2021-06-24 Știri

Alfa Laval publică un raport privind agenții frigorifici durabili

O schimbare importantă are loc in domeniul tehnologiei de încălzire și răcire, presiunile de mediu și de reglementare conducând la o tranziție de la agenții frigorifici tradiționali din sectorul gazelor-F la alternative cu potențial de încălzire globală mai scăzut. Alfa Laval, un inovator de vârf în domeniul tehnologiilor de transfer de căldură, a colaborat ani de zile cu clienții pentru a dezvolta soluții adaptate la nevoile unice de agenți frigorifici sintetici și naturali cu GWP scăzut. Toate aceste cunoștințe au fost acum puse la dispoziție într-un raport, recent revizuit, pe care profesioniștii din industrie îl pot descărca gratuit.

Cel mai recent raport al Alfa Laval este intitulat Modificări pe piața agenților frigorifici și promite să ofere cititorilor „un ghid pentru selectarea și adaptarea agenților frigorifici pentru diverse aplicații de încălzire și răcire”. Documentul a fost elaborat de companie ca răspuns la solicitarea clienților care caută informații suplimentare privind alegerea din gama tot mai mare de agenți frigorifici noi, în general, și agenți frigorifici naturali, în special.

„Schimbarea de pe piața actuală a agenților frigorifici este mult mai complicată față de ce am văzut în trecut”, spune Matteo Munari, Head of Application & Product Development, Brazed Plate Heat Exchangers de la Alfa Laval și unul dintre experții care au contribuit la noul raport. “Nu va fi o tranziție unu-la-unu. În majoritatea cazurilor, alegerea înlocuitorului „corect” al agentului frigorific va depinde în mare măsură de aplicația în cauză și de locul în care operați. ”

Drept urmare, auzim în mod frecvent de la clienți întrebări despre ce înseamnă noua legislație pentru ei”, adaugă Tommy Ångbäck, Director de Vânzări în cadrul Diviziei Energetice a Alfa Laval și un alt contribuitor la raport. „În acest raport, am colectat tot ce am învățat, în decenii de dezvoltare a schimbătoarelor de căldură, pentru acești agenți frigorifici diferiți. Dorința noastră a fost să facilităm și mai mult sprijinirea clienților, punând toate aceste informații direct la dispoziția acestora.”

O privire profundă asupra agenților frigorifici cu GWP scăzut

Noul raport oferă o introducere în acest subiect și oferă o imagine de ansamblu completă a situațiilor de reglementare de astăzi, din diferite părți ale lumii. Se continuă cu revizuirea diferitele opțiuni de agent frigorific disponibile în prezent, cu cele mai recente tendințe ale pieței și se încheie cu o privire asupra diferitelor tipuri de noi inovații în materie de transfer de căldură.

Scopul nostru a fost să ne asigurăm că cititorul înțelege ce este solicitat pe piața și diferențele cheie dintre opțiunile sintetice și agenții frigorifici naturali, cum ar fi propanul, amoniacul și CO2”, spune Munari. “Fiecare opțiune de agent frigorific oferă diferite avantaje și potențiale dezavantaje. Cititorii acestui raport vor înțelege mult mai bine soluțiile pentru nevoile lor specifice și ce tip de tehnologie a schimbătorului de căldură va fi necesar pentru a face față provocărilor acelor agenți frigorifici. ”

Menținerea clienților la curent cu cele mai recente informații

După cum remarcă Ångbäck, o ediție anterioară a raportului a fost publicată inițial în 2018. „De atunci, s-au întâmplat multe pe piață”, spune el. „Prin urmare, am considerat că este momentul potrivit să facem o actualizare, astfel încât clienții noștri să aibă acces la cele mai recente informații. De asemenea, ne așteptăm să apară noi actualizări ale documentului în viitor, de exemplu, așteptăm revizuiri la Regulamentul Uniunii Europene privind Gazele-F în 2022. ”

Ediția revizuită a raportului Modificări pe piața agenților frigorifici a fost publicată concomitent cu relansarea Hub-ului de Încălzire și Răcire a Alfa Laval, o bază de cunoștințe online cu instrumente și resurse pentru profesioniștii din domeniul HVAC și al refrigerării. Acesta este disponibilă pentru descărcare gratuită, fără a fi necesară înregistrarea.

Pentru a descărca raportul și a afla mai multe despre abordarea Alfa Laval a agenților frigorifici sintetici și naturali cu GWP scăzut, accesați www.alfalaval.com/heating-and-cooling-hub.

 

Natural refrigerants white paper

heating_cooling-hub-vignette-2021.jpg

Căutați mai multe instrumente și expertiză?

Doriți să obțineți mai mult din cunoștințele pe care Alfa Laval le-a dobândit în cele peste 8 decenii de experiență în transferul termic? Are afacerea dvs. nevoie să acceseze fișiere BIM, desene 3D sau alte instrumente de consultanță? Faceți un tur al Hub-ului de Încălzire și Răcire al Alfa Laval pentru cele mai noi resurse din industria dvs.

Vizitați Hub-ul de Încălzire și Răcire

Conţinut: