Eficienta resurselor

Ce înseamnă într-adevăr utilizarea mai eficientă a resurselor? În cele din urmă, este vorba de a avea grijă de cele mai valoroase materiale ale planetei noastre în cel mai responsabil mod. Aceasta înseamnă creșterea randamentului, desigur, prin obținerea celor mai bune rezultate din fiecare activ.  Dar înseamnă, de asemenea, asigurarea faptului că absolut nimic nu se pierde. Toate acestea se referă în primul rând la reducerea impactului nostru asupra mediului prin utilizarea resurselor naturale deosebit de rare în cel mai responsabil mod posibil.

Cu toate acestea, creșterea eficienței și utilizării resurselor vă poate permite, de asemenea, să reduceți costurile și să vă sporiți profitabilitatea. Iar Alfa Laval are diversitatea de soluții și expertiză pentru a vă ajuta să o transformați în realitate. De la extinderea duratei de viață a fluidelor și uleiurilor industriale, până la dezvoltarea de soluții durabile pentru prelucrarea chimică bio, la valorificarea la maxim a agenților frigorifici naturali de astăzi cu GWP scăzut (potențial scăzut de încălzire globală), suntem aici pentru a vă ajuta să obțineți maxim din resursele dvs. valoroase.

cleantech-Resource-efficiency-intro-img-final.jpg

Accelerarea circularității pentru Outokumpu

Outokumpu, liderul mondial în oțel inoxidabil, și-a redus amprenta de carbon prin îmbunătățirea circularității consumului de resurse lichide în procesul de degresare. Posibilitatea de a reutiliza mai mult lichid pentru mai mult timp, i-a ajutat să îmbunătățească eficiența producției și, de asemenea, a dus la reducerea deșeurilor și la o calitate mai bună a produselor finale. Urmăriți acest videoclip pentru a afla mai multe.

Prezent în numeroase aplicații

Datorită inovațiilor de separare și termice, Alfa Laval are o prezență largă într-o gamă extinsă de aplicații industriale. Doriți să aflați cum vă putem ajuta să îmbunătățiți eficiența utilizării resurselor pentru operațiunile dvs.? Selectați domeniul dvs. din lista de mai jos.

cleantech-Resource-efficiency-Tramp-oil-final.jpg

Ulei uzat în lichide pe bază de apă

Centrifugarea este o tehnologie dovedită și durabilă pentru a scăpa de ulei uzat și liber, precum și de particulele fine, în lichide de răcire și lichide de spălare. Curățarea regulată prelungește semnificativ durata de viață a fluidelor și, prin extensie, durata de viață a sistemului dumneavoastră. Apoi, există economii la înlocuirea lichidului, filtrului, supapei și pompei, precum și reducerea costurilor de eliminare.

Alfa Laval oferă o gamă largă de soluții de separare centrifugală pentru curățarea lichidelor de spălare, a lichidelor de tăiere și a altor tipuri de lichide pe bază de apă utilizate în procesele industriale. Descoperiți cum vă putem ajuta să utilizați mai eficient această resursă naturală vitală, minimizând impactul asupra mediului.


Aflați mai multe detalii

Contaminarea apei și a particulelor în uleiuri

Uleiul de lubrifiant proaspăt și curat este vital pentru menținerea proceselor de producție la performanțe optime. Cu toate acestea, chiar și în cele mai bune condiții, uleiul de lubrifiere poate fi ușor contaminat cu apă sau particule care intră în sistem. În timp, acest lucru va schimba proprietățile uleiului, cauzând probleme de echipament și pierderi de producție.

În loc să înlocuiți uleiul de lubrifiere de fiecare dată când este contaminat, puteți obține o utilizare mai eficientă a resurselor curățându-l eficient pentru a permite reutilizarea continuă. Alfa Laval oferă o gamă largă de tehnologii dovedite și fiabile de curățare a uleiului lubrifiant, iar experții noștri vă pot ajuta să identificați cea mai bună soluție pentru operațiunile dvs.


Aflați mai multe detalii

cleantech-biobased-chemicals-intro-img.jpg

Substanțe chimice pe bază de substanțe chimice biologice

Substanțele chimice și materialele din diverse surse de biomasă joacă un rol important în reducerea dependenței noastre de resursele neregenerabile. Copacii, plantele, culturile, algele, bacteriile și deșeurile biologice pot fi utilizate în diferite forme și forme pentru a produce o gamă largă de substanțe chimice biologice, combustibili, produse și intermediari.

Alfa Laval vă poate ajuta să îmbunătățiți eficiența și durabilitatea într-o gamă largă de aplicații chimice bio. Cu gama noastră largă de soluții eficiente de transfer de căldură și separare, suntem aici pentru orice suport necesar proceselor dumneavoastră.


Aflați mai multe detalii

Cleantech-Natural-refrigerants-final-210303.jpg

Agenți frigorifici naturali

Într-un efort de a produce soluții de încălzire și răcire mai eficiente și mai durabile, constructorii de sistem de astăzi caută tehnologii care să permită funcționarea cu o încărcare redusă a agentului frigorific. De asemenea, aceștia se îndepărtează de agenții frigorifici tradiționali în favoarea celor cu potențial de încălzire globală mai scăzut (GWP).

În special, există o piață în creștere rapidă pentru agenții frigorifici naturali, cum ar fi amoniacul, CO2 și hidrocarburile. Alfa Laval a deschis calea în dezvoltarea soluțiilor de încălzire și răcire optimizate pentru agenții frigorifici ecologici de mâine. Putem colabora pentru a identifica tehnologia potrivită pentru aplicația dvs., pentru a vă asigura că obțineți o eficiență maximă cu o taxă minimă de ref.


Aflați mai multe detalii


cleantech_symbol_RGB_png.png

Parteneriat durabil