Parteneriat durabil

La Alfa Laval, înțelegem provocările cu care se confruntă afacerea dvs., deoarece afacerea dvs. este și afacerea noastră. Curiozitatea dvs. este și curiozitatea noastră. Iar pasiunea dvs. este și pasiunea noastră. Credem că o colaborare și parteneriatele puternice și durabile sunt cheia accelerării soluțiilor durabile de mâine pentru remodelarea economiei noastre și a lumii pe care o împărțim.

De aceea, Alfa Laval colaborează îndeaproape cu clienții și cu alți parteneri pentru a găsi răspunsuri noi la cele mai dificile întrebări ale timpului nostru. De mai bine de un secol, această curiozitate și pasiune au alimentat inovația noastră neîncetată. În prezent, aceasta conduce la evoluții în ceea ce privește eficiența energetică, energia verde și economia circulară. Sunteți gata să accelerați călătoria către o lume mai durabilă? Contactați-ne și să trecem la treabă – împreună!

Cleantech-Sustainable-partnership-intro-img.jpg

Parteneriate pentru accelerarea soluțiilor durabile

Necesitatea de a accelera durabilitatea nu a fost niciodată mai mare. Și o colaborare puternică pe termen lung va fi cheia pentru ca aceasta să devină realitate. Vestea bună este că avem deja tehnologia. Acum este timpul să lucrăm împreună pentru a construi un viitor mai durabil!

În acest videoclip, puteți auzi de la Business Development Manager for Clean Technologies Alfa Laval, Madeleine Gilborne, despre soluțiile noastre pentru a maximiza eficiența energetică și pentru a permite tranziția către energia verde și economia circulară.

Contactați-ne astăzi dacă sunteți gata să începeți un parteneriat pentru a face o diferență durabilă.


Contactați-ne

Parteneriatele noastre

În întreaga lume, Alfa Laval colaborează cu clienții și cu alți parteneri pentru a crea noi soluții pentru accelerarea eficienței energetice, a energiei curate și a economiei circulare. Citiți aici despre unele dintre colaborările noastre recente sau contactați-ne astăzi pentru a afla cum putem accelera soluțiile durabile împreună.

Un deschizător de drumuri pentru surse regenerabile

În 2019, Alfa Laval a devenit investitor și partener în Malta Inc., dezvoltând o nouă soluție cu potențialul de a revoluționa stocarea energiei la scară de rețea. Start-up-ul este un spinoff al X incubator de la Google, cu finanțatori care includ pe Bill Gates și Jeff Bezos. Sistemul electrotermic din Malta poate stoca energie din orice sursă – inclusiv din surse regenerabile, cum ar fi energia eoliană și solară – în orice locație, timp de până la câteva zile. Tehnologia inovatoare de transfer de căldură Alfa Laval este o componentă esențială pentru a face posibil acest lucru.

„Credem că stocarea termică va juca un rol important în tranziția energetică”, spune Susanne Pahlén Åklundh, Președintele Diviziei Energie a Alfa Laval. „După ce am lucrat cu echipa Malta în ultimii doi ani la proiectarea și dezvoltarea unui schimbător de căldură nou, rămânem încântați de această soluție și de impactul potențial pe care îl poate avea asupra schimbărilor climatice. Cu colaborări de acest gen putem ajunge mai departe, extinde granițele tehnice și crea soluții mai durabile pentru viitor.”

„Alfa Laval a fost un partener extraordinar pentru Malta de la înființarea companiei în 2018 și așteptăm cu nerăbdare să continuăm activitatea care va ajuta la implementarea acestei soluții pe piață.” spune Ramya Swaminathan, CEO Malta Inc.


Aflați mai multe detalii

O colaborare de pionierat pentru reciclarea durabilă

Alfa Laval și Stena Recycling s-au unit în dezvoltarea unui model de afaceri inovator pentru a permite reciclarea eficientă a schimbătoarelor de căldură. Parteneriatul dintre cei doi lideri în domeniile lor ar putea permite o regenerare de până la 100% a metalelor prețioase găsite în produsele Alfa Laval. În plus, aceasta va contribui la înlocuirea tehnologiilor mai vechi ale schimbătorului de căldură cu modele mai moderne și mai eficiente din punct de vedere energetic, care contribuie la reducerea emisiilor globale de carbon.


Citiți povestea completă

 

 

Cleantech-Power-to-X-partner.jpg

Un parteneriat pentru producția de combustibili regenerabili ecologi

În 2021, Alfa Laval a devenit investitor și partener al Liquid Wind, o companie Power-to-Fuel care dezvoltă facilități eMetanol la scară comercială. Fiecare instalație captează și concentrează emisiile biogene de dioxid de carbon din industrie, combinând aceste emisii cu hidrogenul obținut din electricitate regenerabilă și apă. Rezultatul este producția de metanol verde. Alăturându-se Carbon Clean, Siemens Energy și Haldor Topsoe, Alfa Laval contribuie la acest consorțiu unic cu experiență în transfer de căldură pentru a îmbunătăți eficiența procesului și integrarea energetică generală a instalațiilor.

„Acesta este un parteneriat important, întrucât noi - împreună cu alți actori importanți - vom face parte din piața în creștere Power-to-X, determinând astfel dezvoltarea de soluții tehnice care vor avea un impact asupra opțiunilor viitoare de combustibil”, spune Susanne Pahlén Åklundh, Președintele Diviziei Energie de la Alfa Laval. „Cu astfel de colaborări, extindem granițele tehnice și contribuim la o societate mai durabilă.”

"Suntem foarte fericiți să consolidăm consorțiul Liquid Wind cu un jucător industrial suedez de talie mondială, cu o experiență de neegalat", spune Claes Fredriksson, CEO și Fondator al Liquid Wind. „Cunoștințele lor valoroase vor spori eficiența și vor oferi o valoare comună suplimentară.”


Citiți mai mult

Alfa Laval Innovation House

Situată în Copenhaga, Danemarca, Alfa Laval Innovation House a fost fondată pe convingerea că putem realiza mai multe lucrând împreună. În acest punct, Alfa Laval accelerează crearea de noi idei de afaceri prin schimb de cunoștințe și parteneriate.

La Innovation House, Alfa Laval colaborează cu companii noi pentru a permite tranziția către energia verde și economia circulară. Împreună lucrăm la tehnologii inovatoare de electrolizatori pentru hidrogen, colectoare solare extrem de eficiente, producția de bio-ulei, reciclarea plasticului și multe altele.

Doriți să aflați mai multe despre aceste companii și cum lucrăm împreună pentru a avansa noi soluții inovatoare durabile? Faceți clic aici pentru a citi câteva dintre poveștile noastre.


Aflați mai multe detalii

Partener 1.5°C Business playbook

Alfa Laval este un partener de sprijin pentru „1.5°C Business playbook”, un efort de a accelera neutralitatea carbonului până în 2030. Lansată în ianuarie 2020 la Davos, Elveția, inițiativa este un „spin-off” al proiectului „Exponential Roadmap”. Cartea este un ghid pentru strategia și acțiunea în domeniul climei și își propune să transforme economia prin transferarea atenției asupra afacerilor către soluții cu zero emisii de carbon. Alfa Laval va folosi playbook-ul în propria sa strategie de lucru, precum și atunci când va sprijini furnizorii, clienții și partenerii în eforturile lor de a reduce emisiile de carbon.

„Dacă suntem de acord că lumea trebuie să treacă la o economie neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon, atunci trebuie să ne facem datoria în lanțul valoric”, spune Tom Erixon, Președinte și CEO al Alfa Laval. „În cadrul Alfa Laval, avem ambiția de a deveni neutri în materie de carbon până în 2030. Atingerea acestui obiectiv va necesita parteneriate. Prin urmare, suntem încântați să sprijinim această inițiativă care se bazează pe cele mai recente cunoștințe științifice și se concentrează pe simplitate și rapiditate. ”


Aflați mai multe detalii


cleantech_symbol_RGB_png.png

Parteneriat durabil