Eficiența energetică

Eficiența energetică este unul dintre principalii factori care contribuie la realizarea Acordului de la Paris. Optimizând consumul mondial de energie și putând produce mai mult din mai puțin, putem satisface cererea crescută de energie și, în același timp, putem reduce emisiile de CO2 . De fapt, potrivit Agenției internaționale pentru energie, creșterea eficienței ar putea reprezenta peste 40% din reducerile de emisii în următorii 20 ani.

Până la 50% din potențialul actual de economisire a eficienței energetice provine din sectorul industrial, iar 30% poate fi atins în clădiri. Iar soluțiile pentru a permite aceste îmbunătățiri ale eficienței energetice există deja! La Alfa Laval, am petrecut decenii dezvoltând tehnologii de schimbătoare de căldură cu plăci care ajută companiile să optimizeze consumul de energie în procesele lor. Produsele noastre sunt utilizate în toate domeniile, de la industriile grele de procesare la centrele de date, încălzirea și răcirea casnică și multe altele. Soluțiile noastre termice unice fac posibilă economisirea unor cantități semnificative de energie și, prin urmare, reducerea emisiilor de carbon – indiferent de aplicație!

cleantech_energy_efficiencyv2.jpg

Un parteneriat pentru accelerarea durabilității

Fiecare kW de energie economisită este la fel de valoros ca producerea unui nou kW de energie verde. La Alfa Laval știm cum să vă facem procesele mai eficiente - și mai durabile. De mai bine de 90 de ani, am dezvoltat schimbătoare de căldură cu plăci pentru a optimiza transferul termic în sarcinile de încălzire și răcire.

În acest videoclip puteți afla cum soluțiile noastre inovatoare susțin deja nevoia crescută a clienților de eficiență energetică și reducere a emisiilor.

Eficiența energetică este un câștig pentru dvs.

Faceți cunoștință cu Julien Gennetier, Vicepreședintele Diviziei Energie la Alfa Laval și unul dintre cei mai importanți experți din industrie pe tema eficienței energetice. În acest videoclip, Julien explică cum economisirea energiei nu va face doar o mare diferență atunci când vine vorba de a ne ajuta planeta. Este, de asemenea, o modalitate inteligentă de a reduce costurile și de a vă spori profitabilitatea. Cu alte cuvinte: win-win!

Watt merită?

Care este adevăratul potențial al tehnologiilor mai eficiente ale schimbătorului de căldură cu plăci? În termeni globali, economiile potențiale de energie sunt uimitoare. Comparând impactul energiei în marile noastre orașe sau chiar în propriile case, începeți să vedeți că este de fapt posibil.

În fiecare an, schimbătoarele de căldură cu plăci Alfa Laval nou instalate, permit clienților noștri să economisească 50GW de energie. Este aceeași cantitate de energie necesară pentru încălzirea anuală a 10 milioane de case europene.

Dar economisirea energiei spune doar jumătate din poveste. Această cantitate de 50GW înseamnă, de asemenea, o reducere de 25 de milioane de tone a emisiilor globale de CO2 sau ceea ce este emis în fiecare an de orașul Paris.

Și toate acestea sunt doar instalații noi de schimbătoare de căldură. Imaginați-vă impactul exponențial al milioanelor de schimbătoare de căldură cu plăci eficiente instalate în întreaga lume, pe măsură ce se înmulțesc în fiecare an. Începeți să obțineți un sentiment real al potențialului nostru de a accelera durabilitatea globală.

Sunteți curios ce poate însemna pentru procesele dvs.? Contactați-ne astăzi, iar experții noștri vă vor contacta!


Contactați-ne

Cleantech_hero_image_Paris_1200x627.jpg

Cleantech-solfjader-vignette_new.jpg

Vedeți toate cifrele

Experții Alfa Laval în domeniul durabilității colaborează îndeaproape cu parteneri din întreaga lume, în aproape orice industrie imaginabilă. Cât de mult putem minimiza consumul de energie în rafinării? Ce se întâmplă cu amprenta de carbon redusă pentru centrele de date? Sau sunteți curioși să vedeți economiile de energie în sectorul chimic sau în clădiri și construcții?

Avem date detaliate cu privire la reducerile de energie și emisii pe care le permit tehnologiile schimbătorului de căldură cu plăci Alfa Laval într-un spectru larg de industrii. Faceți clic aici pentru a avea acces la acestea și la multe altele!


Aflați mai multe detalii

Energy Hunter – Vânătoarea energiei reziduale

Pentru a îmbunătăți eficiența energetică, cu toții trebuie să vânăm și să reducem energia reziduală. Alfa Laval are tehnologia, experiența și serviciile necesare pentru a maximiza eficiența transferului de căldură. Utilizați noul nostru instrument pentru a calcula cât puteți economisi astăzi.

 

Aflați mai multe detalii

Energy_Hunter_screen_view.jpg

cleantech_emission_reduction201201.jpg

Reducerea emisiilor

Reducerea emisiilor de carbon din punctul în care ne aflăm astăzi este cea mai mare problemă a timpului nostru. O astfel de provocare complexă nu poate fi rezolvată printr-o soluție simplă. De fapt, va fi nevoie de o gamă largă de soluții.

Pe lângă schimbătoarele de căldură cu plăci care permit o eficiență mai mare pentru un consum redus de energie, tehnologiile de transfer de căldură și separare demonstrate ale Alfa Laval ajută clienții dintr-o varietate de industrii să reducă emisiile într-o varietate de moduri.

Faceți clic aici pentru a afla cum ajutăm la accelerarea soluțiilor noi pentru captarea carbonului, a agenților frigorifici naturali și cu GWP scăzut (potențial de încălzire globală) și multe altele.

 

Aflați mai multe detalii

cleantech_waste_heat_recovery201201.jpg

Recuperarea căldurii reziduale

Ce se întâmplă cu căldura generată de procesele dvs.? Dacă sunt eliberate în atmosfera înconjurătoare, pierdeți una dintre cele mai eficiente modalități de a îmbunătăți eficiența energetică a operațiunilor dvs.

Cu tehnologia potrivită a schimbătorului de căldură, puteți recupera căldura la temperaturi ridicate generată de procesele industriale, precum și căldura la temperaturi mai scăzute captată de pompele de căldură, de exemplu în aplicațiile de răcire a centrelor de date sau de tratare a apei. Această căldură poate fi apoi utilizată pentru aplicații variind de la încălzirea urbană la producerea de energie electrică.

Faceți clic aici pentru a afla mai multe despre expertiza extinsă a Alfa Laval în acest domeniu și despre cum vă putem ajuta.

Aflați mai multe detalii

Prezența într-o gamă largă de industrii

Schimbătoarele de căldură cu plăci Alfa Laval sunt utilizate pentru a economisi energie și a reduce emisiile în procesele industriale, în întreaga lume. Astăzi suntem prezenți în toate domeniile, de la industriile grele de procesare la centrele de date, HVAC și multe, multe altele. Selectați industria de mai jos pentru a afla mai multe detalii.

cleantech-HVAC-intro-img.jpg

HVAC

Știați că pompele de căldură sunt de patru ori mai eficiente decât cazanele tradiționale în încălzire și răcire rezidențială?

În fiecare an, pompele de căldură bazate pe schimbătoarele de căldură cu plăci Alfa Laval economisesc până la 29 TWh de energie electrică, ceea ce reduce emisiile de carbon cu 6.6 milioane de tone.

Electricitatea economisită este aceeași cantitate necesară pentru încălzirea a 2,7 milioane de case din China.

Cât de mult puteți economisi în operațiunea dvs. HVAC?

 

Aflați mai multe detalii

cleantech_energy_efficiency_refinery_refrigeration.jpg

Refrigerare

Imaginați-vă dacă toate instalațiile de răcire noi, din instalațiile frigorifice, ar folosi schimbătoare de căldură compacte cu plăci Alfa Laval în locul tehnologiei tradiționale. Acest lucru ar economisi 628 GWh de energie electrică și ar reduce emisiile de CO2 cu 144.000 de tone - în fiecare an!

Economisirea de energie este echivalentă cu cea necesară pentru răcirea a 290.000 de case din Singapore. Iar reducerea emisiilor corespunde emisiilor produse de 470 de zboruri de la Londra la Shanghai.

Ce putem face pentru sistemele dvs. de refrigerare?

 

Aflați mai multe detalii

cleantech_data_centerv2.jpg

Răcirea pentru centre de date

Imaginați-vă dacă toate centrele de date ar instala schimbătoare de căldură cu plăci pentru a permite răcirea gratuită până în 2030. S-ar putea economisi 30 TWh de energie electrică - echivalentul electricității consumate anual în toată Noua Zeelandă! De asemenea, ar reduce emisiile de CO2 cu 7 milioane de tone sau ceea ce este produs în fiecare an de întregul oraș Boston.

Operațiile de răcire mai eficiente cu schimbătoarele de căldură cu plăci Alfa Laval pot face acest lucru posibil.

Sunteți curioși de ceea ce putem face pentru centrul dvs. de date?


Aflați mai multe detalii

cleantech_energy_efficiency_refinery_main_img.jpg

Rafinării de țiței

Știați că rafinarea reprezintă 6-8% din consumul total de energie industrială?

Imaginați-vă dacă toate rafinăriile ar trece de la tehnologia tradițională la schimbătoarele eficiente de căldură cu plăci ale Alfa Laval. Acest lucru ar reduce consumul de energie la nivel mondial cu 23%. Iar reducerea corespunzătoare de 245 milioane de tone de CO2 ar fi echivalentă cu emisiile anuale ale Spaniei!

Aflați mai multe citind povestea noastră completă.

 

Aflați mai multe detalii

Cleantech-Petrochemicals-intro-img-final.jpg

Petrochimice

Știați că un schimbător de căldură cu plăci Alfa Laval transferă căldura de până la 5 ori mai eficient decât tehnologia tradițională shell-and-tube?

Dacă toate instalațiile petrochimice ar folosi schimbătoare de căldură cu plăci Alfa Laval mai eficiente, am putea reduce consumul de energie cu 132 TWh anual, eliminând 28 de milioane de tone de CO2 din atmosfera noastră! Acest lucru este echivalent cu emisiile din orașul Qingdao.

Sunteți curios despre cum vă putem ajuta să faceți procesele dvs. mai durabile?


Aflați mai multe detalii

cleantech_energy_efficiency_refinery-service.jpg

Service

Știați că aproximativ 1-2.5% din emisiile de CO2 ale lumii pot fi prevenite dacă toate schimbătoarele de căldură instalate ar funcționa „la maxim”? Tot ce este necesar este performanță optimă, asigurând o curățare și întreținere adecvate.

Acesta este modul în care portofoliul larg de servicii Alfa Laval pentru schimbătoare de căldură vă poate sprijini în operațiunea dumneavoastră.


Aflați mai multe detalii


cleantech_symbol_RGB_png.png

Parteneriat durabil

Contact us to learn more

Contact us today for more information about our sustainable solutions

Get in touch

That information is stored and processed in accordance to our privacy policy.