Reutilizați, reduceți, reciclați

Majoritatea proceselor industriale consumă astăzi o mare cantitate de resurse naturale și, în consecință, produc cantități semnificative de deșeuri, care, în unele cazuri, trebuie apoi transportate în afara amplasamentului pentru a fi eliminate în siguranță. Cu tehnologia potrivită, totuși, a devenit din ce în ce mai posibil să se reducă la minimum producția de deșeuri și astfel să se micșoreze atât amprenta de mediu, cât și costurile operaționale. În multe cazuri, puteți recupera resurse utile din deșeurile actuale pentru a crea noi fluxuri de venituri profitabile pentru afacerea dvs.

Alfa Laval are o vastă experiență în sprijinirea clienților cu soluții de tratare și recuperare la fața locului care permit o gestionare îmbunătățită a fluxurilor de deșeuri și de apă. Soluțiile noastre de separare și gestionare a apei extrem de eficiente vă pot ajuta să reduceți, să refolosiți și să reciclați deșeurile în toate modurile. Citiți mai jos despre unele dintre numeroasele moduri în care tehnologiile fiabile și dovedite Alfa Laval îi ajută deja pe clienți să accelereze circularitatea pentru afaceri mai durabile - și mai profitabile.

Cleantech-Reuse-reduce-recycle-final-210303.jpg

Nu mai există baraje de decantare la mina de cărbune Rix's Creek

Prin instalarea decantoarelor centrifugale de la Alfa Laval pentru reziduuri, grupul australian Bloomfield a reușit să crească circularitatea proceselor de gestionare a deșeurilor la mina de cărbuni Rix’s Creek și la fabrica de preparare. Decantoarele permit Bloomfield să separe apa care poate fi apoi reutilizată în procesele importante din fabrică. Cu un conținut foarte ridicat de solide, turta este ușor de manevrat și este pusă din nou în tăietura uscată pentru a contribui la reabilitarea minelor. Urmăriți acest videoclip pentru a afla mai multe.

Accelerarea circularității între industrii

Alfa Laval a petrecut decenii avansând noi posibilități în cadrul separării și transferului de căldură. În prezent, aceste tehnologii formează coloana vertebrală a noilor soluții care fac posibilă exploatarea mai extinsă a resurselor naturale și reducerea deșeurilor într-o gamă largă de industrii și aplicații.

Steam_and_heat_640x360.jpg

Zero Liquid Discharge

Pentru multe industrii, gestionarea și eliminarea responsabilă a apelor uzate poate fi extrem de costisitoare. Dacă sunt implicate camioane, acesta poate fi, de asemenea, o sursă suplimentară de emisii de carbon. Prin urmare, eliminarea apelor uzate este esențială pentru realizarea unui model de afaceri cu adevărat circular.

Având în vedere aceste obiective, Alfa Laval a dezvoltat sistemele Zero Liquid Discharge (ZLD): soluții robuste și compacte concepute pentru minimizarea absolută a descărcării lichidelor într-o gamă largă de aplicații pentru deșeuri industriale. Pe lângă reducerea apelor uzate, ZLD ajută la asigurarea recuperării optime a produsului.

Sistemele ZLD funcționează printr-o combinație de soluții termice și tehnologie de separare, cu evaporatorul AlfaFlash în centrul instalării . Experiența noastră dovedită și experiența vastă atât în ​​soluțiile termice, cât și în tehnologia de separare asigură o soluție eficientă din punct de vedere al costurilor și de înaltă performanță.


Aflați mai multe detalii

cleantech-RRR-industrial-wastewater.jpg

Ape uzate industriale

Trecerea la modele de afaceri mai circulare este esențială pentru a putea opera într-un mod mai durabil. Deoarece procesele industriale tind să utilizeze cantități semnificative de apă, a deveni mai circular înseamnă a înțelege modul în care această apă poate fi economisită și reutilizată, precum și a investi în metode care vă permit să reutilizați, să reciclați sau să extrageți subproduse.

Este posibil să tratați apele uzate industriale într-o varietate de moduri, iar soluția optimă pentru dvs. va depinde de aplicația specifică. Alfa Laval oferă atât decantoare, cât și sisteme complete Zero Liquid Discharge (ZLD) care separă deșeurile de apă, permițându-vă să refolosiți apa acolo unde este necesar și, ulterior, să reduceți amprenta de mediu. Separarea deșeurilor ajută și la eliminare și, în unele cazuri, deșeurile pot oferi o valoare reală.

 

Aflați mai multe detalii

cleantech-Recycling-intro-img-final.jpg

Reciclarea

Reciclarea este ultima fază a ciclului de viață al unui produs în economia circulară, când nu mai poate fi refolosit, întreținut sau reparat. Reciclarea ne permite să profităm de componentele și resursele naturale din produs, readucându-le în producție. Cu toate acestea, acest lucru este departe de realitatea de astăzi.

Din fericire, procesele emergente creează noi posibilități de comercializare a reciclării. De exemplu, procesele de reciclare a materialelor plastice, textilelor, bateriilor, deșeurilor solide municipale (MSW) și altele, în care doar o fracțiune este reciclată în prezent, în timp ce majoritatea sunt trimise la incinerare sau la depozitele de deșeuri.

Aflați cum vă putem sprijini pentru a transforma deșeurile de astăzi în valoarea de mâine.


Aflați mai multe detalii

Foraj în construcții

Gestionarea apei este esențială în orice proiect de construcție. Aceasta joacă un rol cheie în excavare și fundații, în mașini de răcire, menținerea presiunii, solide în mișcare sau ca mijloc de curățare. Prin urmare, optimizarea consumului de apă înseamnă mai mult decât îmbunătățirea durabilității. De asemenea, poate fi important pentru a se obține un avantaj competitiv.

Decantoarele centrifugale de la Alfa Laval sunt o metodă dovedită pentru îmbunătățirea eficienței operațiilor de foraj și tunelare, în special în ceea ce privește tratarea nămolurilor și curățarea apei. Tehnologia elimină necesitatea de rezervoare de sedimentare, eliminând în mod eficient majoritatea particulelor fine pe care echipamentul tradițional de tratare a nămolului nu le poate face fără a recurge la polimeri. Apa limpede separată de deșeurile solide poate fi reutilizată.


Aflați mai multe detalii

 

cleantech-Reuse-reduce-recycle-mining-tailings-final.jpg

Reziduuri miniere

Decantoarele centrifugale cu bol solid Alfa Laval sunt alegerea perfectă pentru o gamă largă de sarcini de separare solid-lichid în aplicații miniere și minerale. Ele pot înlocui sau completa soluțiile existente și pot contribui la creșterea capacității, la reducerea volumului de reziduuri, la economisirea spațiului și la creșterea recuperării apei, a substanțelor chimice și a mineralelor. Mai presus de toate, decantorul elimină necesitatea barajelor de sedimente, sporind siguranța intrinsecă a operării dumneavoastră.


Aflați mai multe detalii


cleantech_symbol_RGB_png.png

Parteneriat durabil