2021-08-09 Știri

Alfa Laval creează mai multe optiuni pentru sarcini transcritice de CO2 cu noul schimbător de căldură cu plăci AXP82

Alfa Laval lansează o nouă gama de schimbător de căldură special conceput pentru utilizarea cu CO2. Noul Alfa Laval AXP82 va permite utilizarea aceluiași design de schimbător de căldură pentru o gamă mai largă de capacitati pentru aplicatii transcritice, comparativ cu modelele anterioare. Cel mai bun model de schimbător, AXP82 combină căderea de presiune scăzută și presiunea ridicată de proiectare cu performanțe excelente de oboseală, pentru a satisface cerințele unice ale acestor aplicații.

Dezvoltarea AXP82 a venit ca răspuns la creșterea rapidă a sistemelor transcritice de CO2 pentru aplicatii de încălzire și răcire. Astăzi, dioxidul de carbon este utilizat într-un număr tot mai mare de aplicații și în sisteme mai mari.

„Piața CO2 a crescut rapid, pe măsură ce mai mulți integratori și utilizatori finali fac trecerea la agenți frigorifici naturali, ca răspuns la modificarea legislației de mediu”, explică Fredrik Ekström, președintele Business Unit - Brazed & Fusion Bonded Heat Exchangers Alfa Laval. „În plus față de refrigerarea comercială, astăzi vedem clienți dintr-un număr tot mai mare de industrii care fac trecerea la CO2 – aplicații de aer condiționat și industriale, precum și clienți din industria marină.”

Cu toate acestea, CO2 poate impune cerințe extreme asupra modelelor tradiționale de schimbătoare de căldură. “XP’ în AXP înseamnă presiune extremă, și asta e exact ceea ce am dezvoltat pentru ca această gamă de schimbătoare de căldură” continuă Ekström. “Odată cu lansarea AXP82, vom putea asigura performanțe termice fiabile pentru sisteme de diferite dimensiuni, într-o gamă mai largă de aplicații solicitante de CO2.”

Echilibrarea performanțelor robuste și eficiente

De fapt, performanța AXP82 depășește chiar și standardele ridicate al modelelor anterioare. Acest lucru se datorează unor noi inovații, cum ar fi designul de placă de canal construit cu tehnologia unică PressureSecure de la Alfa Laval. Ca urmare, AXP82 oferă un grad și mai ridicat de suport pentru presiunea trans-critică a CO2 și pentru provocările legate de temperatură.

„În același timp, am proiectat AXP82 pentru a oferi performanță de transfer de căldură de talie mondială”, spune Ekström. “Noul model are o serie de caracteristici unice care cresc eficiența termică cu o cădere minimă de presiune.”

Un element important îl constituie conexiunea mai mare a schimbătorului de căldură. Prin optimizarea echilibrului dintre dimensiunea conexiunii și performanța mecanică, Alfa Laval a reușit să asigure o pierdere de presiune scăzută combinată și o presiune de proiectare ridicată, obținând simultan o rezistență ridicată la oboseală.

O soluție compactă și rentabilă

În plus față de noile modele de plăci și porturi, AXP82 este, de asemenea, primul model de schimbător de căldură din gama AXP care dispune de o construcție fără rame. Acest lucru reduce greutatea și asigură un schimbător de căldură mai compact.

„Pentru clienți, designul mai compact oferă o serie de beneficii foarte clare”, adaugă Ekström. „Pe lângă o amprentă mai mică, reducerea materialului din construcție îmbunătățește durabilitatea într-un mod eficient din punct de vedere al costurilor.”

Pentru a afla mai multe despre Alfa Laval AXP82 și gama completă de soluții Alfa Laval pentru încălzire și răcire, vă rugăm să vizitați: www.alfalaval.com/heating-and-cooling-hub

Conţinut: