare de căldură cu plăci gaz-lichid schimbă toate acestea. Nu numai că oferă o eficiență termică mult mai mare, amprenta lor la sol este cu aproximativ 75% mai mică decât la cele shell-and-tube utilizate în aceleași aplicații. "

Un schimbător de căldură care poate face mai mult

În timp ce Alfa Laval are o ofertă cuprinzătoare de schimbătoare de căldură cu plăci brazate eficiente, noul portofoliu duce gama de produse cu un pas în față. Datorită unui design revoluționar al plăcii „cu scobitură” într-o configurație asimetrică patentată, noile unități sunt optimizate pentru a face față problematicilor specifice date de mediile gazoase.

„Acest design permite o cădere de presiune foarte scăzută în aplicații ce comportă debite foarte disproporționate între cele două medii”, spune Staffan Nordström, Senior OEM Manager, BU Brazed & Fusion bonded Heat Exchangers Alfa Laval. „În plus, în timp ce un schimbător de căldură brazat standard suportă temperaturi ale produselor de până la 225°C, portofoliul gaz-lichid poate gestiona temperaturi ale gazului de 750°C fără a suferi oboseală termică.”

Noi posibilități în aplicații critice

Datorită acestor progrese tehnologice, portofoliul gaz-lichid oferă avantaje deosebite atunci când este utilizat în aplicațiile de recuperare a căldurii reziduale. Alfa Laval a dovedit deja aceste capacități cu o serie de clienți anteriori, iar tehnologia a fost rapid implementată în cadrul cogenerării de energie termică și electrică (CHP), datorită combinării unei rate ridicate de condens cu o eficiență termică ridicată.

„Există o serie de alte aplicații care credem că vor beneficia puternic de această tehnologie inovatoare”, adaugă Staffan Nordström. „În special, vedem posibilități considerabile atât pentru compresoarele de aer, cât și pentru instalațiile de răcire a aerului.”

Două game pentru a satisface nevoile specifice ale clienților

Lansarea inițială a portofoliului gaz-lichid va include două game de produse cu modele de diferite dimensiuni. Gama GL este echipată cu un canal cu contracurent pentru optimizarea eficienței termice. Gama GLX are o funcție de flux transversal și este proiectată cu orificii de admisie și evacuare deschise, pe partea de gaz pentru a asigura cea mai mică cădere de presiune posibilă.

„Putem ajuta clienții să selecteze gama și modelul care sunt cele mai potrivite pentru aceștia, pe baza cererii lor specifice și a condițiilor de operare”, spune Staffan Nordström. „Dar indiferent de alegerea pe care o vor face, suntem încrezători că își vor da seama imediat de revoluția absolută a acestei tehnologii!”

 

Materiale suplimentare:

Pagina de portofoliu pentru Schimbătoarele de căldură cu plăci gaz-lichid

Pagina produsului GL 

Pagina produsului GLX 

 

Etichete

Tot

Conţinut: