2020-03-02 Știri

Alfa Laval CB210 aduce gândirea modernă în domeniul schimbătoarelor de căldură cu plăci brazate

Alfa Laval a combinat acum câteva dintre cele mai noi caracteristici tehnologice pentru schimbătoarele de căldură cu plăci brazate într-un design unic: Alfa Laval CB210. Schimbătorul de căldură lansat recent promite să sporească performanțele pentru o gamă largă de aplicații de încălzire și răcire, oferind clienților mai multe oportunități de a crește atât capacitatea, cât și eficiența termică.

„Am colaborat strâns cu clienții pentru a înțelege mai bine tipurile de provocări tehnice pe care le prezintă aplicațiile de încălzire și răcire de astăzi”, explică Fredrik Ekström, Președintele Unității de Afaceri pentru Schimbătoare de căldură cu plăci brazate și cu plăci lipite prin fuziune de la Alfa Laval. „În efortul de a răspunde mai bine acestor cerințe moderne, am adoptat o abordare modernă cu CB210, reunind avantajele celor mai recente inovații ale noastre în materie de transfer termic.”

Capacitate sporită în aceeași amprentă

Una dintre evoluțiile cheie ale noului CB210 este un design mai mare al porturilor care permite debite cu până la 30% mai mari decât generațiile anterioare ale schimbătoarelor de căldură. La rândul său, aceasta se traduce prin creșterea capacităților în aceleași dimensiuni ca modelele anterioare.

 „În combinație cu noile capabilități de fabricație care ne permit producerea de pachete mai mari de plăci, orificiile reproiectate ale porturilor CB210 oferă capacități mult mai mari decât cele precedente”, explică Richard Torssell, Manager de Produs al Alfa Laval. „Pe lângă înlocuirea unităților mai vechi cu o amprentă similară, capacitatea crescută înseamnă că, în unele cazuri, sistemele de dimensiuni mai mari vor putea chiar să se actualizeze la noul CB210.”

Soluții inovatoare pentru creșterea eficienței termice

CB210 include, de asemenea, mai multe caracteristici pentru creșterea eficienței termice generale a unui sistem de încălzire sau răcire. Printre acestea se numără proiectele de îmbunătățire a distribuției mediului pe suprafața plăcii, care permit clienților să profite mai mult de zona de transfer termic a unității.

 „Toate schimbătoarele de căldură CB210 pot fi, de asemenea, construite folosind designul inovativ asimetric al plăcii FlexFlow de la Alfa Laval”, continuă Torssell. „Aceasta înseamnă că putem colabora cu clienții pentru a configura un design al canalului care este optimizat pentru mediul și aplicațiile specifice ale acestora, asigurând cea mai bună potrivire pentru sarcina în cauză.”

Adecvat pentru numeroase aplicații

Datorită dimensiunilor, capacității crescute și performanței termice îmbunătățite, Alfa Laval întrevede posibilități pentru CB210 într-o varietate de sisteme de încălzire și răcire. „Noul design va oferi avantaje speciale pentru instalațiile de încălzire, ventilație, aer condiționat, industriale, de încălzire și de răcire centralizată și apă curentă”, spune Roman Rathsack, OEM Manager la Alfa Laval. „La fel ca în cazul celorlalte modele CB, un design special al CB210 va fi disponibil și pentru aplicațiile de răcire cu ulei.”

 

Pagină schimbător brazat Alfa Laval

 

 

CB210 vignette

Mai multe informații

Conţinut: