heating and cooling hub hero

Hub pentru încălzire și răcire

Bine ați venit la Hub-ul de Încălzire și Răcire

De aproape 90 de ani, Alfa Laval avansează în dezvoltarea tehnologiilor de transfer de căldură utilizate într-un spectru larg de industrii, procese și aplicații. Ani de cercetare și testare au dus la cele mai moderne schimbătoare de căldură cu plăci din lume pentru aplicații de încălzire și răcire. Un pachet de caracteristici unice la Alfa Laval, aceste modele oferă eficiență, fiabilitate și funcționalitate îmbunătățite.

al hc family img

Instrumentele noastre pentru consultanță / BIM

Pe baza cunoștințelor unice a zeci de ani de experiență în furnizarea de soluții termice, Alfa Laval a reușit să creeze o serie de resurse pe care le puteți utiliza pentru a vă facilita munca de zi cu zi.

header tools 640x360

Informații valoroase pentru a vă economisi timp

h&c_hub_web-knowledge640x360.jpg

Cunoștințe despre încălzire și răcire

Profitați de experiența vastă a Alfa Laval într-o gamă largă de sarcini termice.

 

Descărcați cunoștințe de top

hc_hub_product-overview.jpg

Produse

Explorează cel mai mare, mai larg și mai flexibil portofoliu de schimbătoare de căldură de pe piață.


Răsfoiți produse

hc_hub-Latest-news.jpg

Știri despre produse

Aflați despre cele mai noi dezvoltări și inovații din cadrul soluțiilor de încălzire și răcire de la Alfa Laval.


Vedeți ultimele noutăți despre produse

Consultați webinarele noastre de încălzire și răcire

Aplicațiile de încălzire și răcire sunt în curs de transformare rapidă, iar preocupările legate de durabilitate creează noi provocări. Dar Alfa Laval vă poate ajuta. Alăturați-vă experților noștri în prima serie de webinare despre cele mai recente tendințe și soluții care modelează industria noastră. Participați live sau urmăriți în funcție de programul dvs.!

h&c hub web-xchanging-ideas640x360

Cursuri despre schimbătoarele de căldură cu plăci

Aflați mai multe detalii despre diferite tipuri de schimbătoare de căldură prin intermediul cursurilor noastre online. Puteți începe oricând doriți, în propriul ritm. Cunoașterea este baza,de aceea există toate cursurile la acest link gratuit.

Online heat exchanger training

Raport: Navigarea pe o piață în schimbare a agenților frigorifici

O schimbare masivă este în prezent în desfășurare pe piața agenților frigorifici. Având în vedere preocupările legate de mediu, legislația prevede eliminarea treptată a agenților frigorifici tradiționali în favoarea unor noi alternative cu un GWP mai scăzut GWP. Descărcați acest raport pentru instrucțiuni de bază privind selectarea și adaptarea agenților frigorifici alternativi pentru diverse aplicații de încălzire și răcire.

White paper: Navigating a changing refrigerants market

Accelerați soluțiile durabile

Imaginați-vă o lume mai durabilă. O lume în care este nevoie de mai puțin pentru a produce și mai mult. O lume în care ne îndeplinim, în mod eficient, cererile, în creștere, în materie de energie și simultan, reducem emisiile de CO2. Imaginați o lume în care o mașină valorifică puterea resurselor naturale, conservându-le în același timp. La Alfa Laval, nu doar ne imaginăm această lume. O construim - împreună cu clienții și partenerii noștri.

Accelerating sustainable solutions-vignette640x360

Schimbătoare de căldură certificate AHRI pentru performanță termică sigură

Certificarea de la Institutul de Aer Condiționat, Încălzire și Refrigerare (AHRI) este singura verificare globală a performanței termice, de către o terță parte, oferindu-vă asigurarea că schimbătorul de căldură cu plăci va funcționa în conformitate cu ratingurile publicate de producător. Alfa Laval oferă schimbătoare de căldură cu plăci cu garnituri certificate AHRI, schimbătoare de căldură cu plăci brazate și schimbătoare de căldură cu plăci lipite prin fuziune.

HVAC-sustainable-city-AHRI

Aplicații

Building_airconditioning_and_heat_pumping_640x360.png

Aer condiționat / Pompe de căldură

Pentru aplicații de climatizare și chillere, Alfa Laval oferă o gamă completă de schimbătoare de căldură cu plăci. Acestea sunt utilizate în principal ca vaporizatoare și condensatoare și pot fi personalizate în funcție de cerințe specifice. Dacă lucrați cu pompe de căldură, Alfa Laval este capabilă să furnizeze un schimbător de căldură care este complet optimizat pentru sistemul dvs.specific. Acest lucru face posibilă atingerea celei mai apropiate temperaturi posibile între vaporizator și condensator, asigurând astfel o eficiență maximă. 

cooling_general_640x360.png

Răcire HVAC

Alfa Laval furnizează o gamă cuprinzătoare de schimbătoare de căldură și componente de înaltă calitate pentru aplicații de răcire și aplică cunoștințele și experiența dobândită din numeroase proiecte finalizate în întreaga lume, fie că este vorba despre sisteme de răcire centralizată, centre de date, depozite de gheață, sisteme de free cooling, interceptoare de presiune și multe altele.

heating_general_640x360.jpg

Încălzire HVAC

Echipamentele Alfa Laval se găsesc într-o serie de aplicații de încălzire rezidențială și apă caldă menajeră.  Indiferent de aplicația dvs. specifică, vă putem ajuta să găsiți soluția ideală care este pe deplin adaptată nevoilor dvs.

Hydraulic_oil_cooling_640x360.png

Răcire cu ulei

Alfa Laval oferă un portofoliu complet de răcitoare cu ulei compacte, special concepute pentru a rezista rigorilor celor mai dure sisteme. Fabricate din materiale de cea mai înaltă calitate, acestea sunt proiectate pentru a oferi rezistență mecanică încorporată și fiabilitate robustă, într-o amprentă mică.

cleantech_data_center_cooling.jpg

Centrul de date pentru răcire

Răcirea eficientă din punct de vedere energetic este esențială pentru construirea unor operațiuni mai durabile ale centrelor de date. Aflați cum colaborează Alfa Laval cu parteneri de centre de date din întreaga lume pentru a face posibil acest lucru.

commercial_refrigeration_640x360.png

Comerciale de refrigerare

Alfa Laval s-a bazat pe cei peste 80 de ani de cunoștințe de succes în materie de transfer de căldură pentru a dezvolta soluții de refrigerare care oferă cea mai înaltă performanță și eficiență energetică, simplu și facil. Eforturile noastre continue, în domeniul cercetării și dezvoltării, înseamnă că produsele noastre sunt adecvate pentru utilizarea cu agenți frigorifici naturali și cu GWP mai scăzut, inclusiv în sisteme complexe.

Industrial_food_refrigeration_640x360.png

Industriale de refrigerare

Acestea sunt câteva dintre motivele pentru care Alfa Laval este astăzi liderul pieței globale în schimbătoarele de căldură pentru soluțiile termice industriale. Schimbătoarele noastre de căldură pot fi găsite îndeplinind diverse sarcini în domenii precum celulele de combustibil, CHP (căldură și energie), uscătoarele cu aer, compresoarele cu aer, răcirea prin injecție de plastic, răcirea semiconductorilor, control al temperaturii camerei de testare, sisteme de abur, convertoare de putere și multe altele.

Cleantech-Fuel-cells-intro-img-final.jpg

Celule de combustibil

Celulele de combustibil vor fi o parte fundamentală a tranziției noastre la energia verde. Aflați cum tehnologiile de transfer termic de înaltă performanță ale Alfa Laval joacă un rol esențial.

Produse

Explorează cel mai mare, mai larg și mai flexibil portofoliu de schimbătoare de căldură de pe piață. Cu soluții pentru fiecare aplicație și funcție, este ușor să găsiți opțiunea perfectă care să se potrivească nevoilor dumneavoastră.

Schimbătoare de căldură brazate cu plăci

plate_heat_exchangers_brazed.jpg

 • transfer de căldură eficient; spațiu redus
 • fără întreținere, durată de funcționare îndelungată
 • brazat la fiecare punct de contact pentru transfer optim de căldură, rezistență la presiune și la căldură
 • gamă standard, cu termen de livrare scurtAflați mai multe detalii

Schimbătoare de căldură cu plăci sudate prin fuziune

plate_heat_exchangers_fusion-bonded.jpg

 • oțel inoxidabil 100%
 • asigură un transfer de căldură eficient, cu dimensiuni reduse.
 • fără întreținere și cu o durată de funcționare îndelungată.Aflați mai multe detalii

Schimbătoare de căldură cu plăci gaz-lichid

plate_heat_exchangers_GTL.jpg

 • Construcția brazată ușoară oferă o eficiență termică mult mai mare și este de obicei cu 75% mai mică decât tehnologia shell-and-tubes comparabilă.
 • Suportă temperaturi ale gazului de până la 750°C, fără niciun risc de oboseală termică. Pentru unele aplicații, sunt posibile temperaturi peste 1400°C
 • Cădere de presiune foarte scăzută în aplicații asimetrice, datorită designului patentat al plăcilor cu „scobitură”.

Aflați mai multe detalii

Schimbătoare de căldură cu plăci și garnituri

plate_heat_exchangers_GPHE.jpg

 • transfer de căldură eficient
 • dimensiune compactă
 • design flexibil
 • ușor de întreținut
 • durată de funcționare mai îndelungată


Aflați mai multe detalii

Gama semi-sudată industrială

Semi_welded_range_640x360.jpg

 • Unitate compactă care economisește spațiu
 • Cost redus de exploatare datorită eficienței energetice superioare și a intervalelor lungi dintre etapele de service
 • Etanșare sigură și fiabilă, fără risc de contaminare încrucișată
 • Rezistență la oboseală, presiune și temperatură


Aflați mai multe detalii

Ghid de selecție rapidă

Ghidul de produse Alfa Laval este un instrument ușor de utilizat, pentru a vă ajuta să selectați cea mai bună soluție pentru aplicația dvs. De asemenea, listează partenerii locali Alfa Laval și puteți solicita o ofertă pentru produsul selectat.

Alfa Laval Heating and Cooling Hub Quick selection