2021-05-05 Știri

Cum să maximizați procesul de hameiere utilizând o centrifugă pentru bere

Mic Heynekamp este un fabricant de bere independent și fondator al fabricii de bere Eddyline Brewery din Nelson, Noua Zeelandă.
El vorbește despre tehnologia modernă de fabricare a berii și de ce tot mai multe fabrici de bere adaugă o centrifugă echipamentelor lor.
Mic a instalat recent centrifuga Alfa Laval Brew 80-plus în noua sa fabrică de bere din frumoasa South Island din Noua Zeelandă.
În calitate de veteran al fabricilor de bere artizanală și fost deținător al unei fabrici de bere de succes în SUA, Mic știe că tehnologia de centrifugare este superioară filtrării rapide, întrucât cererea consumatorilor de bere artizanală premium crește.

Mic Heynekamp at Eddyline.png

Mic Heynekamp cu soția sa Molley, partenerul său de afaceri și de viață

 

Ce îi interesează pe producătorii de bere artizanală la o centrifugă?

O centrifugă este o investiție semnificativă pentru micro fabricile de bere în faza de start-up, iar producătorii de bere trebuie să înțeleagă cum să folosească această tehnologie în cel mai bun mod pentru a beneficia la maxim de investiție. Multe persoane cred că centrifuga este un filtru rapid. Dar tehnologia este benefică în toate etapele procesului de fabricare a berii, inclusiv în curățare.

 

Cât pot recupera producătorii de bere cu o centrifugă?

Folosind centrifuga pentru separarea berii, producătorii își pot crește semnificativ randamentul recuperând o mare parte din bere care altfel s-ar pierde ca deșeuri în procesul de separare.
Dacă ai 3600 de litri de bere fermentată și folosești metoda tradițională de decantare, pierzi 10%, asta însemnând 360 de litri. Cu o centrifugă pierdeți doar 100 de litri. Acest supliment este un plus pentru dvs.
De exemplu, la Fabrica de Bere Eddyline, pe care o dețineam în Colorado, am economisit aproximativ șase butoaie de bere din fiecare rezervor de 90 de barili (10.000 litri). La 300 de dolari pe baril, înseamnă 1800 de dolari economisiți în fiecare ciclu.

 

Cum folosiți centrifuga pentru a îmbunătăți gustul și savoarea berii dvs.?

O centrifugă vă permite să captați o mulțime de uleiuri din hamei care, în mod normal, s-ar pierde atunci când se utilizează procese tradiționale de limpezire. Dacă produceți un pilsner - probabil că nu este atât de important, în afară de faptul că este o modalitate rapidă de a limpezi berea. Dar, odată ce ați început să vorbiți despre IPA-uri mari, acidulate, suculente - centrifuga devine extrem de importantă, deoarece acum puteți obține toate acele arome din hamei care altfel s-ar pierde în reziduuri, în partea de jos a centrifugei.

Când folosiți o centrifugă, veți observa că există mult mai multă aromă. Mai mult, atunci când o bere cu hamei este lăsată să se stabilizeze încet, unii băutori pot simți unele arome nedorite. Prin utilizarea centrifugii, am putut elimina aromele „mai ierboase” din IPA-urile noastre. De asemenea, am observat că, înainte de a folosi centrifuga, obțineam arome de „ceapă, usturoi” atunci când foloseam hameiul Amarillo.

 

Având în vedere că tot mai multe fabrici de bere artizanale țintesc spre piețele de distribuție și export, ce ar trebui acești fabricanți să știe?

Puteți strica rapid o bere prin absorbția de oxigen dizolvat (DO) - deci trebuie să fiți extrem de atenți cu ceea ce faceți. Recomand să aveți un contor DO. Acest lucru permite Fabricii de Bere Eddyline să monitorizeze nivelurile înalte de DO și să intervină asupra oricărui fitting care cauzează aceste niveluri. Dacă acordați o atenție deosebită pe tot parcursul procesului, se pot atinge niveluri foarte scăzute de DO cu ajutorul unei centrifuge, ceea ce este mai greu de realizat prin filtrare. IPA centrifugata ramane la 5 ppb oxigen dizolvat Când ajungeți la îmbuteliere, sunteți cu un pas înainte și puteți avea o bere care nu a depășit 20 PPB.
Nivelurile scăzute de oxigen măresc termenul de valabilitate al berii.

 

Cum facilitează o centrifugă procesul de curățare ?

Se poate observa un proces de curățare mai ușor și economii în utilizarea apei și a substanțelor chimice.
După centrifugarea berii din vas, soluția caustică folosită la spălarea acestuia va trece și prin centrifugă, eliminându-se astfel toate particulele solide din sodă. Soluția caustică astfel curățată va ajunge la dispozitivul de spălare al vasului eliminându-se riscul de înfundare al acestuia. Rezervorul se curăță într-un timp mult mai scurt. Acest lucru permite substanței caustice să rămână curată și poate fi reutilizată economisind apă și substanțe chimice, reprezentând o economie semnificativă a costurilor, dar și o variantă mai bună din punct de vedere al mediului.

 

Există și alte beneficii de sustenabilitate pe care doriți să le menționați?

Centrifugele pot fi utilizate pe partea fierbinte, permițând fabricanților de bere să economisească bere, să rețină mai multă aromă și să reducă la minim deșeurile. Aș fi avut regrete la sfârșitul fiecărei fierberi dacă aș fi aruncat 100 de litri de hamei pe canal. Toată aroma se desprindea, dar nu puteai să o captezi. Era prea umedă pentru a putea fi dată animalelor ... nu puteai face nimic cu ea. Cu toate acestea, utilizând centrifuga, producătorii de bere pot economisi mai mult must și pot capta aromele cuprinse în hamei, deoarece deșeurile au o consistență mai mare. Acel hamei poate fi apoi aruncat cu cerealele folosite și utilizat de fermieri. Acest proces este, de asemenea, cunoscut sub numele de obținere a substanței active pentru uz secundar. Se referă la colectarea la sursă a deșeurilor concentrate de înaltă rezistență și la păstrarea lor pentru eliminare, mai degrabă decât la aruncarea în canalizare. Astfel, nu numai că vă creșteți randamentul și captați mai multă aromă, dar este și mai benefic pentru mediu.

Brew 80 product image 640x360

Pe scurt

 

 

  • Creșteți randamentele cu 5-15%
  • Oxigen dizolvat scăzut până la 5 părți pe miliard
  • Îmbunătățiți aroma și savoarea IPA-urilor

Produs recomandat - Brew 80 Plus

Brew_80_380x360.jpg

Centrifugă multifuncțională pentru fabricanții de bere

Brew 80 Plus este proiectat și optimizat pentru berea tânără, pre-clarificarea și maturarea berii, cu scopul de a limpezi berea având cele mai bune performanțe și randamente. Acesta dispune de control al capacității prin turbiditate la admisie, cu turbiditate care declanșează descărcarea solidelor.

 

Aflați mai multe

 

Conţinut: