Concept Zero hero banner 1920x480

Concept Zero

Concept Zero − Revoluția invizibilă

Un schimbător de căldură este un schimbător de căldură, nu? Poți să-ți dai seama de diferență? La Alfa Laval, ne angajăm să contribuim la realizarea unui viitor decarbonizat. Prin angajamentul de a deveni neutri din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2030, ne propunem să eliminăm emisiile din produsele noastre, de la extracția materiilor prime până la sfârșitul ciclului de viață. Concept Zero este un pas crucial în această călătorie, depășind orice granițe pentru a dezvolta un schimbător de căldură cu adevărat neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon.

Împreună cu SSAB, facem din asta o realitate. Comparativ cu cele existente, arată la fel, nu se poate observa vreo diferență. Odată pregătite și livrate aceste schimbătoare de căldură vor fi instalate în procese industriale esențiale, dar practic modificările nu sunt vizibile.

Dar – acest lucru va schimba modul în care ne gestionăm operațiunile industriale. Prin reducerea emisiilor de carbon atât din materialele pe care le folosim, cât și din produsele și procesele pe care le derulăm. Făcându-le mai sustenabile. Acesta poate fi un pas important în tranziția continuă către o societate mai sustenabilă.

Imaginați-vă impactul unor astfel de schimbătoare de căldură instalate în diferite procese industriale din întreaga lume. De aceea o numim „revoluția invizibilă”.


This is Concept Zero

Acesta este Concept Zero

Concept Zero este viziunea și obiectivul nostru de a produce primul schimbător de căldură neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon din lume până în 2030. Va fi un schimbător de căldură care utilizează oțel fără fosile și materiale reciclate în garnituri. În plus, schimbătorul de căldură este pregătit pentru a fi reciclat cu ușurință. Iată deja un pas uriaș în călătoria noastră spre un schimbător de căldură complet neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon.

Concept_Zero_web_image_640x360.jpg

Alfa Laval și SSAB și-au unit forțele producând primul schimbător de căldură fără fosile

Parteneriatele sunt esențiale pentru a merge atât de departe încât să găsim noi soluții inovatoare pentru accelerarea soluțiilor sustenabile. Alfa Laval a semnat un acord cu SSAB, compania globală suedeză de oțel, pentru a dezvolta și comercializa primul schimbător de căldură din lume fabricat din oțel fără fosile. Scopul este de a avea prima unitate din oțel cu hidrogen redus gata de utilizare în 2023. Iar SSAB s-a alăturat pentru a produce primul schimbător de căldură fabricat din oțel fără fosile.

Doriți să aflați mai multe despre Concept Zero?

Contactați-ne astăzi pentru mai multe informații despre schimbătoarele de căldură cu plăci Alfa Laval neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon.

Informațiile dumneavoastră sunt stocate și procesate în conformitate cu politica noastră de confidențialitate și protecție a datelor.

Hub pentru cele mai recente sisteme de încălzire și răcire

Cu o experiență de zeci de ani în domeniul schimbului de căldură, Alfa Laval oferă resurse pentru problemele actuale de încălzire și răcire. Descoperiți răspunsuri la întrebări complexe cu privire la orice subiect, de la eficiența energetică la agenții frigorifici naturali, până la instrumente utile care simplifică găsirea tehnologiei potrivite pentru aplicația dvs.

heating cooling-hub-vignette-2021

O colaborare de pionierat pentru reciclarea durabilă

Alfa Laval și Stena Recycling s-au unit în dezvoltarea unui model de afaceri inovator pentru a permite reciclarea eficientă a schimbătoarelor de căldură. Parteneriatul dintre cei doi lideri în domeniile lor ar putea permite o regenerare de până la 100% a metalelor prețioase găsite în produsele Alfa Laval. În plus, aceasta va contribui la înlocuirea tehnologiilor mai vechi ale schimbătorului de căldură cu modele mai moderne și mai eficiente din punct de vedere energetic, care contribuie la reducerea emisiilor globale de carbon.

Re-made to matter vignette imge 640x360


cleantech_symbol_RGB_png.png

Parteneriat durabil