2022-06-29 Știri

Alfa Laval și SSAB își unesc forțele pentru a produce primul schimbător de căldură realizat din oțel fără fosile

Alfa Laval a semnat un acord cu SSAB, compania globală de oțel suedeză, pentru a colabora la dezvoltarea și comercializarea primului schimbător de căldură din lume care va fi fabricat din oțel fără fosile. Scopul este ca prima unitate fabricată din oțel cu hidrogen redus să fie pregătită pentru 2023. Colaborarea este, de asemenea, un pas important în călătoria Alfa Laval pentru a deveni neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2030.

Producția globală de oțel reprezintă 7% din emisiile de carbon ale lumii. Cu o poziție de lider în oțelul de înaltă rezistență, oțelul fără combustibili fosili al SSAB, realizat cu tehnologia HYBRIT, va fi un progres pentru industrie, deoarece va trece către operațiuni mai sustenabile. Schimbătoarele de căldură eficiente energetic ale Alfa Laval, utilizate în procesele industriale din întreaga lume, sunt fabricate din oțel 40% și sunt cu până la 50% mai eficiente decât tehnologia tradițională. Acest lucru înseamnă că acestea pot economisi energie și pot reduce emisiile de CO2. De fapt, eficiența energetică ar putea să genereze o reducere cu peste 40% a emisiilor de gaze cu efect de seră până în 2040, potrivit Agenției Internaționale pentru Energie (AIE), 50% din această economie de eficiență energetică provenind din sectorul industrial.

„Sunt încântat să anunț această colaborare cu SSAB, care se bazează pe experiența noastră comună și pe hotărârea de a stimula inovația”, spune Tom Erixon, Președinte și CEO al Alfa Laval. „Prin reunirea oțelului lor fără fosile și a schimbătoarelor noastre de căldură eficiente din punct de vedere energetic, putem contribui la transformarea industriei către neutralitatea carbonului.”

Martin Lindqvist, Președinte și CEO al SSAB, a declarat: „Suntem mândri să salutăm Alfa Laval ca partener și așteptăm cu nerăbdare să explorăm împreună modalități de atenuare a schimbărilor climatice. Prin această colaborare ajungem la noi segmente și sperăm să inspirăm o gamă complet nouă de clienți.”

Știați că… Alfa Laval și-a stabilit obiectivul de a deveni neutri din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2030, pe întregul lanț valoric.

 

Etichete

Tot
Concept zero 640x360

        

Concept Zero − Revoluția invizibilă



















Concept Zero este viziunea și obiectivul de a produce primul schimbător de căldură neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon, folosind oțel fără combustibili fosili.

> Citiți mai multe despre Concept Zero

Conţinut: